הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

מאפה מהיר, טבעוני ומלא אין ספור אפשרויות

06/08/2016

את הפאינה גיליתי לפני כמה שנים, כשהזמנתי חברים לארוחה.

אחת מהן היתה טבעונית ורשימת ה- No No היתה ארוכה….

פשפשתי באינטרנט כדי למצוא מתכונים מעבר לסלטים, ונתקלתי בפאינה – מתכון קל לכל הדעות.

כמובן שניסיתי אותו על המשפחה קודם.

לטעמי, המתכון היה קצת דל בטעמים, אז שידרגתי.

* אפשר לשנות את הירקות במתכון כל עוד תדבקו בכוס אחת של ירקות

Socca

 חומרים:

כוס קמח חומוס

כוס מים פושרים

כפית צ׳ילי גרוס

כפית מלח

1 קישוא מגורד וסחוט

1 גזר מגורד וסחוט

2 שיני שום טחונים

כף רוזמרין (למי שאוהב את הטעם)

חופן בזיליקום קצוץ גס

1 בצל פרוס דק ומופרד לטבעות

3-4 כפות שמן זית

הכנה:

1. לנפות את קמח החומוס לקערה קטנה, להוסיף מים ולערבב היטב שלא יהיו גושים.

2. להוסיף 2 כפות שמן זית ולהשהות חצי שעה מכוסה על השיש.

3. במחבת/סיר שנכנסים לתנור, לחמם 2 כפות שמן זית, להוסיף את הבצל ולערבב עד שהבצל מכוסה בשמן. לבזוק מעט מלח.

4. לטגן את הבצל עד השחמה ולהעביר אותו לקערה.

5. לחמם תנור ל- 250 מעלות (כן, כן!)

6. להוסיף לבלילת הקמח את הקישואים, גזר ובזיליקום ולערבב היטב.

7. להוסיף צ׳ילי, מלח, שום ורוזמרין ולערבב שוב.

8. לשמן את המחבת בה השתמשנו להשחמת הבצל, במעט שמן, להכניס לתנור ל- 2-3 דקות

9. להוציא את המחבת מהתנור, לשפוך את הבלילה בזהירות ולאפות רבע שעה.

10. להוציא שוב את המחבת מהתנור, לפזר את הבצל ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.

הנאה מובטחת.

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה