הבלוג של אנחנו סדנאות איכות

dafnalev

ייעוץ ושירותים עיסקיים העצמה, חוויה, אנשים

עדכונים:

פוסטים: 17

החל ממרץ 2015

בצק מלח

   רמת השכר הממוצעת נקבעת ע”י דגימה השוואתית, שנערכת אחת לחודש ע”י הלמ”ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), ועפ”י תחשיב ממוצע שעורך הביטוח הלאומי אחת לשנה ב-1 לינואר.

גובה השכר מושפע גם הוא ממספר מדדים בהם: מגמות הביקוש וההיצע בשוק, נחיצות העובד, יכולותיו וכישוריו, ביצועיו ותפוקותיו, וותק, דחיפות באיוש המשרה, סיכום בין העובד והמעסיק.

אולם … גם למוניטין של מקום העבודה  השפעה על שכרו של העובד.

עסק מבוסס הוא עסק שמעניק לעובדיו: יציבות תעסוקתית, תנאי רווחה משופרים, תגמולים ובונוסים משמעותיים.

ארגון ועסקים, שצברו מוניטין כמעסיקים מבוססים, איכותיים וטובים, יתפסו כמעסיקים אטרקטיביים, גם כשהשכר המשולם בהם נמוך מהשכר הממוצע במשק.

עסק חדש, שמעוניין לבסס עצמו בשוק העסקים, ישלם על פי רב שכר גבוה מזה המקובל, כדי לגייס עובדים איכותיים לשורותיו.

חיילי הליגיון הרומי (במאה הראשונה לפנה”ס ועד המאה השלישית לספירה) קיבלו שקיקי מלח ( SALARIUM ( כשכר.

רמת השכר של חיילי הליגיון היתה גבוהה בהרבה מהמקובל באותם ימים. המלח בתקופת האימפריה הרומית  נחשב למוצר יקר ערך, בו השתמשו רק בארמונות המלכים.

במהלךהשנים נגזרה המילה האנגלית משכורת (SALARY) מהמונח הלטיני מלח – SALARIUM..

שכר העובדים הוא המרכיב העיקרי בהוצאות העסק. פעמים רבות סבורים המנהלים כי אם יחסכו במרכיב זה, הם ירוויחו יותר.

אנחנו” רוצים להציע לכם תיאוריה שונה – בשעה שאתם מסתכלים על תקרת השכר, ומנסים “לחסוך” בעלויות ומקצצים בשכר, במשרד הסמוך יושב עובד מתוסכל, שמרגיש שאינו מוערך כראוי, והוא בוודאי, ממש עכשיו,  מחפש לעצמו מקום עבודה חדש עם שכר הולם ותנאים טובים יותר. הוא מחפש עבודה אחרת על חשבונכם !

עובד מתוסכל ולא מרוצה עולה לך הרבה יותר. אולי חסכת לעסק כמה עשרות או מאות ₪ בחודש, אבל בזבזת הרבה יותר. אם להערכתך העובד תורם לעסק שלך, כדאי להוסיף לו קצת “מלח” למשכורת.

אנחנו” מאמינים כי כדאי להשקיע בעובדים מרוצים ולהעניק אחת לשנה העלאת שכר לעובדים, בהתאם לקריטריונים שונים: ביצועים, תפקיד, רמת השכר בענף, ומצב העסק.

לאות הערכה צירפנו כבונוס מתכון עם מלח לסדנת יצירה עם הילדים בחופשת הקיץ:

  1. מכינים בצק מלח מערבוב של  1.5 כוסות קמח, 1 כוס מלח, חצי כוס שמן ורבע כוס מים, עד לקבלת בצק גמיש ורך .
  2. יוצרים צורות כיד הדמיון (בובות, כדורים, חרוזים, תכשיטים ועוד)
  3. אופים בתנור בחום של 100 מעלות כשעה.
  4. מוציאים, מקררים וצובעים.

טיפ:

  • אפשר להוסיף לבצק צבעי מאכל בעת הלישה.
  • המוצרים ניתנים לשטיפה, אבל לא במדיח!

בהצלחה !

אנחנו סדנאות איכות

עוד מהבלוג של אנחנו סדנאות איכות

תצוגה מקדימה

אפקט הדומינו - הלקוח תמיד צודק !! ?? ו...בונוס - מתכון להכנת עוגיות דומינו עם הילדים בחופש

  גישת השירות שטבעה את המונח "הלקוח תמיד צודק", הולכת ונעלמת על רקע השינויים הרבים בהתנהלות העסקית כיום. בעולם העסקים הגלובלי, מפנה התפיסה הקודמת את מקומה לגישה החדשנית,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בכנות - איזה סוג של מנהלים אתם ???

 האם גם אתם חושבים שמנהלים מעדיפים להעסיק אנשים קטנים לצידם ?     אנשים קטנים הם אנשים חיוורים, אלה נתפסים כאנשים בעלי מודעות עצמית נמוכה.     רב המנהלים תוהים (וטועים) לחשוב שלצד עובדים זוטרים, הם עצמם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מי תגמל את הגבינה שלי ??? איך מרוויחים לקוחות ועובדים מרוצים ... ??? (פרק א')

כשמנהל מתגמל את עובדיו, הארגון ומנהליו הם המרוויחים העיקריים.   תמריצים הניתנים לעובדים מסייעים בהטמעת תרבות ארגונית, מעלים את התפוקות בקרב העובדים, משפרים את ביצועי הארגון, ומגדילים משמעותית את כמות הלקוחות...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה