הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

איך להכין בצק עלים ללא גלוטן בצ׳יק צ׳ק

24/05/2016

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים.

כאלה תפוחים, רכים, מריחים…. מלאי כל טוב….

בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם.

אבל לא אני אשבר!

בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה שווה.

דברו אליו, לטפו אותו והוא יחזיר לכם אהבה.

הוא גם מתפצפץ כזה בפה. שווה כל ביס!

אז יאללה, לעבודה:

בצק עלים

חומרים

345 ג׳ – חמאה ללא מלח – קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

180 מ״ל – מים קרים

137 ג׳ – קמח תפוחי אדמה

137 ג׳ – קורנפלור

52 ג׳ – קמח אורז מלא (חום)

52 ג׳ – קמח אורז רגיל (אם אין אפשרות להשיג את אחד מקמחי האורז, פשוט השתמשו באחד = 104 ג׳)

2 כפיות – גזנת׳ם גאם Xanthan gum

1/2 כפית – גואר גאם Guar gum

כפית – מלח

 

הכנה

1. לנפות לקערה את כל הקמחים (תפוח אדמה, אורז, קורנפלור), לערבב היטב.

2. להוסיף גזנת׳ם גאם, גואר גאם ומלח ולערבב היטב.

3. להוסיף את החמאה הקרה ועם מערבל חשמלי, במהירות הכי נמוכה, להתחיל לעבד את הבצק עד שקוביות החמאה מתרככות.

4. להוסיף מים ולהמשיך לערבל עד איחוד הבצק.

5. להוציא את הבצק מהקערה ולהניח על נייר אפיה. ללוש עד איחוד הבצק.

6. להניח על הבצק עוד נייר אפיה, ולרדד את הבצק בין שני הניירות לכדי מלבן עבה.

7. להוריד את נייר האפיה העליון.

8. לקפל שליש מהמלבן לכיוון מרכז הבצק, ואת השליש השני על שאר הבצק (כמו בתמונה)

9. לסובב את הבצק (רבע סיבוב של שעון) כך שיהיה לרוחב, ולחזור על רידודו בין שני ניירות אפיה לכדי מלבן עבה.

10. לחזור על הוראות 8,9 עוד פעמיים.

11. לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולקרר במקרר שעתיים.

12. להוציא מהמקרר ולתת לנוח על השיש (מכוסה בניילון הנצמד) 20 דקות

13. לחזור על הרידוד, קיפול, סיבוב הבצק עוד פעמיים

14. לעטוף שוב בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.

15. לפני השימוש להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לנוח לפחות 20 דקות

סיכום – אחרי הכנת הבצק, יש לרדד, לקפל ולסובב 3 פעמים

צינון של שעתיים במקרר, מנוחה על השיש 20 דקות

רידוד, קיפול וסיבוב עוד פעמיים

צינון במקרר שעתיים, מנוחה על השיש 20 דקות. מוכן!

בהצלחה!!

 

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

בורקס גבינה פתוח

אח, הריח....... אין כמו ריח של בצק עלים נאפה בתנור. ואם זה בורקס? מה טוב. ועוד בכלום הכנה.... הכי שווה! אז מה היה לנו - מתכון של בצק עלים מהפוסט הקודם, תבנית שקעים (מאפינס),...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת לימונענע

בימים שלפני הרגישות לגלוטן, טעמתי עוגת לימון אצל חברה, שהטעם והריח בילבלו לי את החושים. כמובן שגנבתי את המתכון. מה זה גנבתי - באיומים.... לא יכולתי לוותר על העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה