הבלוג של דנית סלומון

danitsalomon

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג... +עוד

מחברת ספרי בישול רבי־מכר (למעלה מ־20) וספרי תרבות, מפתחת מתכונים, עורכת. אוהבת לקרוא, לאכול, להתווכח, להתבטל ולבשל - בסדר זה ממש. נולדה וגדלה בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד. מתגוררת בתל־אביב. בוגרת החוגים לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל־אביב.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 1

החל מדצמבר 2016

מכינה סיר בשר (לא זה שזכרנו ממצרים, הרבה יותר טעים) שיוסיף המון צבע וטעם לשולחן החג שלכם ולא יכביד על הכיס

18/03/2017

צלי בקר בסלק וצימוקים. צבעוני וטעים (צילום: יהודה סלומון)

תאמינו לי, שגם אם לא בא לכם להשקיע בבשרים שנושאים תג מחיר בן שלוש ספרות לקילוגרם עדיין תוכלו להעלות על שולחן החג תבשילי בשר טעימים מאוד, כמו הסגול הזה למשל. ואם לא לערב החג עצמו, הכינו אותו לאחת מארוחות החג/שבת המרובות בשבוע שאחריו. הנאה מובטחת.

הערה: חשוב לבחור בנתח שמן יחסית, שישמור על העסיסיות גם בבישול הממושך. בימים אלה של תחרות עזה בין רשתות השיווק אפשר להשיג גם נתחים אחוריים משובחים כמו שייטל במחירים סבירים ביותר. אבל אפילו נתחים זולים ממש, כמו צלעות או שריר, יתאימו כאן. הם יתרככו וישביחו ללא הכר במהלך הבישול הממושך.

 קבוצת לימונצ'לו מתרגלת הכנת מנות עיקריות. שוקי עוף בבצל, לימון כבוש ושמיר בדרכם לתנור במטבח של "דן גורמה" (צילום: אור הגר)

המצרכים ל־6 מנות:

1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות (שייטל, צלי כתף ואפילו צוואר, צלעות או שריר)

3 כפות שמן זית

1 קופסה בצל מטוגן “דורות”

4 קוביות שום “דורות”

3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס”מ

¼ כוס סוכר חום מהודק

6 כפות (90 מ”ל) מיץ לימון

2 כוסות (500 מ”ל) מים

2-1 כפות בהרת לבישול (תערובת תבלינים מהמטבח העיראקי. הכמות המדויקת תלויה בהרכב התערובת בה משתמשים – לכל יצרן יש נוסחה משלו)

⅛ כפית קינמון טחון

פלפל שחור טחון טרי

½ כוס צימוקים כהים

מלח

עד שיגיע סיר הבשר גל מתנחם בתבשילי עוף משובחים (צילום: אור הגר)

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומייבשים את קוביות הבשר. מחממים את השמן בסיר כבד ורחב מעל להבה גבוהה ומטגנים את קוביות הבשר במשך 10-7 דקות עד שהן משחימות מכל צדיהן. מערבבים לעתים תכופות. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת השום ומבשלים תוך ערבוב במשך 7-5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים ומטגנים במשך 5 דקות.

2. זורים את הסוכר על הבשר והירקות ומבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס והחתיכות בסיר מצופות בסירופ סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את המים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים כף בהרת, קינמון וחצי כפית פלפל שחור. מערבבים היטב וטועמים – אם יש צורך מוסיפים עוד בהרת. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך ½1 שעות. מערבבים פעמיים־שלוש במהלך הבישול.

4. מוסיפים את הצימוקים לסיר, מתבלים במלח ומבשלים במשך 1-½1 שעות נוספות, עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להכין יום קודם ולחמם מחדש לפני ההגשה.

 

>> לעמוד המתכונים של דנית סלומון בפייסבוק

עוד מהבלוג של דנית סלומון

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

פוקצ'ה מוזהבת עם בצל מטוגן ופלפלים

את הפוקצ'ה היפהפייה הזו מכינים מבצק פוקצ'ה ששודרג באבקת חרדל והוזהב בכורכום. אפשר לאפות אותה ככיכר אחת גדולה, כמו זו שבתמונה ובסרטון, ואפשר לחלק את הבצק...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

תנו לשמש לעלות

 דעו לכם שאני האשמה. התפארתי בחורף השמשי והנוח שלנו והיקום התקומם ויצא ב"את לא תגידי לי". התוצאה: רגליים קפואות, שמים אפורים, ממטרים עזים וסופות רעמים יום אחר יום ושבוע...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה