הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

תענוג צרוף שעושה רעש עם כל ביס וביס

26/07/2016

תתפלאו, אבל גם ללא גלוטן אפשר להנות מהבצק המדהים הזה.

שכבות שכבות של קריספיות מדהימה….

מתאים כסיגרים, סמוסה ומאפים.

מתכון ששווה לנסות!

בצק פילו

בצק פילו

 חומרים:

450 ג׳ – קמח רגיל ללא גלוטן

1 כפית – מלח

450 מ״ל – מים פושרים

110 ג׳ – שמן זית

110 ג׳ – חמאה קרה מאוד

חמאה מומסת להברשה

 

הכנה:

1. לנפות מלח וקמח לתוך מערבל מזון (פוד פרוססור)

2. להוסיף מים ושמן זית ולערבל עד קבלת גוש בצק שנפרד מהדפנות

3. לקמח משטח עבודה עם קמח ללא גלוטן (והפעם – לא להתקמצן! שכבה טובה בלי בושה)

4. לרדד את הבצק לעובי של 5 מילימטר

5. לגרד כף של חמאה מעל הבצק המרודד, לקפל שליש אחד לאמצע ואת השליש השני על הבצק (כמו קיפול של בצק עלים)

6. לרדד שוב את הבצק לעובי של 5 מילימטר ולגרד עוד כף של חמאה מעל הבצק.

7. לקפל את הבצק שוב לשלוש ולרדד למשטח דק (לא לפחד לפזר קמח מעל אם הבצק דביק)

8. בשלב הזה, אתם אמורים ״לראות״ דרך הבצק מרוב שהוא שקוף.

9. לסיים בגירוד החמאה שנותרה

10. לכסות את הבצק במגבת לחה עד השימוש.

11. לפני המילוי – לחלק את הבצק המרודד דק לארבע דפים, (אפשר ליותר אם רוצים מאפה קטן יותר) למרוח בחמאה מומסת, למלא במלית עלפ״י טעמכם

12. לפני האפיה, לא לשכוח למרוח חמאה מומסת על השכבה העליונה של הבצק

 

בתאבון!

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת לימונענע

בימים שלפני הרגישות לגלוטן, טעמתי עוגת לימון אצל חברה, שהטעם והריח בילבלו לי את החושים. כמובן שגנבתי את המתכון. מה זה גנבתי - באיומים.... לא יכולתי לוותר על העוגה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה