הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

עונג שבת. פשוטו כמשמעו

29/07/2016

חולה על תרד!

ותרד וגבינות – עוד יותר.

אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי.

שאני אוותר??????

שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב ד  על מאפה התרד שלי.

ואוי ואבוי אם אשמע ״אמא ביס…״ אני בעונג שבת פרטי על כל ביס וביס ואני לא מכירה אף אחד! שמעתם??

בצק פילו עם תרד

אז חדל קשקשת, לעבודה!

 

חומרים:

6 דפי בצק פילו בגודל 20×20 ס״מ או עד 22×22 ס״מ (תבנית פיירקס מרובעת או עגולה – לבחירתכם)

350 ג׳ – תרד חלוט (תרד שטוף, קטום ענפים שבושל במים חמים עד ריכוך)
350 ג׳ – גבינת ריקוטה
1 ביצה
80 ג׳ -  גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי

* חמאה מומסת להברשה

הכנה:

1. לחמם את התנור ל- 180 מעלות

2. לערבב את כל חומרי המילוי

* עכשיו צריך לעבוד מהר כדי שדפי הפילו לא יתייבשו וישברו

3. למרוח את התבנית במעט חמאה מומסת, להניח דף בצק ולמרוח אותו במעט חמאה מומסת.

4. להניח עוד דף בצק ולמרוח אותו בחמאה ומעליו עוד דף (סה״כ שלוש שכבות) למרוח בחמאה מומסת.

5. להניח את מילוי התרד על הבצק ולשטח.

6. להניח דף פילו על המילוי ולמרוח במעט חמאה מומסת, מעליו עוד דף פילו ולמרוח בחמאה מומסת

7. להניח את הדף האחרון מעל, (סה״כ שלוש שכבות) ולמרוח בשארית החמאה המומסת.

8. לחורר בעדינות את הבצק במספר מקומות (עם קיסם שיניים – לא מזלג) העליון להוצאת אדים

9. לאפות בתנור שחומם מראש עד הזהבה עמוקה

ככה פשוט, ככה טעים!

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת לימונענע

בימים שלפני הרגישות לגלוטן, טעמתי עוגת לימון אצל חברה, שהטעם והריח בילבלו לי את החושים. כמובן שגנבתי את המתכון. מה זה גנבתי - באיומים.... לא יכולתי לוותר על העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה