הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

מנחת פיוס לטבע. מרק שכל־כולו תחינה לקצת שמש, להפוגה מן האפור, מן הגשמים ומן הקור

20/02/2017

מרק דלעת וזוקיני צהוב – מנחת פיוס (צילום: יהודה סלומון)

 דעו לכם שאני האשמה. התפארתי בחורף השמשי והנוח שלנו והיקום התקומם ויצא ב”את לא תגידי לי”. התוצאה: רגליים קפואות, שמים אפורים, ממטרים עזים וסופות רעמים יום אחר יום ושבוע אחר שבוע. די, נכנעת. ולא רק צועקת גאוועלד ומניפה דגל לבן, אלא גם נושאת מנחת כניעה: מרק זהוב־צהוב, שנועד להזכיר ליקום הזועף את השמש הנשכחת.

צהוב הוא צבע השמש (צילום: גלית סבג).

מרק דלעת וזוקיני צהוב

בסיר גדול – גם שלא יחסר וגם כי הוא עוד הולך ומסמיך ומשתפר מחימום לחימום.

המצרכים:

2 כפיות שמן זית

1 גבעול סלרי קצוץ

1 גזר גדול קלוף מגורר גס

3 גרונות עוף מנוקים, שטופים ומיובשים היטב

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות לא גדולות (משקל נקי, בלי הקליפה)

3 ליטרים מרק עוף צח (ביתי או מאבקה)

2 אצבעות רוטב סצ’ואן “דורות”

2 קוביות שום “דורות”

2 כפות רוטב סויה

3 כפות מיץ לימון

1 כף סוכר

1 כפית אבקת כורכום

½ כפית פלפל טחון טרי

1 זוקיני צהוב גדול (250 גרם) פרוס דק

זוקיני צהוב בשלב ההכנה (צילום: יהודה סלומון)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הסלרי, את הגזר ואת גרונות העוף במשך 5-3 דקות. מוסיפים דלעת, מרק צח, רוטב סצ’ואן, שום, רוטב סויה, מיץ לימון, סוכר וכורכום. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה.

2. מוציאים את גרונות העוף מהסיר ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר (הכי נוח בבלנדר מוט בתוך הסיר). מחזירים את גרונות העוף לתוך המרק ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את פרוסות הזוקיני ומבשלים במשך 5 דקות.

 מרק דלעת וזוקיני צהוב – מנחת פיוס (צילום: יהודה סלומון)

טיפ כתום למרק עשיר יותר

מקצרים את משך הבישול הראשוני של המרק ל־40 דקות. מוציאים את גרונות העוף ומרסקים את תכולת הסיר . מחזירים את גרונות העוף ומוסיפים “גילוחים” ארוכים מ־2 גזרים בינוניים (נעזרים במקלף ירקות חד כדי לגלח מהגזר פרוסות דקיקות). מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 30-20 דקות. מוסיפים את פרוסות הזוקיני ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

פוקצ'ה מוזהבת עם בצל מטוגן ופלפלים

את הפוקצ'ה היפהפייה הזו מכינים מבצק פוקצ'ה ששודרג באבקת חרדל והוזהב בכורכום. אפשר לאפות אותה ככיכר אחת גדולה, כמו זו שבתמונה ובסרטון, ואפשר לחלק את הבצק...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

כי נועה אדומה ורק דנית מופלאה

"צפרדע ירוקה, רקדנית מופלאה קווה־קווה, רקדנית מופלאה..." (שיר ילדים שנס ליחו) בשחר ימי הדוֹדוּת שלי התפרץ אל החדר אחיין נפעם (אך נוטה להסכים) ובישר להוריו שהנה, הודיעו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה