הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מדצמבר 2016

אחת־אחת הן מגיחות מתוכה, שחומות ומבהיקות, ממלאות את הבית בניחוח שאין לעמוד בפניו. רק לשלוח יד, לחטוף ולנגוס

11/03/2017

שחומות וריחניות: שוקי עוף בזיגוג דבש ותפוזים (צילום: יהודה סלומון)

בשנים האחרונות הן פחות פופולריות, אבל אני זוכרת להן חסד נעורים וחוזרת אליהן מדי פעם – שקיות הצלייה. הדרך הנקייה והמהירה להפיק עופות עסיסיים, שחומים ומלאי טעם בלי ללכלך את התבנית.

 שוקי עוף בזיגוג דבש ותפוזים

 מה צריך?

8 שוקי עוף עם העור, מנוקות משאריות נוצות

3 קוביות שום “דורות” מופשר

1 קובייה ג’ינג’ר “דורות” מופשר

2 כפות תרכיז תפוזים קפוא

2 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ

½ כפית פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה חריפה (או יותר לפי הטעם)

3 כפות מים חמים

מה עושים?

1. שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב במגבות נייר. מערבבים את שאר המצרכים בקערית.

2. מכינים תבנית שתכיל את השקית בנוחות. פותחים את השקית ומקפלים החוצה את 7 הסנטימטרים העליונים של השוליים. מכניסים את שוקי העוף לשקית, יוצקים עליהן את הרוטב ומנערים את השקית עד שהשוקיים מצופות ברוטב מכל עבריהן. מיישרים את שולי השקית כלפי מעלה סוגרים ומהדקים את הסוגר במרחק 5-4 סנטימטרים מהקצה.

3. מניחים את השקית בתבנית ומסדרים את השוקיים שבתוכה בשכבה אחת. מכניסים את השוקיים למקרר להשריה ולספיגת הטעמים למשך שעה עד 24 שעות. מומלץ להפוך את השקית לפחות פעם אחת במהלך השרייה.

בדרך לשיזוף עמוק (צילום: יהודה סלומון)

4. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות. שקית הצלייה עמידה בחום של עד 205 מעלות). מוציאים את התבנית מהמקרר ומנערים קלות את השקית כדי לערבב את הרוטב ולצפות בו שוב את שוקי העוף.

5. עושים חתך קטן בחלקה העליון של השקית. מניחים את התבנית במדף האמצעי של התנור וצולים בתנור החם במשך שעה עד שעה ורבע – עד שהשוקיים משחימות יפה.

שחומה ונאווה (צילום: יהודה סלומון) 

6. מוציאים את התבנית מהתנור. פותחים את השקית במספריים או בסכין חדה (זהירות! פרץ אדים לוהטים) ומעבירים את שוקי העוף לכלי הגשה. מעבירים לקערית את הרוטב שנותר בשקית הצלייה ויוצקים על השוקיים הצלויות.

(על פי מתכון מתוך ספרי “פיצהפיתה ועוד מאכלים שילדים אוהבים”)


closeup_honey oranges glazed chicken_Danitsalomon4_sec 

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מערבבת. מה שהיה ומה שיהיה

אין מצב ל"נמאס לי" כשמדובר בתפוחי אדמה. אם לא בפירה אז בצ'יפס; אם לא בצ'יפס אז אפויים; אם לא אפויים - מבושלים. אפשר בסלט (רצוי עם המון מיונז), על פוקצ'ה או במלית (מישהו אמר...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת הפרומו - זיכרון מתוק בטעם לימון וג'ינג'ר

עוגת שמנת־שקדים בסירופ לימון וג'ינגר המצרכים: 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קליפה מגוררת מלימון גדול 1 כוס (200 גרם) סוכר ½ כף תמצית וניל 2 כפות שמן (תירס או...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה