הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

daphnalewis

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך... +עוד

שנים הייתי הקונדיטורית של המשפחה והחברים עד שהתגלתה אצלי רגישות לגלוטן. לא נתתי לנתון זה להרוס לי את המעמד, ועד שלא החלפתי כל מרשם שהגיע אלי בירושה, למתכון מנצח, לא הפסקתי לנסות. וכמו שהילדים שלי אמרו לי - ״אמא, אמרת שצריך להתחלק!״ אז אני מחלקת, ומשתפת באהבה גדולה את כל נסיוני.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל ממאי 2016

הן נשארות רכות ולא מתפוררות גם למחרת, שזה נס מהלך!

07/07/2016

הבן שלי, מאוד אוהב את אמא שלו.

עובדה. הוא לא יגע במאכלים ללא גלוטן.

כשהצעתי להכין לו סנדביץ מלחמניה שבדיוק אפיתי, כדי לא להעליב אותי, הוא אמר שהוא מעדיף מהלחם הלא טעים שלו… (לעומת הלחמניה הטעימה שלי, כמובן)

מאז הפסקתי לומר לו מה מכיל גלוטן ומה לא, והשאר היסטוריה.

scones

חומרים:

250 ג׳ – קמח תופח מאליו ללא גלוטן

1 כפית – אבקת אפיה

50 ג׳ – חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 ג׳ – סוכר

ביצה L

150 מ״ל חלב

1/4 כפית מלח

* אם רוצים לחמניות מתוקות, יש להוריד את המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר למתכון

הכנה:

1. לחמם תנור ל- 200 מעלות

2. לנפות את הקמח ואבקת האפיה לתוך קערה.

3. להוסיף חמאה קרה ולמולל עם הידיים ליצירת פרורים .

4. להוסיף את הסוכר ולערבב היטב

5. לשים את הביצה בקערה קטנה ולקשקש אותה מעט עם מזלג.

6. לערבב 2/3 מהביצה עם החלב ולהוסיף לתערובת הקמח

* בשאר הביצה נשתמש כדי לזגג את הלחמניות

7. לערבב היטב ליצירת בצק אחיד.

8. עם כף משומנת קלות, (או כף של גלידה) ליצור 6-7 תלוליות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

* הלחמניות לא מאוד תופחות, החליטו מה גודל הלחמניה הרצויה לכם.

9. מרחו את שארית הביצה על הלחמניה (זאת ההזדמנות ״לעצב״ את הלחמניה)

* אם בחרתם בלחמניות מתוקות, פזרו אחרי מריחת הביצה, מעט סוכר

10. לאפות בתנור שחומם מראש 15-18 דקות, עד הזהבה.

* מי שאוהב קריספי מבחוץ, יכול להשאיר את הלחמניות עד 20 דקות בתנור.

בתאבון!

 

 

 

עוד מהבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בצק עלים

אחד הדברים שהכי חסרים לי, זה בצקים. כאלה תפוחים, רכים, מריחים.... מלאי כל טוב.... בצקים ובכלל מאפים ללא גלוטן, נוטים לצאת יבשים, מתפוררים ולפעמים חסרי טעם. אבל לא אני אשבר! בצק העלים הנ״ל, אומנם דורש קצת עבודה, אבל התוצאה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפה תרד מבצק פילו

חולה על תרד! ותרד וגבינות - עוד יותר. אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי. שאני אוותר?????? שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה