הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

אוכל תופס מקום מרכזי בחיי. לא רק מצד האכילה אלא גם מהצד היצירתי. אני אוהבת לאפות ולבשל, אך אוכל הוא לא הדבר היחיד בחיי. אז אני מבשלת אוכל טוב אבל בקיצור. בואו לבשל איתי, ותראו בעצמכם

01/01/2017

רוצה ללמוד לבשל עם מיטב המנטוריות של חברת דורות וסלונה? הרשמי כאן

דנית במטבח (צילום:יהודה סלומון)

שלושה דברים זכורים לי בבירור משנות ינקותי: הקריאה, השחייה והאוכל בבית התינוקות בקיבוץ. את השחייה זנחתי מזמן אבל ספרים ואוכל ממשיכים לתפוס מקום מרכזי בחיי. אני מחברת ספרי בישול – למעלה מעשרים ספרי בישול – ומפתחת מתכונים עבור אתרים וחברות. אני ובן זוגי, שהוא הצלם, המעצב ושותף מלא לעבודתי, אחראים גם לבישול, לעיצוב ולצילום של כל המתכונים שלי.

אהבת האוכל היא שהביאה אותי אל העיסוק המקצועי במתכונים ובבישול. תחילה כעורכת וכמתרגמת של ספרי בישול ותזונה ואחר כך גם כעיתונאית מזון וכעורכת של מוספי בישול במגזינים וב”ידיעות אחרונות”. למחברת ספרי בישול הפכתי בזכות המצלמה הדיגיטלית, שחררה אותנו מהתלות בשירותי סטודיו וצלם (עסק יקר ומסורבל) ואפשרה לנו לצלם בעצמנו את המתכונים שלי.

אני אופה ומבשלת אוכל טוב – אבל בקיצור

אני אוהבת אוכל טוב, ובישול הוא הדרך הטובה ביותר לספק את האהבה הזו. מצד שני, יש עבודה ובית ומשפחה שנוגסים את חלקם משעות היום ואני אוהבת גם לקרוא ולראות טלוויזיה ולקשקש וסתם להתבטל לפעמים, אז אני אופה ומבשלת אוכל טוב – אבל בקיצור.

קינוח תפוחים חם (צילום: יהודה סלומון)

ההשראה למתכונים שלי מגיעה מכל מקום כמעט: ממשהו שטעמתי, מתמונה שראיתי, מתכנית טלוויזיה, ממצרך שצד את עיני על מדף החנות, אבל גם מדחף של הרגע ומהמצאי במטבח. אני אלופה בתפירת חליפה לכפתור: יש קופסת גבינה במקרר שתוקפה עומד לפוג? אני כבר אבנה מתכון מסביבה. למשל, קינוח תפוחים חם לימים עצלים.

אפייה היא האהבה הגדולה שלי ואצלי בבית עוגות הן מזון בסיסי, אז פיתחתי מגוון מתכונים מהירים לעוגות מעולות. כשאפיית עוגה משובחת דורשת רק עשר או חמש־עשרה דקות עבודה במטבח זה לגמרי לא מעיק על הלו”ז. כל־כך לא מעיק עד שלפעמים, כשאני חולפת ליד המטבח בדרכי למקום אחר, אני “קופצת” פנימה לכמה רגעים ומכינה עוד עוגה (בעוגות אין “יותר מדי”, לאלה תמיד יש קונים), או עוגיות כמו עוגיות שקדים מהבצק הכי קל שיש.

עוגיות שקדים מהבצק הכי קל שיש (צילום: יהודה סלומון)

כך גם בבישול. להכנת הארוחה היומית (שבחורף כוללת אצלנו מרק, מנה עיקרית, תוספת וסלט) אני מקדישה הרבה פחות משעה ביום. כאן נכנס סעיף הפרקטיות: בבחירת המוצרים, כשגם העלות נלקחת בחשבון, בסדרי העבודה ובהעדפת שיטות בישול ועבודה שמקצרות את משך הזמן שצריך להשקיע בהכנות. טיפ: שימוש במוצרי נוחות מבושלים מראש, מצוננים או מוקפאים תורם הרבה לקיצור ההליכים. דוגמא למנה עיקרית פרקטית – ראגו איטלקי נוסח תל־אביב.

ראגו איטלקי נוסח תל אביב (צילום: יהודה סלומון)

מה מאפיין את הבישול שלי? פרקטיות, קיצורי דרך ושימוש במצרכים נגישים.

אז מה מאפיין את הבישול שלי? פרקטיות, קיצורי דרך ושימוש במצרכים נגישים, מהסוג שאפשר לרכוש בסופרמרקט ואצל הירקן השכונתי. ואלה גם הדברים שאני רוצה להעביר: איך להכין לחמניות מהירות שהילדים יטרפו, מה הסוד של הקציצות הכי טובות שיש – אלה שלא תמיד זוכות להגיע לשולחן כי חוטפים אותן ברגע שהן יוצאות מהמחבת, איך להכין רוטב משובח בחמש דקות, איך לגוון את הטעמים שלו וגם איך להכין רוטב פסטה מהיר וטעים להפליא שאיש לא ינחש שהוא מכיל פחות מכפית שומן למנה.

כל אלה יבואו לידי ביטוי בקבוצה בהנחייתי בפרויקט הבישול “פשוט לבשל”. אשמח לראות אתכן שם.

צילומים: יהודה סלומון

רוצה ללמוד לבשל בקורס חינם (!) עם מיטב המנטוריות של חברת דורות וסלונה?

הרשמי כאן 

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

הנה הבאתי לך ביצים

ביצים נולדות מהתחת. מנין לי? ידע אישי. לא רק שלגן הילדים שלנו בקיבוץ היה לול צמוד שהטיפול בקרקרניות המטילות ששיכן היה כולו באחריותנו, הילדים, היה לנו במשק גם לול מטילות גדול (וגם מדגרה שופעת אפרוחים צהבהבים, אבל זה כבר...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

כי נועה אדומה ורק דנית מופלאה

"צפרדע ירוקה, רקדנית מופלאה קווה־קווה, רקדנית מופלאה..." (שיר ילדים שנס ליחו) בשחר ימי הדוֹדוּת שלי התפרץ אל החדר אחיין נפעם (אך נוטה להסכים) ובישר להוריו שהנה, הודיעו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה