הבלוג של דקלה

אשת הדיגטל

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב,... +עוד

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב, יהיה טעיםםםםם

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 0

החל מינואר 2017

קציצות פירה ממולאות בשר טחון שנימחות בפה טעים במיוחד בשישי בצהריים אבל מתאים לכל השבוע

10/03/2017

bastil

שישי בצהריים, ריח טוב של אוכל מציף את הבית, המטבח מלא סירים
אמא אחת עיפה, אני פחות
לא משנה אם חזרתי מבית הספר, צבא ואחר כך גם מהאונבריסיטה, הייתי מגיעה ישר לסירים וטועמת מהכול, מהסיר כמובן, זה היה משגע את אמא שלי, היא לא הבינה שזה יותר טעים ככה, וזה באמת יותר טעים.
היה בזה משהו כל כך מנחם אחרי שבוע ארוך, במרוץ האנסופי, הטעם המוכר והאהוב, טעם שחיכיתי לו כל השבוע ,טעם שאומר שהגיע הסופשבוע ואפשר לנשום כבר.
היום אני מגיעה לבית של ההורים לרוב בשבת בצהריים, האוכל עדין טעים אבל אין לזה אותו טעם של שישי בצהריים, אבל אני עדין אוכלת מהסירים וזה עדין משגע את אמא שלי.

את הבית הפרטי שלי הקמתי לפני שלוש שנים, שבועיים אחרי שהכרתי את א’, הוא הגיע אלי עם סיר של קציצות גונדי, והבנתי שאני נמצאת במקום הנכון. את התחושה של שישי בצהריים אני רוצה להעביר לבן הקטן שלי, את הריח את הטעמים וכמובן שיאכל מהסירים, ולמרות שהוא רק בן שנה אני כבר חרדה מהיום שההוא יודיע לי שהוא עוזב את הבית.

 ליד הבית שלי יש מעדנייה קטנה שביום שישי בלבד, יש בה את כל סוגי הקציצות עם בשר עם ירקות ואפילו שילוב של קינואה עם חמוציות ועוד משהו לא ברור (הכול בקציצה כן).ליאו, הבן שלי אוהב את קציצת הבסטיל, שזה קציצת תפוחי אדמה נימוחה ממולאת בבשר, אז החלטתי לאמץ אותה ולהכין לו בבית.
המתכון מורכב משני שלבים עיקריים,הבישול המקדים של התפוחי האדמה והבשר ולאחר מכן ההכנה של הקציצה, זה יוצא כל כך טעים עד שסיימתי לטגן כבר כמעט ולא נשאר כלום.

בשר מטוגן עם בצל וירוקים

מצרכים:

5  תפוחי אדמה גדולים
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג’ בשר בקר טחון
בצל קצוץ
תבלין לקציצות (ראס אל חנות לדוגמה)
מעט קינמון
2 טבליות שום דורות
סלרי קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

קמח
2 ביצים
כף רסק עגבניות
פפריקה

דוגמנית ידיים אני כבר לא אהיה

אופן ההכנה:

1.לבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, למעוך , להוסיף את המלח והפלפל ולקרר בצד

2.מטגנים את הבצל והסלרי עד השחמה, מוסיפים את הבשר התבלינים והשום, אחרי מספר דקות מוספים את הפטרוזיליה או כל ירוקים אחרים שאתם אוהבים, נותנים לתערובת להתקרר

3. מוסיפים קצת קמח לפירה בכדי שיהיה סמיך ויהיה אפשר לעבוד אתו ומערבבים לתערובת אחידה, מקמחים את הידיים ומכינים צלוחית עם קמח , לוקחים קצת פירה ומשטחים אותו על היד, שמים קצת מתערובת הבשר וסוגרים את הפירה מסביב עד שנוצרת קציצה , אם זה מתפורר קצת תשתמשו בקמח כדי לייצב את הקציצה

4. מכינים צלוחית עם 2 חלמונים , פפריקה ורסק עגבניות מערבבים הכול לתערובת אחידה, טובלים את הקציצה בקמח ואחריה בתערובת ומטגנים בשמן עמוק

 

עוד מהבלוג של דקלה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פיצה ללא שמרים, עשר דקות עבודה וניחוח אטלקי

מי שמכיר אותי יודע, שבעבר לא הייתי חובבת פיצות ידועה, אך עם השנים זה השתנה אחרי שהכרתי את א' והאמת, שאחרי שטעמתי טעמה של "פיצה אוריגינלית" מה הוא, נשאר לי בפה טעם של עוד.... זו הייתה הפיצה הכי טעימה שאכלתי, סיפור תלוש כמו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ציפס ספרדי פריך בתנור בחמש דקות

בבוקר בדרך לעבודה שמעתי את השיר הקסום של מיקה שדה Little Things קצת אופטימיות בדרך לעוד יום עבודה הדברים הקטנים או הרגעים הקטנים שהספקנו או לא הספקנו לאסוף בדרך הדברים הקטנים שרק...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה