הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

פשטידת קוטג׳ אליפות ומה קורה כשמחליפים קמח.

28/06/2016

הי אנשים.

אני יודעת, אני יודעת, לא כתבתי כבר שבועיים! אבל זה רק בגלל שהייתי בחופשה בישראל…

היה מטורף! (לא רק החום והלחות…)

היתה לי פגישת מחזור בערד, בה ראיתי אנשים שלא ראיתי קרוב ל- 32 שנה, ושם גיליתי הרבה גלוטונים… (הולכים להיות לי מלא עוקבים :)

היתה בת מצווה של בת אחי, ובשבת בבוקר, ביום הטיסה חזרה הביתה, היה לנו פיקניק בני דודים.

כל אחד הכין מאכל, וכמובן שגם אני.

אני הכנתי את עוגת הלימון שלי .

אצתי רצתי לי ביום שישי בצהריים לקנות חומרים (כי נזכרתי שאני לא באנגליה, וחנויות נסגרות מוקדם….)

וכל מה שמצאתי במדף ללא גלוטן, היה קמח ״כרגיל״. אז קניתי.

העוגה לא יצאה כמו שאני רגילה.

בבדיקה מעמיקה גיליתי שהקמח מכיל חוץ מקמח אורז וקמח טפיוקה, עמילנים שהם כאמור יותר צמיגים.

ולמרות שהכנתי את העוגה ערב לפני, ושמתי עליה את הרוטב, בבוקר התגלה שהרוטב לא נספג בעוגה וכל התחתית שחתה בשלולית.

ולכן חשוב להקפיד על הקמח הנכון, כי לכל קמח יש מרקם אחר ויכולת ספיגה אחרת.

פשטידת הירקות (שפינקתי אותה עם שמנת צמחית), יצאה גם יצאה למרות שהשתמשתי באותו קמח, כי קמח תפוחי אדמה הוא קמח עמילני.

אחי, האחד והיחיד, הכין פשטידת קוטג׳ מדהימה! שהתגלתה כמוצלחת מכל הבחינות.

הוא אכל אותה אצל חברה בשם דלית, ומאז לא מפסיק להכין אותה:

פשטידת קוטג׳ וזיתים

חומרים:

500 ג׳ גבינת קוטג׳

2 ביצים

100 ג׳ גבינה צהובה מגורדת

קופסת זיתים מגולענים (כ- 340 ג׳) עדיף חתוכים.

פרורי לחם ללא גלוטן

הכנה:

1. לחמם תנור לחום 180 מעלות

2. לשמן תבנית פיירקס בגודל 19/28 ס״מ

3. לפזר על התבנית פרורי לחם בשכבה אחידה

4. לחתוך את הזיתים לחתיכות קטנות

5. לערבב את שאר המרכיבים ולשטח על פרורי הלחם

6. לאפות בתנור עד הזהבה. (45-50 דקות)

תודיעו איך יצא, כן?

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה