הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

עוגה קלה קלה להכנה, ושווה כל ביס.

15/07/2016

אחת העוגות הכי מפורסמות בממלכה האנגלית, היא עוגת ויקטוריה.

אנה, הדוכסית מבדפורד, (1788-1861), אחת מגבירות המלכה ויקטוריה, אחראית על התה של אחה״צ, אחרי שלמדה שבסביבות 4:00, רמות הסוכר של המלכה יורדות, והיא זקוקה לתחזוק.

בהתחלה זה היה רק תה ובסקוויטים, והמשיך להתפתח למסיבות תה של אחה״צ, בו הוגשו כריכונים, מאפים, תה ועוגה.

יש דיון רחב סביב השאלה איך נכון לצפות את העוגה. רק ריבה? רק קרם? גם וגם…

אני מגישה לכם את הגירסה שלי:

עוגת ויקטוריה

 חומרים לעוגה:

175 ג׳ – חמאה רכה

175 ג׳ – סוכר דק

175 ג׳ – קמח תופח

3 ביצים גדולות

75 ג׳ – חלב

הכנה:

1. לחמם תנור לחום רגיל 190 מעלות (טורבו 180)

2. לשמן 2 תבניות בגודל 20 ס״מ במעט חמאה/שמן

2. להקציף את החמאה עם הסוכר.

3. להוסיף את שאר החומרים.

4. לחלק את התערובת בין שתי התבניות ולאפות 20-25 דקות.

5. להוציא את התבניות מהתנור, לתת להתקרר 5 דקות, להוציא את העוגות מהתבנית ולהניח על רשת עד לקרור מלא.

ציפוי:

150 מ״ל שמנת מוקצפת

3-4 כפות ריבה אדומה מרוככת עם מעט מים חמים

אבקת סוכר לפיזור

הרכבה:

למרוח על עוגה אחת ריבה מרוככת ומעליה את הקצפת.

לסגור עם העוגה השניה למעין סנדביץ

לפזר מעל אבקת סוכר

 

שבת של כייף חברים!

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...