הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

נראה מסובך, אבל ממש לא! והטעם…..

05/09/2016

תנו לי להכיר לכם את בארי.

בארי                     BEDD73FD-75AE-4A15-88F4-586C2A433B41(1)

בארי פתח דוכן חלבה במרכז קניות בלונדון. לא סתם חלבה, חלבה בטעמים!

הכי אני אוהבת את החלבה פרג שלו. בעצם, גם את החלבה פקאן מסוכר. והחלבה נוטלה, והקוקוס, ושערות חלבה בטעם קפה, ו…..

בבקשה, בבקשה אל תבקשו ממני לבחור!

והיות ובארי בחור מקסים וחלבה זאת החולשה שלי, הפכנו לחברים טובים.

כששמעתי את אחד המוכרים מסביר ללקוחה שחלבה זה קינוח, החלטתי לאתגר את עצמי.

חלבה…. ללא גלוטן….. קינוח….. אממממ.

אני חושבת שהתוצאות יצאו לא רע.

רולדה חלבה פתוח

שנתחיל?

לרולדה:

4 ביצים בטמפרטורת החדר – מופרדות

1/2 כוס סוכר

2 כפות קקאו

1 כפית תמצית וניל

הכנה:

1. בקערת מערבל, להקציף חלבונים וכשמתחילות בועות, להוסיף את הסוכר בזרם איטי עד לקצף תפוח ומבריק.

2. בקערה שניה, להקציף את החלמונים (צהוב) עם תמצית הווניל, וכשמתחילות בועות, לנפות את אבקת הקקאו. להמשיך להקציף עוד 2 דקות.

3. לאחד תערובות בערבוב ידני עם מרית.

4. לשים נייר אפיה על תבנית שטוחה ולשמן את הנייר טוב טוב.

5. לשטח את הקצף על נייר האפיה המשומן, וליישר עם מרית לגובה 1/2 – 3/4 ס״מ

6. לאפות רבע שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

7. להוציא את העוגה מהתנור, להפוך עם נייר האפיה על מגבת מטבח נקיה ולגלגל לרולדה.

8. לתת להתקרר מגולגל 15-20 דקות.

מלית:

1 גביע שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

100 ג׳ חלבה מפוררת.

הכנה:

1. להקציף שמנת מתוקה עם סוכר

2. בתנועות קיפול, להוסיף את החלבה.

3. לפתוח את הרולדה, להוריד ממנה את נייר האפיה ולשטח את הקצפת על 3/4 עוגה.

4. לגלגל את העוגה בחזרה לרולדה.

ציפוי:

50 ג׳ שוקולד בישול

1 כף חמאה/מרגרינה

2 כפות חלב

1 כף שוקולד למריחה

הכנה:

1. לשים שוקולד, חמאה וחלב בקערה, לחמם במיקרו בפולסים של 10 שניות עד שנמס.

2. להוסיף את השוקולד למריחה, לערבב עד שהעיסה הומוגנית.

3. לתת לשוקולד לעמוד בטמפרטורת החדר 20 דקות

4. למרוח על הרולדה.

5. לפזר חתיכות חלבה או שערות חלבה על הרולדה.

 

יאממי!

 

 

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...