הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

אמא שלי נפטרה לפני 18 שנה לקח לי כמה זמן להתחיל לפשפש לה בחפצים כדי למצוא חלקי זכרונות מהילדות אחד מהם היה מחברת המתכונים שלה. עוגת הפרג הנ״ל, הוסבה לעוגה ללא גלוטן, ועדיין אני מכינה אותה ליום ההולדת שלי. רק בשמחות, כן?

18/08/2016

אצלנו במשפחה, לכל אחד היתה עוגת פייבורית, אותה אימי ז״ל היתה אופה.

לאבאל׳ה שלי – עוגת שוקולד

לאחי – עוגת גבינה

לאמא – עוגת פירות

ולי, ה-עוגה! עוגת פרג עם צימוקים.

שנה אחרי פטירתה, העזתי להכנס לחדר ולפשפש.

מצאתי שם את מחברת המתכונים אותם אספה בקפידה מחברות ובני משפחה.

והאוצר הכי גדול – מציאת כל ארבעת עוגות יום ההולדת.

את עוגת הפרג שיניתי מעט כדי שתהיה ללא גלוטן, והנה היא לפניכם:

popy

חומרים:

150 ג׳ – פרג טחון טרי

150 ג׳ – חמאה/מרגרינה

1 – כוס סוכר

4 – ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)

4 – כפות קמח תופח ללא גלוטן

5 – כפות חלב

גליפה מגורדת מלימון אחד

1 חבילה – סוכר וניל (10 ג׳ או כף תמצית וניל משובחת)

2 כפות – צימוקים

30 ג׳ – אגוזי מלך קצוצים.

 

הכנה:

1. לערבב פרג וקמח בקערה קטנה ולהניח בצד.

2. בקערה של מיקסר, להקציף חמאה עם 1/2 כוס סוכר כ-5 דקות. להוסיף חלמונים (צהוב), קליפת לימון וסוכר וניל (או תמצית).

3. להנמיך את מהירות המיקסר לנמוך, ולהוסיף לסרוגין את תערובת הפרג והקמח, ואת החלב.

4. להוסיף ידנית ובתנועות קיפול את הצימוקים והאגוזים.

5. בקערה שניה, להקציף את החלבונים (לבן) עם שארית הסוכר (1/2 כוס) לקצף גבוה ומבריק.

6. לאחד בתנועות קיפול את שתי התערובות.

7. לשמן תבנית אפיה בגודל 24-26 ס״מ (בתבנית הקטנה העוגה תצא גבוהה יותר), להעביר את תערובת העוגה לתבנית ולדפוק בעדינות את התבנית על השיש כדי לישר את פני השטח.

8. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 35-40 דקות.

 

*אני אוהבת את העוגה ככה. אבל מי שחייב, אבל ממש חייב, יכול ליצוק מעליה רוטב שוקולד:

נוגט שוקולד:

לחמם 100 מ״ל שמנת מתוקה בסיר על להבה נמוכה עד קבלת בועות קטנות בשולי הסיר.

להוריד מהגז, ולהוסיף 100 ג׳ שוקולד מריר/חלבי שבור לקוביות

לתת להצטנן כדקה, ואז לערבב עד לקבלת קרם אחיד.

לתת להצטנן בטמפרטורת החדר, ולשפוך על העוגה הקרה.

 

אחלא שבת שבעולם!

 

 

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה