הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

קלת הכנה, קלילה במרקם, בול לחורף.

13/02/2017

קינמון נחשב לתבלין מחמם.

ועם הקור שבחוץ, האי חשק לעבוד קשה והצורך למשהו מתוק ומנחם, נולדה לה עוגת הקינמון הבאה:

עוגת קינמון

אז למה מחכים???

 

מצרכים:

4 ביצים

כוס יוגורט

2 שקיות סוכר וניל (20 ג׳)

3/4 כוס סוכר

1 כוס שמן

גרידת לימון

אחד וחצי כוסות קמח תופח מאליו

1 כף גדושה קינמון

1/4 כוס סוכר

הכנה:

1. לחמם תנור לדרגת 180 מעלות

2. לשמן תבנית עגולה 22 ס״מ (לעוגה גבוהה) או 24 ס״מ לנמוכה יותר

3. לערבב בקערה קטנה 1/4 כוס סוכר עם כף גדושה קינמון.

4. בקערת מערבל לערבב ביצים, יוגורט, סוכר וניל, סוכר, שמן וגרידת לימון.

5. להוסיף קמח מנופה ולערבל עד להבלעת הקמח בעיסה. הבצק צריך להיות דיי דליל.

6. לשפוך מחצית מתערובת העוגה לתבנית המשומנת.

7. לפזר מעל באופן שווה מחצית מתערובת הסוכר והקינמון.

8. לשפוך מעל בשיא הזהירות את שאר תערובת העוגה

9. לפזר את שאר תערובת הסוכר והקינמון

10. להכניס לתנור לחצי שעה – 40 דקות (ניתן לבדוק את העוגה עם קיסם)

 

שיהיה לנו חורף חם ובריא!

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה