הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

5 דקות, ויש מצות!

03/04/2017

אוטוטו פסח.

איך אני אוהבת את החג הזה!!!

בתור גלוטונית (ככה החבר שלי יוסי קורא לי….) אני יכולה להמשיך כרגיל בלי הרבה בלאגנים.

טוב, נו, רק להוציא את קמח החומוס, השמרים ואבקת האפיה מהארון – ואני מסודרת.

גם הנקיון (של המנקה המדהימה שלי, אנג׳לה) עושה לי את זה…..

אז שנתחיל?

 

מצות

חומרים:

1 כוס קמח ללא גלוטן (למי שבארץ – קמח קונדיטור מעולה למתכון הזה!)

1/4 כוס קמח טפיוקה

1 ביצה גדולה L

1/4 כפית מלח

1 כף מים

 

הכנה:

1. לערבב את כל החומרים היטב, לחלק ל- 5-6 כדורים

2. לשטח כל כדור על משטח מקומח קלות לצורת עיגול/מרובע

3. לחורר את המצות במזלג, שורות… שורות…. (עבדים היינו, לא?)

4. להניח על מחבת פסים חמה (ללא שמן) עד הזהבה, להפוך לצד השני לעוד כמה שניות.

 

הערה – המצות שבתמונה קטנות, כי בא לי קרקרים עם גבינה…

שיהיה פסח שמח וכשר אנשים!

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה