הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

מרק דלורית בול לחורף.

22/11/2016

היי אנשים.

ה מ ו ן    זמן לא כתבתי!

נו, אתם יודעים איך החיים…. החגים, החגיגות, הארוחים…. והופ, הגיע החורף!

אבל לא אני אשאיר אתכם עם לשון בחוץ הרבה זמן.

בזמן הזה, ניסיתי, בדקתי, טעמתי (טעיתי….)  דברים חדשים, והנה התוצאות:

מרק אליפות, טעים טעים ובול לחורף!

Soup

חומרים:

1 דלורית גדולה Butter squash) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים

2 קוביות אבקת מרק עוף ללא גלוטן מומסות בשתי כוסות מים רותחים

2 כוסות מים רותחים

כף חמאה (מי שרוצה פרווה – מחמאה)

מלח, פלפל

3-4 כפות שמנת לבישול/שמנת צמחית

 

הכנה:

1. לחמם את החמאה בסיר רחב, להוסיף את הבצל ולבשל עד שקוף.

2. להוסיף את קוביות הדלורית, לערבב.

3. להוסיף את ציר מרק העוף ולתת לבעבע.

4. להוסיף עוד כוס מים רותחים, לכסות את הסיר ולתת להתבשל עד ריכוך (בערך 20 דקות)

5. להוריד מהאש, לטחון במוט טוחן עד שהמרק חלק.

6. להוסיף 3-4 כפות שמנת, מלח ופלפל לפי טעם.

7. אם המרק סמיך מדי, להוסיף מעט מים רותחים מהכוס הנותרת.

8. לגרד את התחתית מרוב שזה טעים.

 

הפתעה…..

השבוע אני נפגשת עם המרוקאי הפרטי שלי, מומחה הספינג׳.

אנחנו הולכים לנסות להכין את הסופגניות המדהימות הללו ללא גלוטן!

יש למה לצפות חברים…..

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה