הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

הוא אדום, הסלט. אני אוהבת אדום. והוא טעים. גם את זה אני אוהבת. ויש בו נקודות צהובות – כמו הסינר של הקבוצה שלי – ואפשר לשבש את שמו

26/02/2017

הגביע הוא שלנו! קבוצה מנצחת בסינרים צהובים (צילום: אור הגר)

“צפרדע ירוקה, רקדנית מופלאה קווה־קווה, רקדנית מופלאה…” (שיר ילדים שנס ליחו)

בשחר ימי הדוֹדוּת שלי התפרץ אל החדר אחיין נפעם (אך נוטה להסכים) ובישר להוריו שהנה, הודיעו בשיר שרק דנית מופלאה. מן המפורסמות הוא כי מפי עוללים יסדת עוז אז מי אני שאתווכח. מופלאה שכמותי.

האירוע הנשכח־כמעט צף במוחי כששיחקתי עם הכותרת לפוסט, שכל כולו מבוסס על הקינואה האדומה שנדבקה אליי לפני יומיים בסופרמרקט השכונתי. נשבעת שנכנסתי כדי לקנות קרטון חלב. רק אלוהים יודע איך קרה שיצאתי כשאני נושאת 3 שקיות ניילון כבדות מהסוג הבלתי־תקין פוליטית (זה עלה לי ב־30 אגורות ובשפע איחולים שהמטרתי על ראשם של הוגי החוק ומבצעיו) שבתוכן חבילה של קינואה אדומה (9 שקלים במקום 27. אז מה אם קינואה לא נמנית עם להיטי הבית, איך אפשר לעמוד בפיתוי?), 2 קילו צלי כתף טרי חתוך לקוביות ושתי חתיכות קטנות של חזה טלה (הם הולכים יופי יחד – תריסר סועדים התענגו למחרת על קדרת בקר וחומוס בניחוח טלה), 2 שקי במבה במחיר מבצע (טוב שיש בבית) ולא מעט שוקולד כי מגיע לי.

אז הכנתי סלט – קינואה אדומה שבושלה ברוטב שום ודבש, פיסות צהובות של לימון כבוש (קנוי הפעם, כי זה שאמור לפרוס את הלימונים דק־דק ולפלות מתוכם את החרצנים התרשל באופן מחפיר) והמון עשבי תיבול.

מרכיבי סלט קינואה אדומה (צילום: דנית סלומון)

סלט קינואה לימוני ברוטב שום ודבש

המצרכים (8-6 מנות)

1 כוס (200 גרם) קינואה אדומה שטופה 3 פעמים ומסוננת

2 כפות שמן זית

2 כוסות (500 מ”ל) מים

2 אצבעות רוטב שום דבש “דורות”

מלח ופלפל

¼ כוס לימונים כבושים קצוצים + 2-1 כפות מנוזלי הכבישה שלהם

1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, עירית)

סלט קינואה לימוני ברוטב שום ודבש (צילום: יהודה סלומון)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הקינואה תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים רוטב שום דבש “דורות” ומתבלים במלח ובפלפל. מרתיחים במשך 5 דקות מעל להבה בינונית־גבוהה עד שפני המים יורדים מעט. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה – אם נותרו נוזלים שלא נספגו בקינואה מגביהים את הלהבה ומערבבים בכף עץ עד שהנוזלים מתאדים.

2. מעבירים את הקינואה החמה לקערה ומוסיפים את הלימונים הקצוצים וכף או שתיים מנוזלי הכבישה שלהם. מערבבים ומצננים. לפני ההגשה מערבבים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים, טועמים ומתקנים את התיבול.

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מערבבת. מה שהיה ומה שיהיה

אין מצב ל"נמאס לי" כשמדובר בתפוחי אדמה. אם לא בפירה אז בצ'יפס; אם לא בצ'יפס אז אפויים; אם לא אפויים - מבושלים. אפשר בסלט (רצוי עם המון מיונז), על פוקצ'ה או במלית (מישהו אמר...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מותחת, מנפחת, מגלגלת ומבשלת

מה עושה אדם שצריך להכין קציצות לארוחה של תשעה, ומגלה שיש בידיו רק 300 גרם בשר טחון? מותח ומנפח, כמובן. מותח ומנפח הם מונחים של ימי מחסור. לוקחים קצת מהיקר, מוסיפים הרבה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה