הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

לשבועות, לשבת בוקר או לארוח מהיר… כי אין כמו בורקס!

31/05/2016

אח, הריח…….

אין כמו ריח של בצק עלים נאפה בתנור.

ואם זה בורקס? מה טוב.

ועוד בכלום הכנה…. הכי שווה!

בורקס גבינה פתוח

בורקס גבינה פתוח

אז מה היה לנו - מתכון של בצק עלים מהפוסט הקודם, תבנית שקעים (מאפינס), מילוי.

מילוי:

500 ג׳ – גבינת קוטג׳

2 ביצים

1 כפית – מלח

100 ג׳ – גבינה צהובה מגורדת

תוספות (אופציונלי): חתיכות גבינת מוצרלה/ בצל ירוק קצוץ/ 2 שני שום טחונות/ עירית קצוצה/ קוביות קטנות מפלפל אדום וירוק בשביל הצבע/השמיים הם הגבול

* לערבב את כל חומרי המילוי, להניח בצד ל- 10 דקות למיזוג טעמים.

  הכנה:

1. לרדד את בצק העלים על משטח מקומח קלות בקמח אורז, לריבוע גדול

2. לחתוך בגלגלת של פיצה את הריבוע לריבועים בגודל 11×11 ס״מ

3. לשמן את תבנית השקעים בספריי שמן

4. להניח את ריבועי הבצק בשקע, אמורים להיוותר 4 כנפיים מחוץ לשקע.

5. למלא את השקע במילוי הגבינה עד כמעט הסוף

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד הזהבה – בערך 30 דקות.

תהנו!

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

עוגת לימונענע

בימים שלפני הרגישות לגלוטן, טעמתי עוגת לימון אצל חברה, שהטעם והריח בילבלו לי את החושים. כמובן שגנבתי את המתכון. מה זה גנבתי - באיומים.... לא יכולתי לוותר על העוגה...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה