הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

פוקצ’ה שעפה על עצמה. נהדרת כחטיף, כמנה ראשונה בארוחה, כחלק מכיבוד במזנון

05/02/2017

פוקצ'ה שעפה על עצמה. נהדרת כחטיף, כמנה ראשונה בארוחה, כחלק מכיבוד במזנון (צילום: יהודה סלומון)

את הפוקצ’ה היפהפייה הזו מכינים מבצק פוקצ’ה ששודרג באבקת חרדל והוזהב בכורכום. אפשר לאפות אותה ככיכר אחת גדולה, כמו זו שבתמונה ובסרטון, ואפשר לחלק את הבצק לשניים, ליצור שני גלילים דקים יותר, לחתוך כל גליל ל־12 קטעים ולאפות בקוקוטים (גביעי נייר חד־פעמיים, ממליצה על מוזהבים להאדרת האפקט) או בתבניות שקעים מסיליקון.

המצרכים:

3 כוסות (375 גרם) קמח

2 כפות קמח תירס (פולנטה) או סולת

1 כף (11 גרם) שמרים יבשים

1 כפית אבקת חרדל

½ כפית כורכום

½ כף סוכר

½ כף מלח

1 כוס + 2 כפות (275 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית + כ־¼ כוס שמן לשימון הבצק ומשטח האפייה

למילוי ולעיטור:

1 ביצה טרופה

1 קוביית שום “דורות” מופשר

4 קוביות בצל מטוגן “דורות” מופשר

1 כוס רצועות מסוננות של פלפל קלוי כבוש בחומץ (מצנצנת או ממחלקת הסלטים)

2 כפות גרעיני חמנייה מטוגנים בחצי כפית שמן מתובל במלח ובטיפונת פפריקה חריפה

שלבי ההכנה:

מכינים את הבצק.

ללישה במיקסר (בוו הלישה): שמים את החומרים היבשים בקערת המיקסר. מוסיפים מים (מתחילים בכוס ומוסיפים עוד לפי הצורך). מפעילים את המיקסר במהירות איטית עד שכל החומרים מתערבבים. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים במשך 8-7 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש שקצת נדבק לידיים.

ללישה ביד: בקערה גדולה מערבבים קמח, קמח תירס, שמרים, חרדל, כורכום, סוכר ומלח ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים את המים (מתחילים בכוס ומוסיפים עוד לפי הצורך) ו־2 כפות שמן זית ומתחילים לערבב במזלג. כשקשה להמשיך לערבב במזלג מתחילים ללוש בידיים משומנות במעט שמן זית – הבצק נוח מאוד ללישה. לשים במשך 7-5 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש.

1. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. הופכים את הבצק על משטח עבודה משומן במעט שמן זית, טופחים עליו כדי להחזירו למידתו המקורית וצרים ממנו “נקניק” מוארך.

3. מרדדים את הבצק לעלה שמידותיו 30×45 ס”מ.

4. מערבבים כף מהביצה הטרופה עם קוביית השום ומורחים על העלה – משאירים רצועה נקייה ברוחב 3 ס”מ לאורך אחת הצלעות הארוכות.

5. מפזרים את הבצל המטוגן על השטח המרוח בתערובת השום.

6. מסדרים את רצועות הפלפל על הבצל – מניחים אותן במקביל לצלעות הארוכות. מברישים את רצועת הבצק הנקייה שלאורך הצלע הארוכה בביצה טרופה.

7. מגלגלים את העלה לגלילה הדוקה מצד הצלע הארוכה עם המלית לכיוון הצלע הנקייה ממלית.

8. מניחים את הגלילה כשצד התפר כלפי מטה.

9. חותכים את הגלילה ל־8 קטעים שווי אורך.

10. מטגנים את גרעיני החמנייה ומצננים.

11. מעמידים את הגלילים בתבנית מוארכת 7x10x30 ס”מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומשהים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

12. מברישים את חלקי הבצק הגלויים בביצה טרופה וזורים את גרעיני החמנייה.

13. אופים בתנור שחומם מראש לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות) במשך 35-30 דקות עד שפני הפוקצ’ה מקבלים גוון חום־זהוב.

14. מצננים את הפוקצ’ה בתבנית במשך 20 דקות לפחות לפני שמעבירים אותה לרשת מתכת להשלמת הצינון.

15. פורסים ומגישים.

(מבוסס על מתכון הפוקצ’ה מהשיעור הראשון של קבוצת לימונצ’לו בקורס הבישול “פשוט לבשל” של “דורות” ו”סלונה”)

לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

הנה הבאתי לך ביצים

ביצים נולדות מהתחת. מנין לי? ידע אישי. לא רק שלגן הילדים שלנו בקיבוץ היה לול צמוד שהטיפול בקרקרניות המטילות ששיכן היה כולו באחריותנו, הילדים, היה לנו במשק גם לול מטילות גדול (וגם מדגרה שופעת אפרוחים צהבהבים, אבל זה כבר...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

כי נועה אדומה ורק דנית מופלאה

"צפרדע ירוקה, רקדנית מופלאה קווה־קווה, רקדנית מופלאה..." (שיר ילדים שנס ליחו) בשחר ימי הדוֹדוּת שלי התפרץ אל החדר אחיין נפעם (אך נוטה להסכים) ובישר להוריו שהנה, הודיעו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה