הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

קצר וקולע!

30/09/2016

אני לא אוהבת עוגת דבש. מה לעשות.

אבל דבש, אני אוהבת גם אוהבת

ורימונים

ואת ראש השנה על ברכותיו ומאכליו ואפילו את הבלאגן של לפני (רק לא את הנקיונות…)

והיות ואי אפשר לקנח סעודה שכולה מתוקה בלי משהו מתוק….

החלטתי לתקתק קינוח פשוט אבל מרשים שהוא גם פרווה.

קינוח לראש השנה

חומרים לקומפוט רימונים:

2 כפות דבש

2 כפות קורנפלקס

כוס גרגירי רימון

2/3 כוס מיץ רימונים

1 כף מיץ לימון.

הכנה:

1. לערבב את הדבש עם הקורנפור בסיר

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.

3. לחמם את הסיר על אש בינונית ולהביא לרתיחה.

4. לערבב כל כמה דקות עד שהתערובת הופכת לסירופ.

5. להעביר לקערה ולאחסן במקרר.

קרם קוקוס וניל:

כוס וחצי קרם קוקוס מפחית שימורים (לערבב היטב לפני המדידה)

גרגירי וניל ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל משובחת

1 ביצה גדולה + 1 חלמון מביצה גדולה

1/3 כוס דבש

1/2 1 כפות קורנפלור

הכנה:

1. לערבב את חלב הקוקוס וגרגירי הוניל/תמצית וניל בסיר

2. להביא לרתיחה עדינה, להוריד מהאש, לכסות את הסיר ולצנן 5 דקות.

3. בינתיים לערבב את הביצים, הדבש והקורנפלור בקערה

4. לשפוך בזרם דק, תוך ערבוב רצוף במטרפה 1/3 מתערובת חלב הקוקוס החם לקערת הביצים.

5. לשפוך את תוכן קערת הביצים בחזרה לסיר

6. לבשל את התערובת רק עד שמסמיך. (2-3 דקות)

7. להוריד מהאש ולערבב פנימה את המרגרינה.

הרכבה: (3-4 שעות לפני ההגשה)

1. לחלק את הקומפוט בין 6 כוסות הגשה

2. למזוג מעל את קרם הקוקוס וניל

3. לכסות בנילון נצמד, ולאחסן במקרר לפחות 3 שעות עד קירור מלא

הגשה:

לפזר גרגירי רימון על קרם הוניל, לקשט ב2-3 עלי נענע שטופים ולהגיש.

שנה טובה, רגועה וטעימה!

שנה טובה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה