הבלוג של דיגיספר

שעת סיפור

בלוג על ספרים, על ילדים ועל מה שביניהם. בלוג על קריאה ובילויים, על הורות וחינוך, על פסיכולוגיה וצחוק. על כל מה שמעסיק אותנו בשעה שאנו יושבים להקריא לילד סיפור או בשעה שאנו מביטים בו קורא את הספר או בוהה בתקרה. שמי דינה פלר,... +עוד

בלוג על ספרים, על ילדים ועל מה שביניהם. בלוג על קריאה ובילויים, על הורות וחינוך, על פסיכולוגיה וצחוק. על כל מה שמעסיק אותנו בשעה שאנו יושבים להקריא לילד סיפור או בשעה שאנו מביטים בו קורא את הספר או בוהה בתקרה. שמי דינה פלר, אני קוראת וכותבת, קוראת על מה שכותבים וכותבת על מה שקוראים. אמא לשלוש בנות ומייסדת את מיזם ה"דיגיספר" - הספרים הדיגיטליים לילדים.

עדכונים:

פוסטים: 20

החל מאוגוסט 2015

העידן המפונק שלנו הפך טעימה לאומנות. מה הטוויסט של המנה? האם זהו המרקם הקראנצ’י של המצע או שמא הריח המתוחכם של הרוטב?

האם היינו יכולים להיות פתוחים כך לטעמים אילו כל חתיכה הייתה מכריעה בין החיים לבין המוות? אילו כל ההצלחה, כל השאיפות, כל צבעי החיים היו מתרכזים במנות מפוארות, מהן היינו צריכים לטעום? מה אז היה משמעות הטעם עבורנו?

סיפור של הטעם איננו רק סיפור של האוכל. סיפור של הטועם איננו סיפורו של אדם אחד שתפקידו בחיים היה לטעום את המנות המוגשות לשולחן אדונו. זהו סיפורה של איטליה של המטה ה-15. איטליה קסומה ומרתקת, אכזרית ומטורפת. זהו סיפורם של ימי הביניים, כוחניים, עקובים מדם ובד ובבד כנים וישרים.

רומן “הטועם” של אוגו די פונטה מביא לנו את סיפורו של האוכל האיטלקי כפי שלא ראינו אותו אף פעם. סיפורו של אוכל שיכול להעלות בן אדם ולהפוך אותו לבכיר בארמון. סיפורו של אוכל שיכול להיות מפואר, מדהים ומתוחכם. וסיפורו של אוכל שיכול להיות גם רעיל ומסוכן.

ואם אנחנו מתחילים לדבר על אוכל איטלקי, אנחנו מדברים על פסטה. זהובה כמו שמש איטלקית, מושכת כמו חופשה רומנטית ברומא וערמומית כי אופיו של “הטועם”. פסטה קלילה, עשירה בטעמי הרוטב, עטופה בגבינה טובה, איך יתכן שהיא זאת שמשאירה לנו קילוגרמים רבים ומיותרים על המותניים? איזו ערמומיות, איזו נבזיות…

ואם נחליף את הפסטה בסקיני-פסטה, המצאה המאה לאוהבי הפסטה ושומרי הגזרה, איך נשמור על המזג האיטלקי החם, איך נעביר את השילוב המרתק של זעם חריף ומתיקות רומנטית של ימי הביניים? אולי ברוטב עגבניות, מסורתי כמו משפחה איטלקית, אדום כמו הדם שנשפך בחופשיות יתרה לפני שהומצאה המילה “הומניזם”, חריף ופיקנטי כמו מילותיו של אוגו די פונטה… ועם טוויסט קטן בטעם שקדים עדין שאז בישר על אותה טיפה קטנה של רעל שיכלה לשנות גורל, ובימינו מרמזת אך ורק על היכולת לשלב טעמים ולהעניק למנה של סקיני-פסטה מרקם קראנצ’ מיוחד.

skinib

סקיני-פסטה בהשראת “הטועם” של אוגו די פונטה

1 שקית של סקיני-פסטה בסגנון פטוצ’יני

1 כף שמן זית

½ בצל

2 שיני שום

1 עבגניה בשלה

3 כפות רסק עגבניות

1 כף עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, טימין

מלח

פלפל שחוק לפי הטעם

1 כף אגוזי מלך

1 כף שקדים מולבנים

קוצצים את הבצל והשום, מטגנים בשמן עד להזהבה. חותכים את העגבניה, מוסיפים לבצל, מטגנים עוד כדקה עד אש גבוהה. מוסיפים את רסק העגבניות, עשבי תיבול, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 10 דקות. ניתן להוסיף מעט מים אם הרוטב נהיה סמיך מדי. טוחנים ושומרים במקום חם.

קוצצים דק את האגוזים והשקדים, צולים על מחבט יבשה 3 דקות תוך כדי ערבוב.

מכינים סקיני-פסטה לפי הוראות היצרן. מערבבים עם רוטב עגבניות ומפזרים מעל את האגוזים והשקדים

skini1

עוד מהבלוג של דיגיספר

תצוגה מקדימה

הפנינה השחורה של תל-אביב/ ראיון עם אתי ורחל הדנה, הבעלים של מסעדת "חבש" על ספר של אביהם, היידיש של אתיופיה והמהפכה הבריאותית שבאינג'רה.

לא קל למצוא פנינה בים. אי שם במעמקים, סגורה בתוך צדפה, מוגנת ע"י כל כוחות הטבע. אם חשבתם שלמצוא פנינה בתל-אביב יותר קל, אז גם לא. רחוקה מפרסומות מנצנצות וערבי סלבריטי, צנועה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בספריה של המפורסמים: ברק אובמה

רוצים לדעת לאילו ספרים האנשים המפורסמים בעולמנו קוראים "הספרים הטובים ביותר בחייהם"? פותחת tag חדש: הספריות. ואם כבר, אז כבר, נתחיל ממישהו מפורסם באמת. אז מה ברק אובמה קרא ואהב? הנה טופ-5 ספרים של נשיא ארה"ב: "שר הטבעות",...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה