הבלוג של חן סיון

אופנאית

מעצבת אופנה | אוהבת תרבות | מומחית בסטיילינג אישי לנשות עסקים | קניינית אישית | ייעוץ | סדנאות אופנה וסטיילינג | סידור ארונות | www.facebook.com/ChenSivanFashion

עדכונים:

פוסטים: 175

החל מיולי 2013

גילוי נאות: לא היינו אורחיה של המסעדה. כלומר התארחנו, אבל את החשבון שילמנו במלואו. היה שווה

17/09/2015

.

האיש שלי ואני שונים כמעט בכל דבר. באמת. אפילו באופן שאנחנו חותכים לימון לסחיטה.
כשרק הכרנו גילינו שני דברים קטנים שבהם אנחנו דומים.
חגגנו אותם, וטוב שכך, כי במשך השנים התברר ששני הקטנים האלה – שנינו אוהבים סלט עייף, ושנינו לא אוכלים את הקראסט של הפיצה – הם היחידים.
אני – אוהבת לנסות מקומות חדשים. הוא – אוהב לחזור למקומות שאנחנו כבר מכירים ואוהבים.
לכן, כשהצעתי לו ללכת ל’מיכאל ביסטרו מקומי’, במושב לימן, כדי לחגוג שם את סיום הקיץ, הוא היסס מעט, אבל מהר מאד, ובלי הרבה שיכנועים מצדי, הוא התרצה.

אנחנו נמצאים הרבה באזור הגליל המערבי, והיו לנו שם כבר יותר נפילות באוכל מאשר אנחנו מעוניינים לזכור.
היו גם הצלחות, אני לא אומרת שלא, אבל כשאנחנו מגיעים למקום חדש באזור, אנחנו טיפה חוששים.

.

ברזאולה עם תאנים

| ברזאולה עם תאנים |

.

השף מיכאל גרטופסקי פתח את הביסטרו הגלילי שלו אחרי נסיון מפואר שרכש במסעדות תל אביביות מדוברות, בהן ‘הרברט סמואל’ ו’סושיאל קלאב’.
כאן בגליל, הוא נשען על הידע הרב והנסיון שצבר, על היד המאד מדוייקת שלו, ועל חמרי הגלם של האזור, בעונתם.

הגענו בשעות בין ערביים שקטות, למבנה הזכור לטוב עוד מהתקופה הארוכה שבה שכנה כאן מסעדת ‘אסתושה’ המיתולוגית.
כאן דווקא נהנינו לא אחת, מה שהגביר בנו את הציפיה, אבל גם את החשש.

פתחנו בלחם חם מאפה בית, מלווה בסלסה של עגבניות טריות שנחה בתוך שלולית של שמן זית, בשום אפוי ובזיתים מתובלים.
סלסת העגבניות הוסיפה רעננות לשמן הזית, וניגוד מוחלט לצלחת השמן-זית-חומץ-בלסמי המקובלת ברבות מהמסעדות כאן, זה שנים רבות. השום האפוי והזיתים היו נהדרים.

.

קלמארי בפלנצ'ה עם ירקות קלויים וטחינה

| קלמארי בפלנצ’ה עם ירקות קלויים וטחינה |

.

עוד בפתיחים הזמנו מנה של ‘סלקים צלויים, עשבים קצוצים “על הסכין” (כך בתפריט) וגבינת כבשים מלוחה’, מנה טעימה ביותר ומאוזנת היטב.
הזמנו גם ‘ברזאולה בקר מייצור עצמי עם תאנים מהעץ’.
המנה הזו, שעיקרה בשר בקר בכבישה מלוחה, טעמה לנו פחות.
שני, המלצרית הנעימה והקשובה, הציעה להביא לנו מנה חלופית מייד כשנודע לה שלא ממש טעים לנו, למרות שכבר ‘טעמנו’ כמעט מחצית המנה.
במקומה הגיעו ‘קלמרי בפלאנצ’ה, ירקות מהאש קצוצים גס, שמ”ז וטחינה’. מנה נפלאה, למרות שכללה חציל צלוי על אש גלויה, שאני בד”כ לא אוהבת בכלל.
כמה פשוט, ככה טעים!

.

ניוקי על המזלג

| ניוקי על המזלג |

.

לעיקרית הזמין היורש בן ה-11, הקרניבור שבמשפחה, ‘פילה על שיפוד ברזל, עוגת תפו”א וירקות מהגריל.’
רק מה, הוא ביקש פירה במקום עוגת תפ”א. והוא ביקש גם צלחת מלפפונים, כי זה הירק החי היחיד שהוא מוכן לאכול.
שני, המלצרית, טיפה היססה אבל בדקה במטבח את כל בקשותינו, כולל המלפפון שבכלל לא היה בטוח שיש במטבח, כי הוא לא מרכיב באף אחת מהמנות.
הפירה אושר במפקדה הראשית, המלפפון קולף, נחתך והוגש, וכל ארוחתו של הקרניבור הצעיר תוזמנה היטב יחד עם המנות הראשונות שלנו, כי הוא, אמממ… לא כל כך בעניין של מנות כאלה.
וכמה שהוא התענג על המנה. וגם עשה היכרות מוצלחת עם עגבניות שרי צלויות בגריל, ובצלים ירוקים כנ”ל. וגם הזמין תוספת פירה, שהיה לטעמו מושלם.

האיש הזמין לעיקרית ‘שקדי טלה מושחמים, קרם ארטישוק ירושלמי וגזרים בגחלים’, והתמוגג מכל ביס.
ככה זה כשהמנה מורכבת מחומרי גלם פשוטים ומשובחים ביותר. וככה זה כשהמנה מטופלת ביד אוהבת ויודעת.

אני הזמנתי ‘ניוקי “על המזלג” (הניסוח מהתפריט), נתח קצבים בבישול ארוך, פטריות ופרמזן’.
המנה הזו סיקרנה אותי עוד כשקראתי את התפריט לדוגמה באתר האינטרנט של המסעדה, וכמה שמחתי שהזמנתי אותה. כמה שמחתי.
כל מזלג הכיל טעמים טיפ-טיפה שונים, בהתאם למרכיבים השונים של המנה שעלו עליו, וכל מזלג היה תענוג מחודש.

.

* * *

.

קרם שניט על הפס

| קרם שניט על הפס |

.

לא להאמין, אבל אחרי כל אלה עדיין היה לנו מקום לקינוחים: גירסה מקומית של קרם שניט, שהיא אולי מנת הקינוח האהובה על האיש, עשתה עבודה טובה, מלווה בקולי פירות יער.
מנת קרם שוקולד היתה מוצלחת פחות.

איך אתה מסכם? שאלתי אותו.
הוא הירהר לרגע, בחסות כפית קרם שניט שהגיעה אל פיו, והשיב שזו הארוחה הטובה ביותר שאכלנו כאן, באזור.
הסכמתי. אולי אנחנו לא כלכך שונים, אחרי הכל (ואחרי 12 וחצי שנים יחד).

המחירים דומים למסעדות בסדר הגודל הזה בתל-אביב, והחשבון, שכלל גם שתי כוסות יין מוצלחות ביותר, וכוס תה, הגיע ל-625 ₪ אותם שילמנו בשמחה, בתוספת טיפ נאה למלצרית המצויינת.

לא זול.
מאד מאד טעים ונעים.

.

* * *

.

מנות שעדיין לא טעמנו | יש בשביל מה לחזור

{ אולי אנחנו בכל זאת לא כלכך שונים }

.

אינטיפסטי בגריל פחמים

| אינטיפסטי בגריל פחמים |

.

אנשובי כבוש

| אנשובי כבוש |

.

פלאמוד א לה עכו

| פלאמוד א לה עכו |

.

תפוד בלדי מבושל שעות בציר בקר, קרם שום לבן ועלי זעתר פריכים

| תפוד בלדי מבושל שעות בציר בקר, קרם שום לבן ועלי זעתר פריכים |

.

טליאטלה פירות ים

| טליאטלה פירות ים |

.

עוף צלוי בגריל פחמים עם חסה אייזברג ועשבי תיבול

| עוף צלוי בגריל פחמים עם חסה אייזברג ועשבי תיבול |

.

כתף טלה מפורקת מהעצם

| כתף טלה מפורקת מהעצם |

.

עוגת ביסקוויטים עם קריצה לטירמיסו

| עוגת ביסקוויטים עם קריצה לטירמיסו |

.

שוקולד מושחת

| שוקולד מושחת |

.

* * *

.

* כל התמונות מהאינסטגרם של המסעדה

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של חן סיון

תצוגה מקדימה

על כנפי הכסף

. זה קורה ברחוב, בבית הספר של היורש, בקניון או בנחל הג'ילבון, תוך-כדי טיול משפחות: אני מחמיאה לנשים מכסיפות שיער, שנקרות בדרכי רוב המוחמאות מחייכות בשמחה. חלקן הקטן מסתכלות עליי כאילו נפלתי על הראש ממקום גבוה במיוחד השיער...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

טייץ הם לא מכנסיים | גרבונים הם לא טייץ!

. טייץ הם לא מכנסיים וגם, למען הסר ספק, גרבונים הם לא טייץ! סוגיית הגרבונים-טייץ-מכנסיים מטרידה אותי כל חורף מחדש. הגיע הזמן לטיפול שורש האופנה מכתיבה לנו מכנסיים הולכים ונצמדים, כמו העור חלקנו לובשות מכנסיים שהם כל כך...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לפרגן, לפרגן. לפרגן!

. | בית יוסף ויעקב בהדרו | . האהבה שלי לאופנה היא בעלת שורשים עמוקים בעולם החומרים הטקסטיליים בדים, מרקמים, צבעים, דפוסים אהבה מיוחדת יש  לי לבדי ריפוד, כאלה שמשמשים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה