הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

חוויה מתקנת לעוגיות השקדים המסורתיות

09/04/2017

את עוגיות השקדים היבשות (מדי…) מכירים?

כל כך שנאתי את העוגיות האלו, עד שהן עשו לי פריחה בגוף!

ריבועי השקדים הללו, הן חוויה מתקנת בשבילי.

ריבועי שקדים לפסח

חומרים:

3 כוסות שקדים טחונים (אפשר קמח שקדים)

1+ 1/4 (אחד ורבע) כוסות סוכר

5 ביצים

20 ג׳ סוכר וניל (2 שקיות)

2 כפיות תמצית שקדים

שקדים פרוסים לקישוט (אופציה)

 

הכנה:

1. לחמם תנור ל- 170 מעלות (שימו לב, החום קצת יותר נמוך מכרגיל כדי שהשקדים יתבשלו ולא ישרפו ויצאו מרירים),

לרפד תבנית מרובעת 20/20 בנייר אפיה ולשמן אותו.

2. בקערה ראשונה, להפריד את הביצים, ולהקציף את החלבונים (לבן) עם 1/4 כוס סוכר. להניח בצד.

3. בקערה שניה, להקציף את החלמונים (צהוב) עם שאר הסוכר, סוכר וניל, ותמצית השקדים

4. להפסיק את פעולת המערבל, ולהוסיף בתנועת קיפול את השקדים הטחונים.

5. לאחד את קציפת החלבונים עם תערובת השקדים בתנועות קיפול.

6. לשטח על התבנית, – זה הזמן לפזר שקדים פרוסים על העוגה.

7. לאפות כ- 45 דקות עד השחמה.

8. לצנן את העוגה ורק אז לחתוך לריבועים.

9. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר לאקסטרא מתיקות

 

חג מתוק ושמח, כן?

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה