הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

מי שאוהב את המשקה, יאהב את העוגה. ומי שלא, אפשר לוותר על טעם המנטה לטובת עוגת לימון מוצלחת לא פחות.

26/05/2016

בימים שלפני הרגישות לגלוטן, טעמתי עוגת לימון אצל חברה, שהטעם והריח בילבלו לי את החושים.

כמובן שגנבתי את המתכון.

מה זה גנבתי – באיומים….

עוגת לימון

לא יכולתי לוותר על העוגה הזאת ברפרטואר שלי, ולכן ניסיתי שוב ושוב לשחזר את הטעם הנפלא.

אני חושבת שהצליח לי.

בשידרוג קטן, הפכתי אותה לעוגת לימונענע אותה אני מגישה לצד ברד לימונענע להעצמת הטעם (מתכון בהמשך. לברד, לא רק לעוגה)

העוגה קלה להכנה, ולא פעם אני סוחבת אותה איתי חתוכה לריבועים בקופסא אטומה בזמן שאנחנו יוצאים לטיולים.

פיקניק בפארק, רביצה על החוף… היא כל כך מרעננת, שמתאימה בול לימי הקיץ החמים.

 חומרים:

225 ג׳ – סוכר

225 ג׳ – חמאה רכה

4 ביצים

275 ג׳ – קמח ללא גלוטן תופח מאליו

1 כפית – סודה לשתיה

4 כפות חלב

גרידת לימון משני לימונים גדולים

ציפוי:

מיץ משני לימונים גדולים

175 ג׳ סוכר

1-2 טיפות תמצית מנטה

או -

1/2 כוס (120 מ״ל) פריגת לימונענע לא מהול, מופשר לדרגת נוזל

 

הכנה:

1. לחמם תנור על חום 180 מעלות

2. בקערת מערבל, להקציף סוכר וחמאה במשך 5 דקות (החמאה לא ממש תקציף, וזה בסדר, רק תוודאו שהסוכר פחות גבישי)

3. להוסיף ביצים אחת אחר השניה תוך הקצפה של כל ביצה עד הבלעה מלאה בתערובת

4. להוסיף את הקמח, סודה לשתיה, גרידת לימון וחלב, להפסיק את פעולת המערבל ולערבב עם כף עד איחוד הבצק.

5. לרסס בשמן תבנית בגודל 23×30 ס״מ, להעביר אליה את התערובת ולישר עם מרית

6. לאפות 35 – 40 דקות.

7. לתת להתקרר בתנור עם דלת פתוחה במלואה 5 דקות, ואז להוציא מהתנור.

8. לערבב את חומרי הציפוי (בהתחלה הוסיפו רק טיפה אחת של תמצית מנטה ותטעמו. המנטה מאוד חריפה, ויש כאלה שטיפה אחת תספיק להם)

ושיפכו עם כף על העוגה החמימה.

* אין לחורר את העוגה לפני שפיכת הציפוי

* אפשר לוותר על תמצית המנטה, העוגה תצא ניפלא גם ככה

ברד לימונענע

וכמו שהבטחתי – ברד לימונענע:  (שתי כוסות גבוהות )

לשים בבלנדר -

כוס מים קרים מאוד

מיץ מלימון גדול

4 כפות סוכר

חופן עלי מנטה שטופים ללא גבעולים. (בערך 7-8 עלים גדולים)

לערבל דקה

להוסיף כוס עד כוס וחצי (תלוי בסמיכות הרצויה) של קוביות קרח

לערבל בפולסים עד קבלת קרח גרוס

לטבול את שולי הכוס במים, ולהשקיע בקערה עם סוכר ליצירת שכבה דקה

לשפוך את הברד לכוס ולהוסיף קשית

שתהיה אחלה שבת!

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה