הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

תענוג עילאי בכלום עבודה.

09/08/2016

מכירים את האורחים המפתיעים האלה שמגיעים ב-ד-י-ו-ק ברגע שהפרור האחרון התחסל?

או את הרצון – הכאן ועכשיו – למשהו מתוק?

אז זהו, שלי זה קרה.

הזמנתי חברים לברבקיו, וכמובן שחצי שעה לפני שהגיעו, נזכרתי שאין כלום מתוק בבית.

אצלי???? כלום מתוק???? אין מצב!

מזל שיש לי תמיד, אבל תמיד, רשימת מצרכים קבועה בהיכון.

אתם יודעים – שוקולד בישול, או קקאו, עוגיות פשוטות (ללא גלוטן כמובן), פודינג וניל ושוקולד, ג׳לי….

ודווקא הפעם, גם שמנת מתוקה.

פשפשתי במקרר ובארון וזה מה שיצא:

קרמבו קפוא

ללא אפיה, ללא מאמץ… 5 דקות, אמרתי?

 

חומרים:

חבילת עוגיות פשוטות

1 שמנת מתוקה

6 כפות סוכר (אם לא משתמשים בפודינג)

150 ג׳ שוקולד חלב/מריר

1 כף שמן

לפי שאוהב קרם שניט -

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג בטעם האהוב

הכנה:

1. בקערת מערבל להקציף שמנת מתוקה. כשמתחילות להופיע בועות, להוסיף סוכר כף אחרי כף.

להקציף לקצפת יציבה.

2. מי שרוצה קרם שניט – לשים בקערת מערבל את השמנת, חלב ופודינג, ולהקציף לקרם יציב.

3. לרפד מגש/תבנית בנייר אפיה.

4. להניח עוגיות על המגש, ולהזליף עליהן את הקרם בצורת ספירלה לגובה. (תחשבו חרוט)

5. להכניס להקפאה לחצי שעה לפחות.

6. לפני ההגשה, לחמם את השוקולד בבן-מרי או במקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם.

7. לערבב עד המסה, להוסיף כף שמן, ולערבב עד איחוד.

8. להזליף את השוקולד על הקינוח או לחילופין, אם רוצים כיסוי מלא, לשים את השוקולד המומס בכוס גבוהה,

להחזיק את העוגיה הפוך (קרם למטה) ולטבול בשוקולד. השוקולד יתקשה בשניות.

IMG_0006

ככה קל, ככה טעים!

 

* אם, אבל רק אם נשאר….. לאחסן במקרר מכוסה.

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה