הבלוג של יעל טייץ

מתבגרת מחדש

אמא לחמישה ילדים ,נשואה בהרבה אושר ואהבה ,בעלת עסק לטקסטיל יחודי chic&comfy, רוכשת אהבה גדולה מאוד לבישול ואפיה , אוהבת ספורט במינונים נמוכים,פעילה בהתנדבות בעמותת מעגל נשים 911 הרצליה-כ.שמריהו.מכורה לדיגיטל.

עדכונים:

פוסטים: 35

עוקבים: 4

החל מאוקטובר 2017

כשמסיימים ארוחה בבית של גיסתי הגדולה (אחותו של בעלי) והיא הולכת לפתוח את קופסת הפח המהממת אני יודעת שהעוגיות המדהימות האלו יצוצו מתוכה…וחיוך רחב נמרח על פני מהמחשבה על התענוג.

23/02/2018

לאורך השנים כל פעם שאני נתקלת במתכון שאני ממש אוהבת אני מיד מבקשת אותו מהאופה/מבשלת ומכניסה אותו למחברת המתכונים שלי.

כבר לפני הרבה שנים כשניכנסתי למשפחה התאהבתי בעוגיות המופלאות האלו שגיסתי הגדולה ,לאל׳ה כפי שאנו קוראים לה, מפלאה להכין ותמיד הן מוצלחות ונימוחות.

במתכון המקורי הייתה מרגרינה  אך אצלי בבית אני אופה רק עם חמאה אז החלפתי.

וגם כמות השמן הייתה יותר גדולה אז הורדתי .

ומהכנה של שנים ככה זה יוצא מושלם !

ואצלי בבית פחות אוהבית תמרים (טוב בכל זאת בית עם חמישה ילדים) אז לרוב אני עושה אותן עם ממרח שוקולד נוטלה או השחר תלוי בהעדפה שלכם.

המרכיבים:
400 גר׳  חמאה
1 ק”ג קמח (לא תופח)
1 שקית א. אפיה (10 גר’)
קליפת לימון מגורדת
1 סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר לקישוט
למילוי:
1/2 ק”ג ממרח תמרים1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף קינמון
ניתן להשתמש גם כמילוי בשוקולד השחר
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה מערבבים
חותכים את המחמאה לקוביות ומוסיפים לקערה מוסיפים את השמן ובזהירות שופכים את המים החמים לשים הכל לבצק אחיד ושמנוני.
מחלקים את הבצק ל8 חלקים
אופן הכנת המילוי:
מכניסים הכל לסיר קטן על אש קטנה וממסים את הסוכר עם המים וממרח התמרים מוסיפים את הקינמון ומצננים קצת
אופו הכנת העוגיות:
בעזרת מערות מרדדים כל אחד מ8 החלקים לרדיד מלבני מורחים עליו שכבה נדיבה של מילוי התמרים או שוקולד.

28342650_1825641907469750_1950187866_o
מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה
כך חוזרים לגבי כל אחד מ8 החלקים
לפני שמכניסים לתנור מסמנים בעזרת סכין חריצים על הרולדה
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לכ 20-30 דק.
מוציאים מהתנור כשהבצק מקבל גוון חום.
כשהרולדה עדיין חמה חותכים לפי הסימונים ונותנים לעוגיות להתקרר.

עוגיות
לאחר הקירור מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
מכניסים לקופסה אטומה ונהנים…..
בתאבון!

14650665_1297585673608712_678536411936140188_n

 שבת שלום

ותיזכרו  אולי אהבה לא תציל את העולם  אבל היא עושה אותו למקום יותר טוב!

יעל טייץ

עוד מהבלוג של יעל טייץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

כשתאילנד מגיעה לחולון !

יש אישה אחת מוכשרת שפעמיים בשנה (לפעמים אפילו שלוש) מגשימה חלומות להרבה בעלי עסקים ובעיקר להרבה נשים שאוהבות עיצוב שיק וסטייל. בתואר מגשימת החלומות המעוצבים והיפים ביותר זוכה האחת והיחידה ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה