הבלוג של דנה בישול ביתי

דנה וייס – בוחבוט

דנה וייס בוחבוט - ביולוגית בהשכלתה,מבשלת כל חייה בישול שמשלב מערב ומזרח, רומניה-הונגריה ומרוקו, בישול שבא מסיפורי עמים, דורות, מסעות. בישול אתני בריא שיוצא מהלב ונכנס ללב

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מדצמבר 2014

פתחתי בלוג כדי לספר את סיפורי חיי עם שילוב של מתכונים שקשורים אליהם.

שמי דנה ואני ילידת 1955, בת יחידה לניצולי שואה, אמא לשלוש בנות וסבתא לשמונה נכדים. אני גרה בנתניה.

עליתי מרומניה בגיל שמונה למעברה בנתניה. כל חיי גרתי בנתניה חוץ ממספר שנים שבהן גרתי בארה”ב.

התחתנתי בגיל 17 בגיל 21 כבר הייתי אמא לשלוש בנות. כשהתחתנתי לא ידעתי לבשל. הבנתי שאני צריכה להכין אוכל והתאהבתי. באוכל המרוקאי במיוחד.

לאורך השנים כילדה גידלה אותה סבתי החורגת, יונה, והאהבה שהיא נתנה לי הייתה דרך האוכל שבישלה. את האהבה שלי לבישול גם העברתי למשפחה שהקמתי.

את הבישול המרוקאי למדתי מחמותי שהתגוררה בביתנו למשך מספר שנים. היא לא ידעה מילה בעברית ונאלצתי ללמוד לדבר איתה. היא הייתה מלמדת אותי לבשל צעד צעד.

 עוף עם מנגולד בתוספת אטריות

בבלוג זה אני אתאר מצד אחד את הזכרונות שיש לי מהמשפחה על מנת שאוכל להעשיר את הסיפורים לדורות הבאים, ומצד שני לתעד את המתכונים שלי דרך הסיפורים.

היום אני מבשלת את האוכל האתני רומני-מרוקאי בשיטות בישול בריאות למשפחות בנתניה שנהנות מהבישול הביתי האותנטי שלי.

סבא רומני שאוהב שום

 את הפוסט הזה אני מקדישה לזכרו של סבי, משה שולמן. כולנו קראנו לו סבא זיידע. הוא אהב מאוד שום. היה מסתובב עם שיני שום בכיס עם שובל של ריח שום טרי בכל מקום אליו היה הולך. בשנותיו האחרונות הוא התגורר איתנו בבית. בזמנו זה היה ברור שהוא יגור איתנו ולא לבד, גם אם זה אומר לחלוק חדר עם בתי, זהבית, שהייתה בת עשר בזמנו. מה שנקרא, כבד את אביך, אמך וגם סבך.

20141208_135019

אמנם הוא היה רומני, אבל המתכון שהייתי רוצה לחלוק איתכם היום הוא דווקא מתכון מרוקאי עם המון המון שום. זהו אחד המאכלים האהובים עלי ביותר. השילוב של עלי הסלק, השום והעוף נותנים טעם מאוד מיוחד וטעים. יש במנה הזאת משהו רענן ולא כבד והטעם מאוד ייחודי בזכות השילוב של המנגולד והשום. אחד הסודות של המתכון הזה הוא לבשל את העוף על המנגולד החתוך עם חצי כוס מים בלבד. אין צורך להוסיף מלח כי המנגולד מלוח מטבעו.

חמותי המרוקאית היתה קוראת לזה “מלוח מאלוהים”.

עוף עם מנגולד בתוספת אטריות – סלק ירוק – ל’אינטריה

20141208_135605

מתכון:

חבילת מנגולד

שני כרעיים

שש שיני שום

כפית גדושה מרק עוף

קורט פלפל לבן

רבע כפית כורכום

זהו, ממש קצת מרכיבים.

אופןהכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד, חותכים אותם עם הגבעולים (אל תוותרו על הגבעול הלבן זה העיקר פה במנה) לחתיכות של 5 ס”מ בערך,

המהדרין יקלפו את הקליפה השקופה שעל הגבעולים לפני שחותכים אותם. (אני עושה את זה אבל לא צריך באמת)

מניחים את המנגולד בתחתית סיר רחב, מפזרים את השום, שמים את העוף, מערבבים את התבלינים בחצי כוס מים. אפשר להוסיף כף שמן (העוף מגיר שומן מעצמו אז לא להפריז עם כמות השמן). יוצקים את התבלינים עם המים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.

בתיאבון

מי שמעוניין להמשיך ולקבל את הפוסטים שלי במייל, עם המון מתכונים מהמטבח המרוקאי והרומני.  כל מה שיש לעשות זה ללחוץ למעלה על “עקבו אחרי”.

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של דנה בישול ביתי

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...