הבלוג של קרין מילשטיין

הכל אפשרי …corny

סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)

עדכונים:

פוסטים: 527

עוקבים: 17

החל מדצמבר 2013

מסעדה טובה היא פינוק לגוף ולנפש. אז הפעם יצאנו להתפנק במסעדת “בלנה” שבחולון ולחגוג את מגוון טעמי החיים. מוזמנים להצטרף :-)

20/06/2017

170619_220304_COLLAGE-1

כיצד אתם חוגגים את החיים? זוכרים את השיר: “אלה החיים, כמו חגיגה שאין לה סוף…”?
אני מאמינה, שלא תמיד חייבים אירוע מיוחד כדי ליהנות, החיים עצמם הם חגיגה. עבור רבים, מסעדה טובה היא פינוק לגוף ולנפש. אז הפעם יצאנו להתפנק במסעדת “בלנה” שבחולון ולחגוג את מגוון טעמי החיים.
ב”בלנה” מאמינים שאוכל טוב, יין משובח, משפחה, והרבה נשמה, עושים את החיים פשוט טובים יותר. תכלס… הם צודקים :-)

שם המסעדה “בלנה” , הוא לוויתן באיטלקית. סלנג לאדם שאוהב לאכול. מסקנה- חייבים לנסות ולטעום. כי מה זאת בעצם מסעדה? מקום שנועד להנאה מהאוכל וכמובן מהאווירה מסביב…
חו”ל זה כאן- תוכלו לטעום ממטעמי טוסקנה ורומא, ממש כאן, בחולון, מבלי לנסוע רחוק. המסעדה נמצאת במיקום מרכזי בחולון. מול קניון עזריאלי ובמתחם המדיטק.

170619_220049_COLLAGE-1

למסעדה יש אזור ישיבה פנימי ואזור ישיבה חיצוני. הפנימי מעוצב עם בקבוקי יין (אין אוכל איטלקי ללא יין טוב לצידו…). החיצוני מוקף בשלל צמחים, ביניהם מגוון צמחי תבלין, שמהם עשויות חלק מהמנות.

הפסטה טרייה והיא מיוצרת בקונדיטוריה, שבקומה העליונה של המסעדה. בנוסף, כל הבצקים נעשים במקום. וכדי להשלים את התמונה,הפיצות נאפות בטאבון עד לקראסט המושלם.

170619_220220_COLLAGE-1

בימים אלה מושק תפריט עסקיות חדש שיצר השף ברק אלופר, אז ברור שצאנו להתנסות בהן.
העסקיות החדשות של “בלנה” מוגשות בימים ב’- ה’ בין השעות 12.30- 17.00 וביום א’ לאורך כל היום, בין השעות 12.30-23.30.

ומה טעמנו?

התחלנו ב-4 מנות פתיחה מצויינות, שנתנו לנו בהחלט טעם לעוד:

• כרובית קיסרית- כרובית מטוגנת ברוטב קיסר, צלפים פריכים, פטרוזיליה ושבבי פרמזן.זו גרסה חדשה ונהדרת לכרובית המטוגנת במסעדות. הכרובית עצמה היתה “על דנטה”, ולא רכה או מתפוררת. רוטב הקיסר והפרמזן לוקחים את הכרובית צעד אחד קדימה והופכים אותה למנה שלא כדאי לוותר עליה.

20170619_200158_HDR~2 (2)

• פולנטה ופיטריות צלויות במרווה- פיטריות פורטבלו, שמפיניון ויער צלויות על קרם תירס, פרמזן ומרווה. פיטריות הפורטבלו והשימג’י הנהדרות הן לא תוספת למנה, הן חלק בלתי נפרד ממנה ותוכלו למצוא אותן בכמות נדיבה. קרם התירס, הופך את מנת הפולנטה לקרמית ונימוחה בפה. בהחלט מנת פולנטה מפנקת במיוחד וייחודית .

20170619_200147_HDR~2

• קרפצ’יו מלנזנה- חציל שרוף בטאבון עם עגבניות שרי צלויות, שמן זית, עלי בזיליקום, טבעות צ’ילי ירוק, גבינת פטה וקרעי פוקאצ’ה. המנה צבעונית במיוחד ומשלבת מגוון של טעמים, שירקדו לכם על הלשון. בהחלט צורה מעניינת וטעימה להגשת החציל הקלוי.

20170619_200959_HDR~2

• מרה פריטו- דג קוד פריך מוגש ברוטב קיסר וחסת סלנובה. זוהי חסה מיוחדת במינה, שמגדלים בשיטה הידרופונית. ממליצה בהחלט לטעום אותה. מנת פתיחה מצויינת לחובבי הדגים. וגם אם בחרתם מנה עיקרית של פסטה או פיצה .

20170619_200223_HDR~2

עיקריות:

• לזניה- עלי פסטה טריים, פיטריות שמפיניון ופורטבלו, כרישה, תרד, גבינות, רוטב עגבניות ופרמזן. כשאוכלים במסעדה איטלקית, קשה לוותר על פסטה טרייה…מנה עיקרית עשירה ומפנקת, המוגשת חמה על מחבת.

20170619_203428_HDR~2

• סלמון ספינצ’י- פילה סלמון על ריזוטו פיטריות, תרד ופרמזן.- זהו שילוב של שני מטעמים (הסלמון והריזוטו), שבהחלט הולכים נפלא יחדיו. ממליצה לכם אכול ביסים משולבים של השניים. מבטיחה לכם שתהנו…

20170619_203547_HDR~3

קינוח:

וכמו שתמיד אומרים, לקינוח יש קיבה נפרדת…לא יכולנו לוותר על הקינוח האיטלקי הנפלא, הטרמיסו, שהיא עוגת גבינה איטלקית קלאסית. טירמיסו היא עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין מרסלה או ליקר אמרטו. באיטלקית משמעות השם היא “הרם אותי”. מקור השם הוא מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת אך ישנה גם אגדה הגורסת שאת השם המציאו זונות ונציה, שם הטירמיסו פופולרי מאוד, שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.

170619_220354_COLLAGE-1

לסיכום: המנות גדולות ומפנקות. החל ממנות הפתיחה ועד הקינוח (העוגה היתה ענקית ). המנות רבות ומגוונות, כך שכל אחד יוכל למצוא את מה שהוא אוהב. למי שמגיע עם ילדים, יש גם מנות מיוחדות עבורם במחיר של 45 ₪ וכוללות שתיה קלה וקרטיב.
תוכלו למצוא עיסקיות, הכוללות מנה ראשונה+ מנה עיקרית, החל מ-62 ₪ לסועד. ובנוסף, למזמיני העיסקיות, מגוון קינוחים ושתייה במחירים מוזלים.
המסעדה פתוחה גם בשישי- שבת ולמתעניינים בנושא הכשרות- המסעדה לא כשרה, אבל המנות עצמן עשויות ממרכיבים כשרים ולא מערבבים בהן בשר וחלב.
במסעדה גם ניתן ערוך אירועים פרטיים לכ-80 מוזמנים.

מוזמנים להכנס לאתר המסעדה ולהתרשם גם בעצמכם: http://balena.rest.co.il/

מאחלת לכם בילוי טעים!

XOXO

אחת שיודעת ;-)

עוד מהבלוג של קרין מילשטיין

תצוגה מקדימה

פסטיבל אשה בחולון 2016- ללא מחיצות, קרוב לעין , ללב ולנשמה

אדווה ירמיהו ,פלמנקו. צילום:מיכל מנצר כאישה, זה כייף שיש יום אחד עבורנו. אבל לא פחות חשוב איך נתייחס ליום זה. יום האישה הבינלאומי מצוין בעולם כולו בתאריך ה-8 במארס. יום זה...

תצוגה מקדימה

המסע המופלא שלי בקווסטומניה- מתחם חדרי הבריחה הגדול בישראל

חדרי בריחה הם חדרי משחק אמיתיים, אליהם נכנסים בקבוצה קטנה ומטרת המשחק לפתור כתב חידה, כאשר באמצעות הפיתרון ניתן להיחלץ מהחדר . המשחק אורך עד שעה וכמובן שהמטרה היא להימלט...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

"LITTLE BLACK DRESS"- מופע מוזיקלי של 'ENGLISH ON STAGE'

צלם: הרשל גוטמן המופע "LITTLE BLACK DRESS" הינו מופע מוזיקלי, שבבסיסו שמלה שחורה, המשתנה בהתאם לכל אחת שלובשת אותה (כי כל אחת שונה ומיוחדת) ובהתאם לאקססוריז שלובשים איתה. וכמו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה