הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מדצמבר 2016

ביצה שמכבדת את עצמה שואפת לסיים את חייה כעוגה. אין ייעוד נאצל מזה. אז לכבוד ט”ו בשבט וּוָלנטיין דיי שיחולו במהלך השבוע הקרוב ולזכר עוגות ילדותי, קבלו מתכון לעוגות קוקוס־תפוזים

07/02/2017

ביצים נולדות מהתחת. מנין לי? ידע אישי. לא רק שלגן הילדים שלנו בקיבוץ היה לול צמוד שהטיפול בקרקרניות המטילות ששיכן היה כולו באחריותנו, הילדים, היה לנו במשק גם לול מטילות גדול (וגם מדגרה שופעת אפרוחים צהבהבים, אבל זה כבר סיפור אחר). כשאת לשה שאריות לחם וסלט כדי להכין בליל לתרנגולות ואוספת את הביצים שהטילו מהקש שבלול חזקה עלייך שתבחיני בדברים מעין אלה גם אם טרם מלאו לך חמש שנים.

ביצים בדרך להגשמה עצמית (צילום: יהודה סלומון)

מביצים מכינים חביתות ועוגות. גם את זה אני יודעת עוד מימי הגן. חביתות טיגנו לנו כל בוקר ומדי כמה שבועות היינו יוצאים למסע אל הלול הגדול, שם, בחדר המיון של הביצים, היו שומרים עבור ילדי הגנים ביצים שנולדו זערוריות. את הביצים האלה היינו נושאים בזהירות רבה אל הגן ואופים מהן ברוב טקס עוגת לקח בסיר פלא קטנטן, שבשאר הימים שימש למשחק בארגז החול. הפיסות הקטנות של אותה עוגה נדמו לי כדבר הטעים בעולם – לא ברור למה, כיוון שעוגת לקח לא הייתה חביבה עלי בשום הזדמנות אחרת.

חביתות הן גורלן של הביצים הפשוטות. ביצה שרוצה להגשים את ייעודה שואפת לסיים את חייה כעוגה. גם אני עצמי מעדיפה אפיית עוגה על טיגון חביתה – איך אפשר להשוות בכלל? אז בשיעור הבא בקורס “פשוט לבשל” של “דורות” ו”סלונה” נשקע בשקשוקות ובפריטטות, אבל בינתיים, לזכר הביצים ועוגות הלקח של ילדותי, קבלו תריסר עוגות קוקוס־תפוזים זעירות טבולות בסירופ תפוז ולימונצ’לו (השקעתי ליקר איטלקי משובח כהומאז’ לקבוצה), שתוכלו להגיש לאהוביכם בט”ו בשבט או בוולנטיין דיי שמתרגשים עלינו בשבוע הקרוב ולצאת ידי חובת כל החגים כולם.

עוגות קוקוס־תפוזים בסירופ תפוז ולימונצ’לו

פירות ולבבות. עוגת קוקוס־תפוזים בסירופ תפוז ולימונצ'לו (צילום: יהודה סלומון)

המצרכים:

1 כוס (125 גרם) קמח

4 ביצים גדולות

קליפה מגוררת מתפוז בינוני

⅔ כוס (135 גרם) סוכר

¼ כפית מלח

3 כפות קוקוס טחון

2 כפות (30 מ”ל) שמן תירס או חמניות

2 כפות (30 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

½ כפית תמצית וניל

לסירופ:

⅔ כוס (135 גרם) סוכר

¾ כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

5 כפות (75 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות ליקר לימונצ’לו

לזיגוג התפוזים:

50 גרם אבקת סוכר מנופה

כמה טיפות מיץ לימון

מעט מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מכינים 2 תבניות סיליקון בנות 6 שקעים בדוגמת סווארין או פרח (עם ארובה במרכז. תכולת שקע 90 מ”ל) ומניחים אותן על תבנית התנור השטוחה. משמנים את פנים השקעים במברשת טבולה במעט מאוד שמן (תירס או חמניות) ובוזקים מעט קמח על קרקעית השקעים. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

2. מנפים את הקמח לתוך קערה. שוברים את הביצים – כל אחת לחוד – לקערית קטנה ומעבירים לקערת הקצפה גדולה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 7-5 דקות לקציפה סמיכה מאוד (כמו קצפת רכה) ותפוחה מאוד.

3. שופכים את כל הקמח על הקציפה, זורים את הקוקוס ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שכל הקמח והקוקוס נבלעים בקציפה והתערובת אחידה ובלי גושים.

4. בקערית קטנה טורפים יחד שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל. מוסיפים 5-4 כפות מתערובת העוגה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את תערובת השמן על תערובת העוגה ומבליעים אותה פנימה בתנועות עטיפה במרית.

מחלקים את תערובת העוגה בין השקעים (צילום: דנית סלומון)

5. מחלקים את תערובת העוגה בין השקעים בתבניות ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 20-15 דקות עד שהעוגות זהובות וקפיציות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

העוגות מוכנות כשהן זהובות וקפיציות למגע (צילום: דנית סלומון)

6. מכינים את הסירופ. שמים סוכר, מיץ תפוזים ומיץ לימון בסיר קטן ובוחשים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים במשך 4-3 דקות עד שהכמות מצטמצמת בשליש. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר.

7. מחלצים את העוגות מהשקעים וטובלים אותן בסירופ החם – הצד דמוי הכתר כלפי מטה. מניחים את העוגות במגש – הצד השטוח למטה – יוצקים עליהן את שאריות הסירופ ומשהים למשך שעה לפחות כדי שהסירופ ייספג היטב.

8. מערבבים את אבקת הסוכר עם כמה טיפות מיץ לימון ומיץ תפוזים בכמות שתספיק כדי ליצור זיגוג סמיך (סמיכות שמתאימה ליציקה). מזלפים את הזיגוג על העוגות ומשהים עד שהוא מתקשה. מגישים עם קצפת – על־יד או מזולפת לתוך החור שבמרכז כל עוגה.

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

תנו לשמש לעלות

 דעו לכם שאני האשמה. התפארתי בחורף השמשי והנוח שלנו והיקום התקומם ויצא ב"את לא תגידי לי". התוצאה: רגליים קפואות, שמים אפורים, ממטרים עזים וסופות רעמים יום אחר יום ושבוע...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מותחת, מנפחת, מגלגלת ומבשלת

מה עושה אדם שצריך להכין קציצות לארוחה של תשעה, ומגלה שיש בידיו רק 300 גרם בשר טחון? מותח ומנפח, כמובן. מותח ומנפח הם מונחים של ימי מחסור. לוקחים קצת מהיקר, מוסיפים הרבה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה