הבלוג של קרין מילשטיין

הכל אפשרי …corny

סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)

עדכונים:

פוסטים: 399

עוקבים: 16

החל מדצמבר 2013

בשתי דקות עבודה תוכלו להכין תפודי בטטה קריספיים וטעימים במיוחד ובנוסף, צ’ופר לקוראים- עובדה מעניינת שבטוח לא ידעתם על הבטטה :-)

28/08/2016

20160827_202852~2

הבטטה היא ירק כתמתם ומתקתק. אבל, מה שבטוח לא ידעתם עליו שהוא ירק טרופי והגיע אלינו לאחר מסע ארוך במגוון יבשות מארצות רחוקות..

הבטטה מקורה מאזורים טרופיים של דרום אמריקה ומרכז אמריקה. ככל הנראה, לפי ויקיפדיה, כריסטופר קולומבוס פגש את הבטטה בהיספניולה וקובה והביא אותה לספרד, ממנה היא נפוצה על פני אירופה. הפורטגזים הפיצו את הבטטה האירופית לאפריקה, הודו ודרום מזרח אסיה והספרדים העבירו זן מקסיקני לפיליפינים לאחר שנת 1521.

הבטטה מהווה ירק שורש חשוב למאכל ולמספוא. שורשיה מתאפיינים בחלקי שורש גדולים מעובים המשמשים לאגירה ועשירים בעמילן וסוכר. בסין, למשל, הבטטה משמשת גם לייצור עמילן ואלכוהול למגוון שימושים.

השם העברי “בטטה” והשם הערבי מקורם במילה משפת בני הטאינו, שבאיי בהאמה. פירוש המילה – “תפוח אדמה”. המילה האנגלית potato גם היא נובעת מאותו מקור. שם עברי נרדף ונפוץ הוא תפוח אדמה מתוק. זאת למרות, שמבחינה בוטנית, הבטטה רחוקה מתפוח האדמה.

ולאחר שקצת למדנו על המקור האקזוטי של הבטטה ובא לנו לטייל בארצות רחוקות, נסתפק לעת עתה בלטעום ממנה ;-)

20160827_190415~2

מצרכים ל-4/5 סועדים:

3 בטטות בינונית
שמן זית
שום גבישי
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
פפריקה חריפה

אופן הכנה:

יש לקלוף את הבטטות ולחתוך אותן לקוביות. ראו תמונה מטה.

20160827_191044~2

בצלוחית נשים את כל התבלינים (רמת הנדיבות בתיבלון תלויה בטעמכם כמובן) ושמן זית.
תערבבו את התערובת היטב.

20160827_191415~3

תשימו את קוביות הבטטה בקערה ותשפכו לתוכה את השמן עם התבלינים.
תערבבו אותם היטב. כדאי שתעשו זאת עם הידיים כדי שהטעמים יספגו טוב בבטטות.

תניחו את הבטטות המשומנות בתוך תבנית אפייה וכסו אותה בנייר אלומיניום.

20160827_192042~2

יש לבשל בתנור ב-180 מעלות כ-חצי שעה ארבעים דקות. כשהבטטות מתרככות, יש להוריד את כיסוי האלומיניום. לשים בתנור לעוד כעשר- עשרים דקות עד שיהפכו למושחמים מעט וקריספיים.
מומלץ לערבב את הבטטות בתבנית פעם אחת לאחר מספר דקות של הזהבה (לאחר שהורדנו את כיסוי האלומיניום) כדי שכל הבטטות יהפכו לקריספיים.

20160827_202829~2

בתאבון!

XOXO

אחת שיודעת ;-)

עוד מהבלוג של קרין מילשטיין

תצוגה מקדימה

פסטיבל אשה בחולון 2016- ללא מחיצות, קרוב לעין , ללב ולנשמה

אדווה ירמיהו ,פלמנקו. צילום:מיכל מנצר כאישה, זה כייף שיש יום אחד עבורנו. אבל לא פחות חשוב איך נתייחס ליום זה. יום האישה הבינלאומי מצוין בעולם כולו בתאריך ה-8 במארס. יום זה...

תצוגה מקדימה

המסע המופלא שלי בקווסטומניה- מתחם חדרי הבריחה הגדול בישראל

חדרי בריחה הם חדרי משחק אמיתיים, אליהם נכנסים בקבוצה קטנה ומטרת המשחק לפתור כתב חידה, כאשר באמצעות הפיתרון ניתן להיחלץ מהחדר . המשחק אורך עד שעה וכמובן שהמטרה היא להימלט...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

"LITTLE BLACK DRESS"- מופע מוזיקלי של 'ENGLISH ON STAGE'

צלם: הרשל גוטמן המופע "LITTLE BLACK DRESS" הינו מופע מוזיקלי, שבבסיסו שמלה שחורה, המשתנה בהתאם לכל אחת שלובשת אותה (כי כל אחת שונה ומיוחדת) ובהתאם לאקססוריז שלובשים איתה. וכמו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה