הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 10

החל ממאי 2016

עוגה גבוהה, מרשימה ונימוחה. שווה כל ביס.

07/06/2016

את המתכון לעוגת הגבינה המאלפת הזאת, קיבלתי לפני מעל 20 שנה מחברתי דפנה, שלצערי, איננה עוד איתנו.

לקראת שבועות, כשהחלטתי שגם אני צריכה לתרום עוגת גבינה אחת לטובת החג, התחלתי לחפש מרשם לעוגה ממחברת המתכונים שלי, כשפתאום נתלש לו דף אחד ונפל על הרצפה.

כשהרמתי אותו, גיליתי את המתכון היחידי שהיא השאירה לי.

ידעתי שזה אות משמיים.

היא באה לומר לי שלום וביקשה להעביר את העוגה בירושה.

אז אני משתפת את המתכון (בשידרוג שלי) עם הרבה אהבה משתינו…

 

עוגת גבינה

במקור, העוגה מגיעה ללא תחתית בצק. אני מצאתי שהיא מגירה נוזלים קצת, לכן הוספתי מתכון לתחתית בצק.

 

 חומרים:

7 ביצים מופרדות (בטמפרטורת חדר)

1/2 1 כוסות סוכר

1 ק״ג – גבינת שמנת (אפשר דלת שומן)

3 כפות – קמח ללא גלוטן

כפית – תמצית וניל משובחת

מיץ מ- 1/2 לימון

1 כף – אבקת אפיה

* למי שאוהב בסיס (כמוני) – יש לרסק לפרורים גסים 200 ג׳ עוגיות ללא גלוטן, לערבב עם 120 ג׳ חמאה מומסת, לשטח על תחתית תבנית מספר 26 המרופדת בנייר אפיה ולהדק.

הכנה:

1. בקערה אחת, להקציף את חלבוני הביצים (לבן) עם 1/2 כוס סוכר לקצף רך ומבריק.

2. בקערה שניה, להקציף את החלמונים (צהוב) עם שאר הסוכר לקציפה בהירה ומעט תפוחה.

3. להוסיף לקערת החלמונים (צהוב) את שאר חומרי העוגה.

4. להפריש 1/3 מקצף החלבונים (לבן) ולשים בצד.

5. לערבב בתנועות מעטפת את הקצף לתוך תערובת העוגה.

6. להניח על בסיס תבנית עגולה 26 ס״מ נייר אפיה.

7. להעביר את התערובת לתבנית, לישר במרית.

8. למרוח את שארית הקצף בזהירות על העוגה.

9. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, באמצע התנור,  40-50 דקות עד הזהבה.

10. לצנן בתנור מכובה לפני הוצאת העוגה.

11. לשמור במקרר מכוסה.

 

חג שמח אנשים!

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 12 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה