הבלוג של קרין מילשטיין

הכל אפשרי …corny

סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)

עדכונים:

פוסטים: 366

עוקבים: 16

החל מדצמבר 2013

בכמה דקות תוכלו להכין ארוחה בריאה וטעימה המתאימה גם לצמחונים ולטבעוניים. אפשר להגיש כתוספת לארוחה, כארוחה קלה או אפילו לאירוח. זה גם טעים, גם מריח נפלא ופשוט נראה טוב… מוזמנים לנסות :-)

07/07/2016

IMG-20160707-WA0004

הבישולים בבית הם בדרך כלל בתחום אחריותו של בעלי והמטבח הוא הממלכה הפרטית שלו. מידי פעם אני אופה עוגה או שפשוט מתחשק לי לבשל משהו ואז אני מפשילה שרוולים ומשתעשעת לי במטבח.

אתמול זו היתה אחת מאותן פעמים…

אז איך הכל התחיל?

כשהלכנו לעשות קניות בסופר לא יכלתי להישאר אדישה לצבעים של דלעת הערמונים ודלעת הספגטי. הירוק והכתום והשלוב של השנים יחד פשוט הזמינו אותי לקחת אותם איתי הביתה.

אבל הדלעות האלו לא רק יפות, הן גם מאוד בריאות ומזינות.

דלעת ערמונים מהווה מקור עשיר לסיבים תזונתיים ואשלגן, כמו גם לוויטמינים ‏B, ‏C, מגנזיום ומנגן.

דלעת הספגטי מהווה מקור עשיר לחומצה פולית ובטא-קרוטן, כמו גם לויטמינים A, B, C ו-E, סידן, מגנזיום, מנגן, ברזל, זרחן, אשלגן ואבץ. בנוסף לכך הערך הקלורי שלה נמוך: כ-42 קלוריות ל-155 גרם.

מעולם לא ניסיתי להכין אותן בבית, אבל כבר אמרנו שאני אוהבת להשתעשע במטבח עם דברים חדשים?

לאחר שהניסוי עבר בהצלחה משתפת אתכם קוראים יקרים במתכון פשוט, קל (ברור אחרת לא היתי מכינה ;-) ) , בריא וטעים.

20160706_174447~2~2 (3)

אז מה צריך לארוחה לשניים?

1 דלעת ערמונים

1 דלעת ספגטי

כמה עלי רוזמרין

מספר ענפי תימין

מלח גס

פלפל גרוס גס

שום גבישי

תרסיס שמן/ שמן זית

בשלב הראשון נשטוף את הדלעות ונחתוך כל אחת מהן לשתיים. את דלעת הערמונים נחתוך לרוחב ואת דלעת הספגטי נחתוך לשני חלקים כמו אבוקדו.

ננקה את התוכן של הדלעות ונניח אותן בתבנית שרוססה בשמן.

20160706_174955~2 (2)

נרסס בשמן את הדלעות או נמרח עליהן שמן זית לפי בחירתכם. אני באופן אישי ריססתי, אבל שמן זית בהחלט יכול להוסיף לטעם ולארומה.

נפזר מעט מלח גס, פלפל גרוס ושום גבישי.לא לשים שום חי, אחרת הוא עשוי להישרף ולהרוס לכם את כל הארוחה.

נוסיף ענף קטן של תימין בכל חצי דלעת ונפזר גם מספר עלי רוזמרין.

20160706_175524~2 (3)

שמים בתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה. לאחר חצי שעה בודקים שדלעת הערמונים רכה ומוכנה ומשאירים את דלעת הספגטי לעוד כעשרים דקות. דלעת הספגטי הינה בעלת מרקם קשה יותר ולוקח לה זמן רב יותר להתרכך.

20160706_182549~2 (2)

מבטיחה לכם שבמהלך האפייה תריחו ניחוחות שיגרמו לכם להיות רעבים :-)

20160706_182529~2 (2)

אפשר להגיש כתוספת לארוחה, כארוחה קלה או אפילו לאירוח.

20160706_192603~3 (2)

בתאבון!

XOXO

אחת שיודעת;-)

עוד מהבלוג של קרין מילשטיין

תצוגה מקדימה

פסטיבל אשה בחולון 2016- ללא מחיצות, קרוב לעין , ללב ולנשמה

אדווה ירמיהו ,פלמנקו. צילום:מיכל מנצר כאישה, זה כייף שיש יום אחד עבורנו. אבל לא פחות חשוב איך נתייחס ליום זה. יום האישה הבינלאומי מצוין בעולם כולו בתאריך ה-8 במארס. יום זה...

תצוגה מקדימה

המסע המופלא שלי בקווסטומניה- מתחם חדרי הבריחה הגדול בישראל

חדרי בריחה הם חדרי משחק אמיתיים, אליהם נכנסים בקבוצה קטנה ומטרת המשחק לפתור כתב חידה, כאשר באמצעות הפיתרון ניתן להיחלץ מהחדר . המשחק אורך עד שעה וכמובן שהמטרה היא להימלט...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

"LITTLE BLACK DRESS"- מופע מוזיקלי של 'ENGLISH ON STAGE'

צלם: הרשל גוטמן המופע "LITTLE BLACK DRESS" הינו מופע מוזיקלי, שבבסיסו שמלה שחורה, המשתנה בהתאם לכל אחת שלובשת אותה (כי כל אחת שונה ומיוחדת) ובהתאם לאקססוריז שלובשים איתה. וכמו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה