הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

כשלקוחה ביקשה שאכין עוגת שוקולד ליום ההולדת של הבת שלה, לא הייתי צריכה לבחור. אין פעם שהכנתי את העוגה והיא לא קצרה מחמאות.

29/08/2016

אחת הבעיות שאני מוצאת במתכונים ללא גלוטן, היא גובה.

ולכן כשנתקלתי במתכון שלהלן, לא יכולתי שלא להתלהב.

עוגת שוקולד גבוהה, שאפשר לחתוך ולמלא במליון ואחד מילויים.

חשוב לדעת – העוגה יוצאת קצת יבשה, ואם לא חוצים אותה וממלאים בקרם, כדאי להרטיב אותה.

אני משתמשת בחלב מעורבב עם תמצית וניל או ליקר מדולל במים.

1/2 כוס נוזל יספיק להפוך את העוגה לנימוחה.

אני לא יודעת אם אתם יודעים, אבל אני גם מוכרת עוגות למחייתי (רק בלונדון, סורי….)

ומצאתי שהעוגה קלה לחיתוך וקישוט כי היא לא מתפוררת.

אז קדימה, לעבודה….

Chocolate cake

חומרים:

180 ג׳ – חמאה רכה

2  כוסות – סוכר

3 ביצים

2 כפיות – תמצית וניל משובחת

2 כוסות – קמח ללא גלוטן

3/4 כוס – אבקת קקאו

1 כפית – סודה לשתיה

3/4 כפית – אבקת אפיה

1/2 כפית – מלח

1 כוס – חלב

 

הכנה:

1. לחמם תנור לחום 180 מעלות

2. לשמן תבנית עגולה בגודל 24 ס״מ, כולל דפנות.

3. בקערת מיקסר לשים את החמאה הרכה והסוכר ולהקרים.

4. להוסיף את הביצים והוניל, ולערבב.

5. בקערה שניה, לנפות את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה, מלח ואבקת קקאו. לערבב היטב.

6. להקטין את מהירות המיקסר לנמוך ולהוסיף לאט את תערובת הקמח.

7. ברגע שהקמח נבלע כולו, להוסיף את החלב ולערבל עוד שתי דקות.

8. לשפוך את תערובת העוגה על התבנית המשומנת ולאפות כ- 35 דקות. (לבדוק עם קיסם עץ)

9. לאחר שהעוגה התקררה, להרטיב אותה ב- 1/2 כוס נוזל.

 

קרם דביק:

100 ג׳ – שוקולד חלב

50 ג׳ – חמאה

4 כפות – חלב

1 כף גדושה (לא להתבייש!) שוקולד נוטלה

* להכניס לקערה שוקולד, חמאה וחלב

* לחמם במיקרו בפולסים של 20 שניות כל פעם עד שנמס

* לפני העירבוב, להוסיף שוקולד נוטלה ולערבב לעיסה חלקה וסמיכה

* אם העיסה לא נוזלית מספיק למריחה, להוסיף עוד כף חלב חם

* למרוח על העוגה כולל הצדדים (אפשר מיד להדביק קוקוס/שקדים גרוסים/סוכריות לצידי העוגה)

להכניס למקרר להתקשות או ישר לזלול.

יאמי!

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה