הבלוג של דקלה

אשת הדיגטל

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב,... +עוד

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב, יהיה טעיםםםםם

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

האם באמת אפשר להכין ארוחה מלאה ב15 דקות, ושיטה מעולה להכנת אורז שתמיד מצליחה

17/03/2017

לג’יימי אוליבר (השף העירום) יש תוכנית שנקראת ארוחה ב15 דקות, בה הוא מדגים איך הוא מכין ארוחה שכוללת מנה עיקרית, תוספת, סלט ולרוב גם קינוח ב15 דקות עבודה. הכול כמובן נראה משובח וטעים במינמום זמן. אני לעומת זאת, ב15 דקות במקסימום מסיימת להוציא את המצרכים מהמקרר. (כי מי זוכר באיזה מדף או מגירה שמתי את הפטרוזיליה).

למרות זאת, א’ החליט שזה קונספט מעולה והזמין את הספר מאמזון באנגלית, ככה שלפחות אם לא נלמד לבשל, נלמד אנגלית. הספר קיבל מקום של כבוד ליד שאר ספרי הבישול לא הרבה מעבר לזה, אבל מאחר שהשבוע הזה היה כל כך מטורף ובאמת לא ראיתי איך אני מספיקה להכין ארוחה ביותר מ15 דקות , חזרתי לספר ומצאתי מתכון לתוספת מעולה ובריאה עם אורז בסמטי ותרד, ושמוספים לזה קציצות בשר עם רוטב עגבניות אפילו הילדים לא שמים לב לכל הדברים הבריאים שמסתתרים בפנים.

אורז בסמטי עם תרד ותפוח אדמה

במתכון המקורי אין תפוח אדמה, אבל זה מוסיף המון.

מצרכים:
בצל ( אפשר להשתמש בבצל המטוגן של דורות)
2 כוסות אורז
1\2 3 כוסות מים
חופן גדול של עלי תרד
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות (ממש קטנות)
שמן זית
פפריקה
מלח
פלפל שחור
20170317_180600

אופן ההכנה

מטגנים בסיר בצל עד השחמה, במקביל מתבלים את קוביות תפוח האדמה בפפריקה מוסיפים לסיר ומטגנים קלות.
לאחר שלוש ארבע דקות מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהותרד הופך להיות רך (2-3 דקות לא יותר).

מוסיפים לסיר את האורז מטגנים קלות ומוסיפים את המים, המלח והפלפל, טועמים את המים ומתקנים תיבול.
יש מספר שיטות לבשל אורז, השיטה שאני משתמשת בה היא בישול בסיר פויקה, כאשר המים מתאדים מכסים בשקית ניילון את האורז מלמעלה , מכסיים את הסיר ונותנים לו להתבשל עוד חצי שעה.  אבל זה טעים בכל השיטות. עד שהאורז מוכן מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות.

לי זה לקח יותר מ15 דקות אבל אולי אתם תצליחו בזמן הזה להכין הכול וגם לסיים את הכביסה.

אחרי שהמים מתאדים מכסים בשקית ניילון וסוגרים את המכסה

קציצות בשר ברוטב עגבניות

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של דקלה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פיצה ללא שמרים, עשר דקות עבודה וניחוח אטלקי

מי שמכיר אותי יודע, שבעבר לא הייתי חובבת פיצות ידועה, אך עם השנים זה השתנה אחרי שהכרתי את א' והאמת, שאחרי שטעמתי טעמה של "פיצה אוריגינלית" מה הוא, נשאר לי בפה טעם של עוד.... זו הייתה הפיצה הכי טעימה שאכלתי, סיפור תלוש כמו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ציפס ספרדי פריך בתנור בחמש דקות

בבוקר בדרך לעבודה שמעתי את השיר הקסום של מיקה שדה Little Things קצת אופטימיות בדרך לעוד יום עבודה הדברים הקטנים או הרגעים הקטנים שהספקנו או לא הספקנו לאסוף בדרך הדברים הקטנים שרק...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה