לשון בקר וחצילים ברוטב עגבניות נה נה נה נה

לשון בקר בחצילים ועגבניות

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לשון בקר

כמה זכרונות אמאאאא

חגים סבתא ואבא רבים מי מקלף מהר יותר את הלשונות שהורתחו במעוד מועד וקוררו כי כך קל לקלף אותן .

אבא אהב את הרוטב עם בצל ופטריות  וסבתא יצרה לו רוטב עילאי עדין וטעים .

אני הלכתי הפעם על השונה אז תכינו חלה לרוטב .לא תעמדו בכך.מבטיחה.

צריך –

לשון בקר גדולה ונקיה.

מרתיחים אותה במים מתובלים בפלפל גרוס ירק שאוהבים אני מוסיפה סלרי ושום.

מצננים וקולפים .הקליפה עבה ונקלפת בקלות .

פורסים לפרוסות לא דקות .

מכינים את הרוטב האלוהי הזה.

לרוטב-

2 חצילים בינוניים דקים  פרוסים לפרוסות של סנטימטר.

טובלים אותן בקערית עם קמח ומטגנים להזהבה.הקמח יסמיך לנו את הרוטב.

בסיר גדול מזהיבים בצל גדול בקוביות אווו סוד-יש ל"דורות" בצל מטוגן בקוביות קפואות

קחו 2 כאלו לסיר שלנו וגם קובית שום .

"דורות" מקצרת לי הליכים מאז החלה ליצר הפתעות כאלו טבעיות ללא תוספות ומלאות טעמים.

יש קוביות ירק ותבלינים משגעים רק לכו לסופר ותבחרו לכם.

בצל-1

קיצור דרך משמעותי וטעים .

1 פחית שימורים רסק עגבניות רגיל פשוט (לא מרוסקות ולא קוביות -פשוט ביותר)

כף גדושה אבקת מרק עוף -כן גברת זליבנסקי . כך אני אוהבת ורגילה.

כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות סוכר חום

חצי כפית כמון

2 עלי דפנה

גרגר פלפל אנגלי – לא חובה אבל טעם מעולה

1 ליטר מי ברז .

מביאים לרתיחה את הרוטב . אין צורך בשמן נוסף כי יש מהבצל ומהחציל המטוגן.

מכניסים לרוטב את החצילים ופרוסות הלשון ומביאים לרתיחה.

מבשלים עד שהרוטב סמיך והלשון רכה. החצילים ישמרו על צורתם אם לא תבחשו כל רגע.

תגישו חם ע אורז לבן או חלה טריה ותראו מה קורה בשולחן.

תתענגו .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.