מה? מה? מה ? תפוח אדמה.

מי אמר שחייבים בשר עוף או דגים מי?
תפוח אדמה לא מספיק?

7

התעוררתי לבוקר נעים במושבה הקסומה שלנו פתחתי את כל החלונות

ריח של רוח סתוית, אופק ישר כמו סרגל שמבדיל בין תכלת השמיים,

לכחול של הים הרגוע.

השדות חציים חומים חרושים, חציים ירוקים ואני מרגישה בתוך תמונה.

נכנסתי לממלכה שלי להכין ארוחת בוקר בקטנה למר אדון קהלת ולי

קפה קר וכמה צנימים ולשבת מול הנוף.

ואז… מתוך סלסלת הירקות שק שלם של תפוחי אדמה  התחיל מברך אותי

בוקר טוב סבתא…בוקר טוב סבתא, בוקר טוב אחד אחרי השני

בוקר טוב אני עונה והם ממשיכם בוקר טוב… בוקר טוב…

יווו תנוחו !

על הבוקר שק תפוחי אדמה כבד לי מידי.

אחרי חצי שעה של התרגעות בתוך תמונת הנוף מי יכול לקום

הרגשתי ממש בטטה.

למי בכלל יש חשק לבשל !

אני פותחת את המקרר סוגרת, פותחת מקפיא סוגרת,

יום שלישי אמצע השבוע לא רוצה לבשל?

כן כן גם לי זה קורה לפעמים

חוזרת לממלכה שלי ושוב הם מתלחשים בתוך השק, מביטים בי

ואני מביטה בם,  מה? מה? מה? תפוח אדמה!

נראה שהם ניצחו, החליטו בשבילי!

זהו בשביל השקט אכין פשטידת תפוחי אדמה מהירה,סלט

וחסל סדר ארוחת צהרים!

מי אמר שחייבים בשר עוף או דגים מי?

תפוח אדמה לא מספיק?

אומנם קוראים אותו תפוח אדמה אבל ברגע אפשר להכין ממנו פלאים

אני אוהבת להכין ממולאים, לביבות, ספריטו של עוף וקציצות,

מר אדון קהלת אוהב ציפס ופירה והפשטידה עם שמנת זה גורמה.

מבושל, מטוגן, אפוי ממולא, מצופה, סלט, מנה ראשונה, מנה עיקרית,

עם כל סוגי הבשר והדגים גם עם גבינות ורוטבים, מוקרם מושחם…

 העיקר שתגישו אותו חם.

מתכון עוגת תפוחי אדמה

9

לרסק,לקצוץ,לתבל,לערבב…

1

לתבנית ולתנור שחומם מראש …

2

לא לפני שפיזרתם פירורי לחם…

והעברתם את התנור החם לטורבו אם יש, כי זה מפזר חום אחיד…

3

גבוה…

4

אפוי…

5

וזהוב…

6

לחתוך…

8

10

 

ולהגיש עם שמנת חמוצה …

12

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום

מה? מה? מה ?  תפוח אדמה!

בואו לטעום הכול מוכן תביאו ת'שכנות ות'שכנים גם

נהניתם היה לכם טעים?

פרגנו בליק בדף של סלונה ואני אגיד תודה עד…. למתכון הבא.

 

כאן תמצאו מתכון:

מר תפוח אדמה…ממולא בקציצת פרגית ברוטב צנוברים

ועוד מתכון תפוחי אדמה ובטטה אוספת הבקבוקים

11

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה