הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

מתאים לכולם! צמחונים, טבעוניים, רגישים לגלוטן, בשרי, חלבי, פרווה – לכולם, כבר אמרתי?

03/06/2016

כן, תתפלאו, אבל גם לי יש את הימים האלה שאין לי כח להכנס למטבח.

אבל לאכול, צריך… ותמיד הקפדתי שהילדים יאכלו אוכל של בית ולא אוכל תעשייתי.

וכך נולדה הפשטידה.

״אמא…. מה זה????״ הצביעה הילדה על המאפה הלא מזוהה שהגשתי לשולחן

״פשטידה״.

״אבל ככה לא מכינים פשטידה! זאת לא פשטידה!״ התעקשה הקטנה

״זאת פשטידה חדשה שמחפשת שם״ ניסיתי לפייס אותה.

״פשטידה אחרת!״ זרק הבן

״פשטידה מכוערת!״ הודיעה הילדה

״פשטידת כל טוב״ אמר הבעל

״פשטידת מה יש!״ פסקתי

פשטידה

אבל ביננו, מה חשוב איך קוראים לה. היא משרתת את כולם. את הצמחונים, הטבעוניים, הרגישים לגלוטן, את העצלנים והמשקיענים, היא בשרית, חלבית, פרווה, היא טובה לארוח, לחג ולסתם יום חול, והיא טעימה! כבר אמרתי?

והכי חשוב – תתפלאו, אבל ממש לא חייבים להיצמד למתכון עם משקל וכפות מדידה.

אז איך יכול להיות?

תציצו במתכון ותבינו….

 

חומרי בסיס:

חבילת לקט ירקות (בערך 450 ג׳) מופשרת (לקיצור תהליך, הכניסו את הירקות לקערה, כסו עם מים ובשלו במיקרו 5-6 דקות)

2 ביצים גדולות (לטבעונים – 1/4 כוס קמח חומוס + 1/4 כוס מים)

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (אם אין, כל קמח אחר יעשה את העבודה)

1/2 כפית אבקת אפיה

2-3 שיני שום מעוכות

מלח, פלפל, פפריקה.

* שידרוגים בסוף המתכון

הכנה:

לערבב ביצים, קמח, א. אפיה, שום ותבלינים ליצירת בצק משחתי.

להוסיף את הירקות המסוננים, ולערבב עד שהבצק יעטוף את כל הירקות

לשמן תבנית פיירקס בגודל ס״מ 19×27

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה.

 

שידרוגים:

בתור אחת שגדלה על הסחוג והחילבה, אני מוסיפה 1/2 כפית צ׳ילי גרוס להקפצת הטעם.

גם עירית קצוצה, בצל מטוגן, פטרוזיליה/כוסברה קצוצים יקפיצו את המאפה.

כדי לא לשעמם ולהשתעמם, אני משנה את המתכון הבסיסי בכל פעם:

חלבי: 100 ג׳ גבינה צהובה מגורדת

חבילת מוצרלה קרועה לפיסות קטנות

מיכל שמנת לבישול/שמנת צמחית

וכשאני רוצה להתפרע…. שלושתם ביחד!

* אם מוסיפים שמנת, יש להגדיל את כמות קמח תפו״א ל- 3/4 כוס לקבלת בצק משחתי.

בשרי: חתיכות בשר (עוף, הודו, בקר, נקנקיות) – חייבות להיות מבושלות!!!

* אם מוסיפים בשר, יש להוריד בערך 1/2 כוס ירקות מהמתכון – שווה ערך לכמות הבשר שהוספתם.

הוקצור – כל מה שיש במקרר/שאריות

 

תהנו!

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה