הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

לגמרי לא אופנתי להקרים ברוטב שמנת, אבל למי אכפת אופנה כשזה טעים? רוטב השמנת הרב־שימושי משיעור הביצים ביישום נוסף, רשמו לפניכם: תפוחי אדמה!

14/02/2017

תפוחי אדמה אפויים מוקרמים ברוטב שמנת ופסטו. (צילום: יהודה סלומון)

אין מצב ל”נמאס לי” כשמדובר בתפוחי אדמה. אם לא בפירה אז בצ’יפס; אם לא בצ’יפס אז אפויים; אם לא אפויים – מבושלים. אפשר בסלט (רצוי עם המון מיונז), על פוקצ’ה או במלית (מישהו אמר בורקס?). אז אחרי שהביצים הקשות ברוטב שום ובזיליקום שהכנתי בשיעור שעבר חוסלו עד תומן ושאריות הרוטב גורדו מתחתית התבנית עד שכמעט לא נזקקה לניקוי, החלטתי לזרום עם רצון העם, ללכת על גרסה נוספת של הרוטב מרובה הטעמים הזה ולהכין תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת ופסטו ובציפוי פריך של פירורי פנקו ופרמזן.

כבר הזכרתי שהחיסכון בזמן הוא נר לרגליי? כדי לקצר הליכים אפיתי את תפוחי האדמה במיקרוגל – ארבעה בכל פעם, 10 דקות לכל רביעייה. בסך הכול 20 דקות, שבמהלכן הכנתי את הרוטב, גיררתי גבינה וחיממתי את התנור. 10 דקות שהייה בתנור החם השלימו את התהליך וחמש דקות בלבד נדרשו לחיסול הממוקד. אנשים שמתכננים קדימה (לא אני) יכולים לאפות את תפוחי האדמה מראש, אפילו ערב קודם, ולשמור בכלי מכוסה במקרר עד לשעת ההקרמה. איך אופים תפוחי אדמה במיקרוגל אתם שואלים? ההוראות בתחתית המתכון.

השיעור שהיה. (צילום: אור הגר)

 תפוחי אדמה אפויים מוקרמים ברוטב שמנת ופסטו

שלבים בדרך אל האושר. (צילום: דנית סלומון)

המצרכים:

8 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בקליפתם (בתנור או במיקרוגל)

מעט שמן זית לשימון התבנית

3-2 כפות פירורי פנקו לזרייה בתבנית + ⅓ כוס פירורי פנקו לציפוי

1 קרטונית (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% שומן

2 שיני שום “דורות”

2 אצבעות פסטו “דורות”

מלח ופלפל טחון טרי

⅓ כוס (30 גרם) גבינת פרמזן מגוררת (או פקורינו איכותית)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). חוצים את תפוחי האדמה לשניים (לפי קו החיתוך שחרצתם לפני האפייה). משמנים במעט שמן זית כלי חסין־חום גדול מספיק להכיל את כל החצאים או כמה כלים חסיני־חום קטנים יותר. זורים מעט פירורי פנקו על תחתית הכלי (או הכלים). מסדרים בתוכו את תפוחי האדמה החצויים בשכבה אחת צפופה – הצד החתוך כלפי מעלה.

2. יוצקים את השמנת למחבת בינונית (קוטר 20-18 ס”מ), רצוי בעלת ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים שום “דורות” ופסטו “דורות” ומביאים לרתיחה. מרתיחים מעל להבה בינונית תוך בחישה בכף עץ או במרית סיליקון במשך 5 דקות או עד שהכמות מצטמצמת בשליש ומסמיכה. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל – זכרו שתפוחי האדמה אינם מתובלים והם תלויים בחסדיו של הרוטב.

3. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה. מערבבים את שליש כוס פירורי הפנקו עם הפרמזן וזורים על תפוחי האדמה. אופים במרכז התנור במשך 12-10 דקות עד שהפירורים מזהיבים והרוטב מבעבע ומתחיל להשחים בשוליים. מגישים חם מהתנור ומצקצקים בהנאה בזמן האכילה.

תפוחי אדמה אפויים מוקרמים ברוטב שמנת ופסטו. (צילום: יהודה סלומון)

אפיית תפוחי אדמה במיקרוגל: רוחצים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים אותם. בסכין חדה עושים חתך בקליפה סביב כל תפוח האדמה. מרפדים צלחת או תבנית שמתאימה לבישול במיקרוגל בשכבה כפולה של נייר סופג ומסדרים 4 תפוחי אדמה במעגל קרוב ככל האפשר לשולי הצלחת או התבנית. מבשלים במיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 5 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 7-5 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוצאים מהתנור ומעבירים לכלי מכוסה. מחליפים את הנייר הסופג ומבשלים רביעייה נוספת.

 לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

תנו לשמש לעלות

 דעו לכם שאני האשמה. התפארתי בחורף השמשי והנוח שלנו והיקום התקומם ויצא ב"את לא תגידי לי". התוצאה: רגליים קפואות, שמים אפורים, ממטרים עזים וסופות רעמים יום אחר יום ושבוע...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מותחת, מנפחת, מגלגלת ומבשלת

מה עושה אדם שצריך להכין קציצות לארוחה של תשעה, ומגלה שיש בידיו רק 300 גרם בשר טחון? מותח ומנפח, כמובן. מותח ומנפח הם מונחים של ימי מחסור. לוקחים קצת מהיקר, מוסיפים הרבה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה