הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מדצמבר 2016

פוסט סיום ומתכון ללחם שלבד מגלוטן יש בו הכול. לא צריך ממרח, כל הטוב כבר בפנים: הגבינה והפסטו, האגוזים והפירות. ולבשורות הטובות – את הלחם הזה תוכלו לאכול גם בפסח

02/04/2017

לחם "הכול כלול" (צילום: יהודה סלומון)

הפוסט הזה נכתב שלושה ימים לפני סיומם של עשרת השבועות של “פשוט לבשל” – תשעה וחצי שבועות שלכאורה כללו רק מפגש אחד בשבוע אבל בפועל שאבו אותנו אל תוכם במערבולת אינטנסיבית של בישול, עשייה וחברות, שהגיעה לשיאה בהתגייסות למבצע “פשוט לתת”. נעים לחשוב שמה שמשתתפי הקורס הזה ייקחו עמם הביתה יהיה גדול בהרבה מסיר או שניים ומכישורי בישול משופרים.

מתברר שהדרך ללבו של אדם אכן עוברת דרך קיבתו ובישול בצוותא מרחיב לא רק את הלב (ואת הקף המותניים) אלא גם את הנשמה. והקורס הזה חשף לא מעט נשמות טובות במובן החיובי ביותר של הביטוי, ולצד הצער על כך שהוא מסתיים יש בי גם שמחה על האנשים שהכרתי בזכותו.

רגע לפני הסיום, כדי שהטעם הטוב יישאר בפה לפחות עד אחרי החג, קבלו מתכון למאפה טעים וקל הכנה, נטול גלוטן ולגמרי כשר לפסח, שנגיסה בו תשכיח מכם את תלאות השבוע נטול החמץ.

ואלה שמות. לימונצ'לו, קבוצת החלומות - מושלמת גם בנוכחות־חסר: אדוה, אודליה, גל, הגר, חני, כרמלה, ליאת, לילך, עדי ועדי, פני, רוני, שילת, שלי ותמר (ואיתן גם). נשלם אך לא תם (צילום: אור הגר) 

לחם “הכול כלול”

המצרכים ל־2 כיכרות:

2 כוסות (250 גרם) “קמח תמי” רב־תכליתי (הכתום)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל לימון (תערובת תבלינים – פלפל שחור וקליפת לימון) או ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי

½ כוס חמוציות מופחתות סוכר

½ כוס צימוקים בהירים קטנים

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

250 גרם גבינת פטה (מחלב בקר, כבשים או עזים,עדיף שמנה 16% לפחות)

2 אצבעות פסטו “דורות” (קפואות ונוקשות)

4 ביצים גדולות

150 מ”ל שמן זית

100 מ”ל חלב

3 כפות שמנת חמוצה

8-6 חצאים של אגוזי מלך לעיטור (לא הכרחי)

בפנים: גבינה, פסטו, פירות ואגוזים. בחוץ: גלוטן. טוב לכל ימות השנה וגם לימות הפסח (צילום: יהודה סלומון)

אופן ההכנה:

1. מכינים 2 תבניות מוארכות 8×28 ס”מ (אני משתמשת בחד־פעמיות מנייר, כמו אלה שבתמונה, ואז אין צורך לשמן את התבנית. תבניות רב־פעמיות רצוי לרפד בנייר אפייה). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים מלח ופלפל, חמוציות, צימוקים ואגוזים ומערבבים.

3. חותכים את הפטה לקוביות של 1 ס”מ. מוציאים את הפסטו מהמקפיא וקוצצים כל אצבע לקוביות קטנות של 5 מ”מ.מוסיפים את קוביות הפטה והפסטו לתערובת הקמח ומערבבים בזהירות עד שהן מצופות בקמח ומפוזרות באופן אחיד.

4. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, שמן, חלב ושמנת ויוצקים על תערובת הקמח. מערבבים בכף בתנועות קיפול רק עד שהתערובת מגיעה לסמיכות כמעט אחידה וכמעט כל הקמח נרטב. הימנעו מערבוב יתר שיפגום במרקם.

5. מחלקים את התערובת בין התבניות. נועצים להב סכין במרכז העוגה ומריצים אותו לכל האורך (זה מאפשר מוצא מסודר לאדים) ומעטרים כל כיכר ב־4-3 חצאי אגוזים. מניחים את התבניות על תבנית התנור השטוחה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45-40 דקות או עד שפני הכיכרות מזהיבים יפה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מניחים לכיכרות להצטנן כשעה לפני שמחלצים אותן מהתבנית ופורסים.

>> לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מערבבת. מה שהיה ומה שיהיה

אין מצב ל"נמאס לי" כשמדובר בתפוחי אדמה. אם לא בפירה אז בצ'יפס; אם לא בצ'יפס אז אפויים; אם לא אפויים - מבושלים. אפשר בסלט (רצוי עם המון מיונז), על פוקצ'ה או במלית (מישהו אמר...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת הפרומו - זיכרון מתוק בטעם לימון וג'ינג'ר

עוגת שמנת־שקדים בסירופ לימון וג'ינגר המצרכים: 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קליפה מגוררת מלימון גדול 1 כוס (200 גרם) סוכר ½ כף תמצית וניל 2 כפות שמן (תירס או...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה