הבלוג של יעל טייץ

מתבגרת מחדש

אמא לחמישה ילדים ,נשואה בהרבה אושר ואהבה ,בעלת עסק לטקסטיל יחודי chic&comfy, רוכשת אהבה גדולה מאוד לבישול ואפיה , אוהבת ספורט במינונים נמוכים,פעילה בהתנדבות בעמותת מעגל נשים 911 הרצליה-כ.שמריהו.מכורה לדיגיטל.

עדכונים:

פוסטים: 49

החל מאוקטובר 2017

במסגרת ביקור בדרום אפריקה בישלתי ארוחה ישראלית למארחות הדרום אפריקאיות שלי, מנת הדגל הייתה שניצל מחזה עוף.

02/11/2018

לפני חמש שנים נסעתי במסגרת התנדבותי בעמותת מעגל נשים להתארח אצל חברות מאירגון מעגל נשים דרום אפריקה, החוויה הייתה נדירה אבל זה לא הסיפור , בערב שישי החלטנו להכין להן ארוחה ישראלית, ארוחת שישי, ניכנסנו לסופר וחשבנו מה יהיה הכי מתאים, אז כמובן שאפיתי חלה כי זה הכי מתאים לשבת(גם מתכון לחלה יש לי מעולה מבטיחה להעלות בהמשך).

אני בחרתי לטגן להן שניצלים, כן כמה שזה נשמע פשוט שניצלים מחזה עוף. בכל מדינה יש מרכיבים שונים אז קפצנו לסופר ומה שמצאנו בסופר הדרום אפריקאי פירורי לחם ותבלינים , הכנו שניצלים, המארחות שלנו ליקקו את האצבעות והתרגשו מאוד מהמחווה ובעיקר מהטעם של האוכל .

אצלי בבית לפחות פעמיים בשבוע אוכלים שניצלים, עם השנים ניסיתי כל מיני תיבלונים שונים ומיוחדים , אבקת מרק, סויה, אבקת שום ועוד כל מיני… הבעיה הייתה שכל פעם שמתי כמויות שונות ולפעמים היו תלונות.

בחודשים האחרונים מאז שנחשפתי לקוביות התיבול של דורות חיי פשוטים הרבה יותר והשניצלים יוצאים כל פעם אותו הדבר וכולם מרוצים מאוד.

הילדים שלי אוכלים את השניצילים שלי ואומרים לי :אמא את חייבת ללכת למאסטר שף״ אז אין לי ספק שאני עושה משהו נכון.

קבלו את המתכון הפשוט והמנצח שלי לשניצל ישראלי .

הכנתי לכם סירטון הדגמה :

 

המרכיבים :

שניצלים (אצלנו חייב להיות פרוסים דק דק! )

קוביות שום – דורות

קוביות פיטרוזיליה – דורות

פירורי לחם (אצלנו אוהבים את פירורית מוזהב)

שמן לטיגון עמוק ( שניצל שמטוגן בשמן עמוק יותר טעים! )

ביצים

אופן ההכנה:

מוציאים את קוביות התבלינים של דורות מהמקפיא שיפשירו קצת.

מחממים מחבת עם שמן עמוק

מורחים על כל שניצל  שום ופיטרוזיליה – דורות

טובלים בביצה ואז בפירורי לחם ולטיגון.

כשמשחים בצד אחד הופכים לצד השני.

מכינים צלחת עם נייר סופג ( שיספוג את שאריות השמן )

שניצל

אני אוהבת לגוון אז בכל פעם אני מכינה תוספת אחרת הפעם החלטתי שהתוספת תהיה תפוחי אדמה מעוכים בתנור.

תפוחאדמה

אופן ההכנה:

תפוחי אדמה שלמים (הכמות תלויה במספר הסועדים)

מבשלת במים עד להתרכחות (לא רך לגמרי לא כמו פירה)

מוציאה לתבנית מרופדת בנייר אפיה

מוכעת כל תפוח אדמה עם פטיש ( כן זה של השניצלים )

מפזרת מעל שום קטוש – דורות, בזיליקום-דורות, שמן זית,מלח גס.

אופה על חום גבוה עד שהם משחימים כ30 דקות.

ארוחתשניצל1

בתיאבון !

תיזכרו אהבה לא תציל את העולם אבל היא תעשה אותו מקום טוב יותר לחיות בו!
יעל טייץ
Chic&Comfy

עוד מהבלוג של יעל טייץ

תגובות

פורסם לפני 8 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה