הבלוג של עדי גלילי

cook-pit

תל אביבית, לא מעט בין שמים לארץ, בימים טובים מבשלת חביתה. בימים רעים שורפת ביצים קשות. פעם ראשונה שכותבת משהו שהוא לא רשימת מכולת ;)

עדכונים:

פוסטים: 4

החל מינואר 2017

פעם ראשונה שאני כותבת ועוד על נושא שהידע שלי בו שואף לאפס. תל אביבית בת 30 סוף סוף בארץ ולומדת לבשל!

28/01/2017

בשנים האחרונות ביליתי לא מעט מזמני בין שמים לארץ ופחות בארץ הקודש. הספקתי לטעום מאכלים מקומיים כמעט בכל מקום אפשרי על גבי הגלובוס, בין היתר ריזוטו באיטליה, מרק פו בווייטנאם, דים סאם בסין, פירושקי ברוסיה, אננס באפריקה,  פיג’ואדה בברזיל וקוסקוס במרוקו.

יש לי אובססיה לשווקי אוכל וזה הדבר הראשון שאני מחפשת כשאני מגיעה לחו”ל. שווקים בהם אני כמעט האדם הלבן היחיד, הם האהובים עלי. תנו לי לגעת, להריח, לשמוע את הצעקות, לדבר עם המוכרים וכמובן לטעום מאכלים לא מזוהים. הקיבה שלי כבר לגמרי חסינה. בינתיים. אני גם חולה על סופרמרקטים בחו”ל, אני יכולה להסתובב שם שעות ולבהות במוצרים אקראיים. להתרגש מפסטה מיוחדת, להתלהב ממדפי הגבינות ולצלם פירות שאני לא מכירה.

ויטנאם

יש לי חולשה לאוכל אבל בנוגע לבישול אני פשוט חלשה. ניתן לומר שאני עדיין בשלב החביתה והאורז, ויש מצב שגם בזה קצת החמאתי לעצמי.

ובארץ?

רצוי שלא יפתחו לי את המקרר. אין מאכלים להתפאר בהם או למעשה מאכלים מוכנים בכלל. ביצים, קוטג’ ומלפפונים מככבים שם. ממש מקווה שלא ישלחו אלי את לשכת הרווחה.

לאחרונה אומנם אני מבלה קצת יותר על הקרקע, אך בעזרת נפלאות ה”תן ביס” והארוחות בחוץ, המטבח התל אביבי שלי נשאר מיותם כהרגלו והתירוץ “אין לי סיבה לבשל” נשאר על כנו.

האמת כואבת

אני מקנאה בכל הבחורות שעוד לא נולדו וכבר יודעות לבשל (וגם באלו שלא משמינות, אבל זה כבר סיפור אחר). הבטחתי לעצמי שבגיל 30 זה יקרה וכבר עברה חצי שנה מאז שהחלפתי קידומת וזה עוד לא התממש. מפה לשם ראיתי את הפרסום באתר של סלונה והבנתי שזו ההזדמנות שלי ודי לדחות את הקץ. מילאתי פרטים וזכיתי להתקבל לנבחרת של “פשוט לבשל”. כנראה שעוד מישהו הבין שהבחורה פה זקוקה לעזרה.

חמושה בשני סכינים (שברור שאחתך מהם), מלא תבלינים של דורות (שעדיין אין לי מושג מה עושים איתם) וסינר צהוב אחד, אני לגמרי מוכנה לאתגר.

מוכנה

בואו להשתתף איתי במסע. אני מתרגשת!

עוד מהבלוג של עדי גלילי

תצוגה מקדימה

רטטוי, זה לא רק שם של עכברוש

שיעור ירקות, בדיוק מה שהייתי צריכה הפעם. השבוע הבטחתי לעצמי שמתחילים דיאטה. בגדול, זו הבטחה שחוזרת על עצמה מדי יום ראשון. בדרך כלל אני שורדת עד הצהריים, למרות שלפעמים אני נשברת כבר בארוחת הבוקר. כזו אני, בחורה עם כוח...

תצוגה מקדימה

בסוף גם אדע לאפות!

חמישי, שש בערב, דן גורמה, שיעור ראשון, התחלנו! הגעתי לחדר מלא בחורות נרגשות (וכמה בחורים). השיעור החל בהסבר קצר על סדנת הבישול ובטיחות בחלל העבודה, כבר הבנתי שהסיכוי שלא אחתך במהלך עשרת השבועות הקרובים הוא אפסי, אבל מה זה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה