הבלוג של עולם הקפה

coffee_world

היי שמי תמי ואני כבר למעלה מ-4 שנים חיה ונושמת קפה. נהנית לקרוא קטעי עיתונות רבים בתחום ולתרגמם לעברית וגם כמובן לכתוב בעצמי מוזמנים ומוזמנות לקרוא ולפרגן

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מפברואר 2016

השימוש בקפה מתועד כבר החל במאה התשיעית לספירה. אך ככל הנראה האדם נהג ללעוס או להכין משקאות על בסיס פולי קפה כבר שנים לפני כן. לאורך השנים הקפה תפס מקום מרכזי בחייו של האדם המערבי, תוך התפתחות סוגים שונים של המשקה האהוב, בהתאם לטעם ולהעדפה אישית. להלן מידע מועיל אודות מקור הקפה וסוגי הקפה הנפוצים בישראל ובעולם כולו.

שתיית קפה בהיסטוריה בארה"ב

אנשים שתו קפה עוד מהמאה התשיעית וכנראה שעוד לפני

קפה במאה התשיעית

לאורך השנים הקפה תפס מקום מרכזי בחייו של האדם המערבי, תוך התפתחות סוגים שונים של המשקה האהוב, בהתאם לטעם ולהעדפה אישית.

עלית- הקפה הנמס באבקה של פעם

עלית והפקה הנמס באבקה של פעם
אז היה בכל בית, היום פחות

טורקי של עלית

 

אני עוד זוכרת את הנס על חלב שאבי היה מכין לי נס על חלב (ההפוך של פעם).

אגב- אני מכינה כזה לפעמים גם היום, שאני רוצה להיזכר בטעמים של פעם ובעיקר- להתחמם

אז הנה מתכון קצר:

לפינג’ן נמזוג חלב חם, נביא לרתיחה, נוסיף אבקת קפה (בנוסף לכל הקפסולות אני תמיד דואגת למעט אבקת קפה שתמיד תהיה בבית)

ולהינות.

אבל בואו נמשיך במסע –  עם כניסת בתי הקפה ומשקאות הקפוצ’ינו החלו להיכנס גם מותגי הקפה המגורען ובמקביל ממש ערכות להכנת הפוך ביתי (אנשים כבר אז יכלו לקנות מכונות קפה לביתם- ההכנה הייתה מאוד מסובכת והניקיון שלהן עוד יותר)

פעם זה עוד עבר, היום יש קפסולות והמכונות כל כך זולות

פעם זה עוד עבר, היום יש קפסולות והמכונות כל כך זולות

אז מאיפה בעצם מגיע אלינו הקפה:

מקור הקפה – מאתיופיה הרחוקה ולכל רחבי העולם

מקורו של צמח הקפה הוא ככל הנראה מאתיופיה ומשם הוא הגיע לשאר ארצות העולם ע”י סוחרים אירופאים. לאורך הזמן זני הקפה השונים מצאו לעצמם בתי גידול במקומות שונים בעולם ובהתאם לקרקע ותנאי מזג האוויר, כך השתנו להם הטעמים, הסמיכות, הארומה וההרכב הכימי. יש לציין כי רק הזן האתיופי מכיל 100% קפה ערביקה (צמח הקפה המקורי) לעומת שאר הזנים שעברו לא מעט הכלאות וטעמם השתנה. מקורו של רוב הקפה כיום הוא מדרום אמריקה, כאשר ברזיל, קוסטה ריקה, בוליביה וגואטמלה הן המדינות המובילות והזן הבוליביאני נחשב לנדיר והיקר מכולם. באופן כללי, שוק הקפה העולמי כולל פולים מהזן ערביקה ופולים מהזן רובוסטה, כאשר הערביקה נחשב לזן האיכותי יותר.

סוגי משקאות קפה פופולאריים כיום

מאז ועד היום הטכנולוגיה השתנתה וכיום המכונות השונות מעבירות בלחץ גבוה את המים דרך פודים או קפסולות קפה ייעודיות או באמצעות קפה טחון. הטכנולוגיה הזו יצרה הזדמנויות לשפע של משקאות מבוססי קפה כגון :

  • אספרסו – מכיל כ- 7 גרם קפה בתוך מים. כאשר מוסיפים 30 מ”ל מים הרי מדובר באספרסו קצר וכאשר מוסיפים 45 מ”ל מים הרי שזהו אספרסו ארוך. עבור אלו שאוהבים לשתות קפה “חזק”, מוצע האספרסו הכפול שמכיל כ- 2 מנות קפה (14 גרם שהם 2 מנות של פודים לקפה או 2 קפסולות). רצוי להשתמש במכונות קפה חצי-אוטומטיות אשר מוסיפות את כמות המים הרצויה בלחיצת כפתור ובלחץ המתאים, כך שתמיד מתקבלים אותם הטעמים והניחוחות במדוייק.
  • אמריקנו – מנת קפה אחת בכוס גדולה עד לנפח של 200 מ”ל בערך.
  • קפוצ’ינו – זהו אספרסו ארוך, קצר או כפול בתוספת חלב מוקצף. בהקשר זה יש לציין כי ישנן מכונות קפה שפועלות עם מקציף חלב חיצוני וכאלו שכוללות מקציף מובנה.
  • לאטה – עבור אלו שתמיד אוהבים לשתות “נס עם חלב” (כמוני:) ) מומלץ לעבור לדבר האמיתי – לאטה. הלאטה מכיל מנת קפה אך עם כמות גדולה של חלב חם, בדומה לנפח המים באמריקנו. סוג זה של משקה מאפשר הנאה מרובה מטעם קפה שאינו חזק מבלי לוותר על יתרונותיהם של פולי קפה טריים שארוזים בתוך קפסולות או פודים.

אם לשם יש גוון איטלקי אז מה אתיופיה עכשיו

בוודאי שמתם לב כי למרבית משקאות הקפה שסקרנו שם עם גוון איטלקי, והרי הזכרנו קודם לכן כי מקורו של הקפה הוא בכלל באתיופיה וכי שנים רבות נהגו בני האדם לצרוך אותו בכל רחבי הגלובוס. אז למה דווקא שמות איטלקיים? ובכן, אומנם את משקאות הקפה נוהגים להכין בכל רחבי העולם בשיטות שונות, אך כל אותם פולי קפה טחונים המגיעים בשקיות ואקום או ארוזים בתוך פודים או קפסולות קפה לפי תערובות ייעודיות מיוחדות, נולדו בזכות פטנט שנחתם לראשונה באיטליה ע”י ממציא בשם לואיג’י באזרה שנחשב לממציא האספרסו. מאז ועד היום עבר הקפה גלגולי שמות רבים אך המקור נשאר זהה ועל בסיס איטלקי!

ועוד דבר קטן, אם אתם כמוני , אוהבים לגוון ולהינות מטעמים שונים, ולא פחות חשוב ממהירות ההכנה,

אז אתם חייבים שיהיה לכם תמיד מלאי קפסולות בבית

עם הלחץ, והימים שעוברים להם במהירות, אני תמיד מזמינה מהאינטרנט, ולא פחות חשוב, חפשו לעצמכם ספק שיש לו הכל מהכל, אני לפעמים מזמינה 9 סוגים שונים, וגם בין היתר שוקו לילדים,

זה פשוט נפלא.

נתראה בפעם הבאה

שלכם,

תמי

עוד מהבלוג של עולם הקפה

הקפסולה התאומה שמצליחה להטריד את נספרסו

היי חברים, הרבה זמן שלא התראינו, אבל בשבוע שעבר ראיתי כתבה בכלכלי בלילה בערוץ 20 ששוב גרמה לי לחשוב על הקפה שאנו שותים. נספרסו גובה כ 2.5 ₪ לכל קפסולה מחיר שהוא לכל הדעות לא זול. משפחה מבית שאן הצליחה לייצר במפעל שלה קפסולה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אוהבת קפה, לא רק בגלל הטעם, אלא בגלל הבריאות !

עם הטירוף של שגרת היומיום. בבוקר ריצה לעבודה, צהריים פגישות , אי אפשר לאכזב חייבים קפה בערב נכנסים הביתה ילדים, ארגונים ו.. כדי להירגע חייבת קפה. מכירים את זה שאתם אומרים לעצמכם, אין, לא מסגולים להעביר ערב בלעדיו? ככה זה...

תצוגה מקדימה

שלום סלונה - הגיע הזמן לדבר על קפה!

היי, זאת תמי :) לפני 4 שנים התאהבתי, אני ובעלי החלטנו שאנחנו צריכים גיוון בחיים, החלטתנו שאחרת לא נוכל להמשיך... הילדים, העבודה, החיים... ואז זה קרה, יום אחד הוא נכנס הביתה איתה - ולא יכולתי להישאר אדישה. כן אני מוכרחה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה