הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

קמתי הבוקר בתחושה שלא הספיקו לכם 49 העוגות ו־100 הקאפקייס בחמישה טעמים משיעור המתוקים. כי אי אפשר להסתפק במתוק, חייבים לחשוב גם על בריאותכם. ידעתם שג’ינג’ר משפר את הזיכרון?

01/03/2017

עוגת שמנת־שקדים בסירופ לימון וג'ינג'ר (צילום: יהודה סלומון)

עוגת שמנת־שקדים בסירופ לימון וג’ינגר

המצרכים:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

קליפה מגוררת מלימון גדול

1 כוס (200 גרם) סוכר

½ כף תמצית וניל

2 כפות שמן (תירס או חמניות)

2 ביצים גדולות (L) טרופות

¾1 כוסות (220 גרם) קמח

½ כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

1 גביע (200 מ”ל)שמנת חמוצה “של פעם” 27%

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

לסירופ הלימון והג’ינג’ר:

5 כפות סוכר

5 כפות מים רותחים

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2-1 קוביות ג’ינג’ר קפוא “דורות”

 

מספיגים את העוגות האפויות בסירופ לימון וג'ינג'ר (צילום: יהודה סלומון)

אופן ההכנה:

1. מכינים תבניות 2 תבניות מוארכות “אינגליש־קייק” 28×8 או 4 תבניות מוארכות 7×17 ס”מ (“חצי אינגליש־קייק”). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

2. מערבלים יחד בקערה חמאה, קליפת לימון, סוכר, וניל ושמן במשך 5 דקות לפחות עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים את הביצים – חצי כמות בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.

3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים שקדים טחונים, שמנת ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה (ערבול יתר פוגם במרקם העוגה. כדי להימנע מערבול יתר מערבלים רק עד שאין יותר גושי קמח נראים לעין ומשלימים את הערבוב בתנועות קיפול במרית). מחלקים את תערובת העוגה בין התבניות ומחליקים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-30 דקות (תלוי בגודל התבנית) עד שפני העוגות מזהיבים ומרכזן קפיצי למגע.

4. מכינים את הסירופ. בסיר קטן מעל להבה בינונית מערבבים סוכר, מים רותחים (מהקומקום) ומיץ לימון עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים במשך 3 דקות עד שכמות הסירופ מצטמצמת מעט. מוסיפים את הג’ינג’ר (קובייה אחת לטעם מעודן; 2 קוביות לטעם מודגש יותר) ומערבבים עד שהוא נמס. מסירים מהאש. מברישים את העוגות בסירופ עד שהוא נספג כולו. (שימו לב – עוגות חמות מברישים בסירופ מצונן; עוגות שהצטננו מברישים בסירופ חם.) משהים 4 שעות לפחות כדי שהסירופ יחלחל ויספג היטב.

טיפ:

לעוגת תפוזים ולימון, מחליפים את קליפת הלימון המגוררת בקליפת תפוז מגוררת; מחליפים את המים בסירופ ב־5 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי.

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מערבבת. מה שהיה ומה שיהיה

אין מצב ל"נמאס לי" כשמדובר בתפוחי אדמה. אם לא בפירה אז בצ'יפס; אם לא בצ'יפס אז אפויים; אם לא אפויים - מבושלים. אפשר בסלט (רצוי עם המון מיונז), על פוקצ'ה או במלית (מישהו אמר...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מותחת, מנפחת, מגלגלת ומבשלת

מה עושה אדם שצריך להכין קציצות לארוחה של תשעה, ומגלה שיש בידיו רק 300 גרם בשר טחון? מותח ומנפח, כמובן. מותח ומנפח הם מונחים של ימי מחסור. לוקחים קצת מהיקר, מוסיפים הרבה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה