הבלוג של Daniela

תזונה ודיאטה

עדכונים:

פוסטים: 10

החל מיולי 2012

כבר אלפי שנים נחשב התה למשקה הפופולארי ביותר בכל רחבי העולם (אחרי המים).

בשנים האחרונות גברה המודעות לתועלת הרבה שניתן להפיק מצריכת התה, והשפעתו היעילה על הגוף, ועל כן, מעבר לכך שאנו צורכים את התה להנאתנו הבסיסית ולחימום הגוף בעונת החורף, יכולים אנו לצרוך את התה וליהנות גם מתכונות הריפוי השונות של התה.

מאז ועד היום חלו תהפוכות ושיפורים רבים במשקה זה אשר כולל מגוון טעמים וסוגים ולו מיוחסים סגולות רפואיות ובריאותיות רבות. קיימים סוגים שונים של תה, תה ירוק, תה שחור, תה לבן, תה טיבטי ותה וולונג.
כל סוגי התה מיוצרים ומופקים  מאותו שיח שנקרא הקמיליה הסינית, אך כל אחד מן הסוגים מעובד ברמה שונה. התה השחור עובר הליכי חמצון והתססה, ואילו התה הירוק כמעט שאינו מעובד ואינו  עובר תהליכי חמצון. התה הירוק אשר מגיע לצרכן שומר על תכונותיו הטבעיות של הצמח ועל צבעו הירוק, ובשל נוגדי החמצון המצויים בו מיוחסות לו תכונות רפואיות רבות.

התה מופק מצמח מרפא הנחשב לצמח הנחקר ביותר בעולם. מחקרים אין סוף הוכיחו את סגולותיו הבריאותיות הרבות של התה כאשר כל אחד מסוגי התה יעילים ומסייעים לפעילות התקינה של מערכות הגוף השונות ומסייעים לבעיות בריאותיות כגון כולסטרול גבוה, מחלות לב וכלי דם, מחלות אוטואימוניות, מחלת הסרטן, שיפור הזיכרון וסיוע למחלת האלצהיימר, פעילות מערכת העיכול, מחלת הסוכרת, וכו’. עוד ניתן לייחס, בפרט לתה הירוק תכונות נוספות כגון מרגיע, מסייע לירידה במשקל, וכו’.

התה, לסוגיו הרבים, נמכר במיליוני קילוגרמים ברחבי העולם ותופס מדפים רבים ברשתות השיווק, בסופרים ומרכולים, בבתי טבע וכו’, ניתן לצרוך את התה בשקיקי תה, בחליטות, בכמוסות ובמיצוי אלכוהולי.

סוגי התה הקיימים

-          התה שחור- הוא המוכר והנפוץ ביותר, בארץ אנו מכירים את התה השחור כמשקה התה הרגיל הנמכר ברשתות השיווק בשקיקים, אך חליטות התה המגיעות באריזות של עלי תה מיובשים בגוון שחור, הם שהעניקו לתה את כינויו – התה השחור, והכנת חליטת התה שונה במקצת מהכנת התה עם שקיקי תה, ומתבצעת בבישול של המים עם חליטת התה.

-          התה הירוק, מיוצר מהעלים הירוקים של צמח הקמיליה הסינית, תהליך הפקתו מתבצע על ידי עיבוד מינימאלי של העלים תוך כדי שמירה על צבעם הירוק הטבעי, ללא תהליכי חמצון והתססה. לתה הירוק תכונות רפואיות רבות בשל המרכיבים האנטיאוקסידנטים שלו.

-          תה אולונג – שילוב של תה ירוק ושחור.

-          תה לבן – מיוצר מן הפרחים הלבנים של הצמח ולו סגולות רפואיות נוספות.

התה השחור

התה השחור הוא הנצרך ביותר מבין כל סוגי התה, בארצות ובתרבויות מסוימות נחשבת צריכת התה למסורת. באנגליה הפכו את שעות הצהריים המאוחרות לשעת התה, שעת מנוחה ורוגע.

בעדות השונות מקובל לסיים את הארוחה בשתיית התה המקל על העיכול של הארוחה, מחמם את הגוף וכמובן ערב לחיך. התה השחור קיבל את כינויו בשל גוון עלי החליטה אשר בטרם גריסת העלים, הם עוברים תהליך חמצון ארוך. לגרסת עמי המזרח פעולת הגריסה החמצון וההתססה הארוכים, הם שמעניקים לתה את טעמו המיוחד ואת הארומה בשעת הכנתו.
במזרח הרחוק ובתרבויות נוספות מכינים את התה השחור בבישול החליטה במים חמים, פעולה המעניקה לתה טעם מיוחד וארומה. בישראל מוכר התה השחור כשקיקי תה אשר הכנתו קלה ביותר, שופכים מים רותחים בכוס וטובלים את שקיק התה.

מזה שנים רבות שבתרבות הסינית נוהגים לייחס לתה השחור סגולות רפואיות שונות. התה השחור נחשב כיעיל ומסייע לפעולה התקינה של מערכת העיכול ולחילוף החומרים, לניקוי רעלים מהגוף, כמעורר וממריץ (בשל הקופאין שהוא מכיל), כיעיל כנגד כאבי בטן, כאבי ראש הצטננות, הרגעה, חימום הגוף, לעצירת הקאות וכו’.

התה הירוק

בתה הירוק מרכיבים כגון קטכינים אשר אובחנו כתורמים להורדת רמת הכולסטרול הרע בגוף, ופוליפנולים המסייעים במניעה ריפוי ודיכוי מחלות שונות כגון מחלות לב, מחלת הסרטן, מחלות אוטואימוניות וכו’, וזאת באמצעות חיזוק המערכת החיסונית של הגוף על מנת שתוכל להלחם בפתוגנים חיצוניים וברדיקלים החופשיים ולמנוע התעוררות של מחלות שונות.
התה הירוק נחשב לאיכותי יותר ובעל סגולות רפואיות רבות מאחר שאינו עובר תהליך חמצון והעלים הירוקים של הצמח פחות מעובדים, כך שהתה מגיע לצרכן ירוק וטבעי ונושא ריכוז גבוה של פוליפנולים היעילים בפעולתם כנוגדי חמצון המסייעים במניעת נזקים הנגרמים עקב פעולתם של הרדיקלים החופשיים.
כיצד יסייע התה ירוק לירידה במשקל

בשנים האחרונות נחקר רבות התה הירוק, ונמצא כי התה הירוק מסייע לירידה במשקל.

תמצית התה הירוק מכילה חומרים פעילים שונים כגון קטכינים וקפאין הממריצים את חילוף החומרים בגוף, שתיית התה הירוק מעכבת ליפאזות ומגבירה פעילות טרומגנזה, שתי הפעולות הללו מאיצות וממריצות את קצב חילוף החומרים בגוף ומבלי להאיץ את קצב הלב, דבר המסייע לדיאטה. עדיף שלא לשתות את התה הירוק על קיבה ריקה אלא בסוף הארוחה.

היתרון הבולט ביותר בצריכת התה הוא שמדובר ברכיבים טבעיים ללא תרופות או רכיבים כימיים, אך לא ניתן להוכיח עד כמה תשפיע צריכת התה על האדם אך מאחר ומדבר בריפוי טבעי ולא מזיק היתרון גדול. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי הגוף צורך לפחות 8 כוסות מים ליום, וצריכת תה שחור או ירוק אינה משתווה לשתיית כוס מים מאחר והקפאין שבתה “מייבש” את הגוף, ועל כן יש להוסיף ולשתות מים בכמות הרגילה.

עוד מהבלוג של Daniela

דיאטת פטל קטון

דיאטת פטל דיאטת הפטל האדום משגעת את ארצות הברית, לאחר שגורו הדיאטה דוקטור אוז הכריז עליה כשורפת השומנים הטובה ביותר. האמריקאים, החכימו לנסות ורוקנו את כל מדפי בתי המרקחת מדיאטת פטל. דבריה של דיאטנית מוסמכת בשם מריאן...

גרסיניה קמבוג'יה- ישירות מהטבע

בתרבויות רבות נהוג להשתמש בצמחי מרפא או תבלינים שונים כדי להשיג אפקט של דיכוי ועיכוב תיאבון, שילובם של כל הטעמים הקיימים בארוחה אחת יוצר  אפקט של דיכוי או עיכוב התיאבון, אפקט זה מסייע לתהליכי ההרזיה ולשמירה על המשקל...

איך להצליח בדיאטה

כולנו מכירים את הרצון העז לרדת במשקל, לרזות ולהגיע לגוף יפה וחטוב, אנו מתחילים דיאטה ונשבעים שהפעם. שום דבר לא ישבור אותנו. ולפתע, דווקא בתקופה הזו שהתחלתם דיאטה, מצטברים כל האירועים, ימי הולדת, חתונות, מפגשים חברתיים,...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה