הבלוג של דקלה

אשת הדיגטל

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב,... +עוד

נעים להכיר, אני דקלה בת 30 (+10 שנות ניסיון) גרה בפתח תקווה, אמא לליאו המתוק ומתחזקת זוגיות עם א. במקצועי אני מנהלת דיגיטל וטורפת תוכן, אבל זה לא באמת ממלא את לי את הבטן. לכן אני כאן, באתי ללמוד, ליישם ולשתף, אתם מוזמנים לעקוב, יהיה טעיםםםםם

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

משלוח מנות שעשוי מקרואסונים קטנים שאפשר להכין לכל אחד עם המילוי האהוב עליו. קרואסונים מבצק עלים מוכן שאפשר להכין ברגע האחרון אבל נראים מושקעים, צבעונים ומריחים נפלא.

04/03/2017

אני זוכרת שכל שנה באזור פורים חיכינו למשלוחי מנות שקבלנו או שהכנו לכל השכנים, גדלתי במושב,
כל שנה אמא שלי הייתה מכינה עוגיות מרוקאיות מכל הסוגים (ויש לא מעט) ובכמות שתספיק לכול השכונה.

step1

הינו מסדרים את העוגיות בצלחות מקושטות, עוגיות עם המון דבש וסוכריות צבעוניות, לפעמים היה נדמה שהשכנות היו מתחרות בניהם למי המשלוח הכי יפה או מתוק בעיר (במושב בעיקרון אבל בעיר נשמע טוב יותר).

אני ואחיות שלי הינו פותחות את האריזות הצבעוניות ומנשנשות עד שאי אפשר היה יותר
או עד שאמא שלי הייתה צועקת מספיק חזק שנשאיר קצת!

STEP2

שעברתי לעיר הגדולה, יחסי השכנות שלי עם השכנים בבניין לא היו מספיק קרובים בשביל משלוח מנות , ובכלל לקרוא לזה יחסי שכנות זה  הגדרה מחמיאה מידי לעניין.

STEP3

השנה אולי בגלל שהעיר הגדולה כבר מאחורי יצא לי להכין משלוח מנות אומנם לא לשכנים אבל עדין זה נחמד לחזור למנהג הזה, משלוח מנות תוצרת בית הוא כיף, אפשר להכין עם הילדים להכפיל כמויות ולשמור בשבילנו.

STEP5

רעיון למאפה עם שוקלד שיהיה שמח, אבל במסגרת פורים אז אפשר  גם במילוי פרג, מתכון בהמשך

היתרון הגדול של המתכון הזה הוא הפשטות שבו. בלי יותר מדי התעסקות מתקבלים קורסונים נפלאים, רכים ומלאים בכל טוב .

 מצרכים:

בצק עלים למאפים מתוקים (אני משתמשת בבצק על בסיס חמאה)

שוקלד נוטלה (אפשרוחות נוספות :ריבה/חלבה/שוקלד /שוקלד ובננה/מלית פרג)

ביצה

אגוזים קצוצים (אפשריות נוספות: סוכריות צבעוניות/מקופלת או כל תוספת אחרת שאוהבים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

פורסים את הבצק עלים אחרי שהופשר (ע”פ הוראות יצרן) מחלקים ל2 או 3 ריבועים בהתאם לגודל הבצק

יוצרים עיגול כמו בפיצה שניתן יהיה לחלק למשולשים (אני לא מצאתי בצק שמגיע עגול, אז חתכתי עם רולר של פיצה עיגול)

מחלקים ל8 משולשים, בכל משולש שמים את המלית הרצויה ומגלגלים את הבצק (קמו ברוגלך)

אחרי שסיימנו להכין את כל הקרואסונים, מברישים ביצה, מכינים בצלוחית את האגוזים וטובלים את הצד העליון

במידה ורוצים לשים ציפוי אחר משאירים רק עם הביצה למעלה.

מכניסים לתנור לעשרים דקות ובזמן הזה מכינים סירופ סוכר: מרתיחים כוס מים וכוס סוכר ומיץ  מחצי לימון עד ההרתחה

מכינים צלוחיות עם הציפויים שרוצים, סוכריות צבעוניות, מקופלת ,קינמון,(ולמשקיעים אפשר גם לעשות זיגוג) , שהקוראסונים מוכנים מברישים את הסירופ וטובלים בתוספות עם הצד העליון את התוספת הרצויה וזהו. בתאבון

step4

*מילוי פרג כי בכל זאת פורים

200 גרם פרג טחון טרי
כוס חלב
150 ג’ סוכר
40 ג’ חמאה
מיץ מחצי לימון
50 ג’ אגוזים טחונים
 

אופן ההכנה:

מחממים את החלב חלב הפרג והסוכר מערבבים לתערובת אחידה , מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המצרכים, לערבב היטב ולצנן.

עוד מהבלוג של דקלה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פיצה ללא שמרים, עשר דקות עבודה וניחוח אטלקי

מי שמכיר אותי יודע, שבעבר לא הייתי חובבת פיצות ידועה, אך עם השנים זה השתנה אחרי שהכרתי את א' והאמת, שאחרי שטעמתי טעמה של "פיצה אוריגינלית" מה הוא, נשאר לי בפה טעם של עוד.... זו הייתה הפיצה הכי טעימה שאכלתי, סיפור תלוש כמו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ציפס ספרדי פריך בתנור בחמש דקות

בבוקר בדרך לעבודה שמעתי את השיר הקסום של מיקה שדה Little Things קצת אופטימיות בדרך לעוד יום עבודה הדברים הקטנים או הרגעים הקטנים שהספקנו או לא הספקנו לאסוף בדרך הדברים הקטנים שרק...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה