הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

נוטף דבש, מאלף חושים – קבלו: בוריקיטס תמרים!

08/06/2017

השכנה הטורקיה שלי, שתהיה בריאה, היתה ממלאה את חדר המדרגות בריחות מדהימים לקראת שבת.

רק בגלל זה נהיינו חברות. לא בגלל שהיא סופר נחמדה חס וחלילה… (:

הכי קנה אותי אצלה, זה מתכון הבוריקיטס תמרים שלה.

קרנצ׳י, מתוק, מטפטף סירופ….. אחחחחח

אמנם היא היתה מכינה כיסונים אחד אחד, ושפחתכם עצלנית סופר,

אבל היי, להפוך את הדבר הזה למתכון ללא גלוטן, זאת סופר השקעה! אז כבוד!!!

היות ובצק ללא גלוטן יכול להיות דביק ולא נח לעבודה, אני מצ׳פרת אתכם בטיפ מדהים

בהמשך…

יאללה, למטבח:

בוריקטס

 

חומרים:

1/2 ק״ג קמח ללא גלוטן

1/2 כוס שמן

100 ג׳ חמאה/מחמאה

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

כפית (5 ג׳) אבקת אפיה ללא גלוטן

מילוי:

1/2 גביע ממרח תמרים

50 ג׳ אזוגים

1 כפית קינמון

סירופ:

1 כוס מים

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפות דבש

מיץ מחצי לימון

 הכנה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק, ולחלק אותו לארבעה חלקים.

2. לערבב תמרים עם קינמון.

3. טיפ: לשטח נילון נצמד על השיש ולרסס עליו מעט שמן

4. לשים חלק אחד מהבצק, ולרסס עליו מעט שמן

5. לשים מעל עוד נילון נצמד, ולרדד.

6. אם רוצים כיסונים – להוריד בעדינות את הנילון הנצמד העליון (ולשמור אותו!) לקרוץ עיגולים.

אם אתם עצלנים כמוני, פשוט למרוח רבע מהמילוי על עלה הבצק, ולפזר מעט אגוזים.

7. להחזיק בשני הקצוות של הנילון הנצמד התחתון (לרוחב עלה הבצק) ולמשוך לכיוון מעלה מעט. הניילון הנצמד יתחיל לגלגל את הרולדה.

להמשיך למשוך את הניילון הנצמד עד לגלגול מלא של הרולדה.

8. להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

9. לחמם תנור טורבו לחום 180 מעלות.

10. לחרוץ חריצים לא עמוקים ברולדה (או איקס בכיסונים) להוצאת אדים.

11. לאפות כ- 35 דקות עד השחמה ברונזית.

12. בינתיים – להרתיח את כל חומרי הסירופ, להנמיך את האש ולתת להתבשל 20 דקות. הסירוף צריך להיות מעט צמיגי.

13. להוציא את הרולדות להתקרר.

14. אם עסקנו בכיסונים – לטבול כיסון כיסון ברוטב ולהניח בצלחת הגשה. אם ברולדה עסקנו – לחתוך את הרולדה לפי הסימונים שהטבענו בבצק, ולשפוך מעט (לא להטביע!) סירופ על הרולדה.

טיפ חשוב!

להצלחה אדירה – יש לשפוך סירופ חם על עוגה קרה או – סירופ קר על עוגה חמימה.

בהצלחה!

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה