הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

חוגגים את השמש עם עוגת לימונדה ורודה: עוגת קרם ותותים עם טוויסט לימוני, היישר מהספרים של אניד בלייטון

28/03/2014

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?) ורק שנים אחר כך גיליתי שמדובר ברחת לוקום, ולקח לי שנים נוספות להתרגל ולאהוב את הטעם. או בירת ג’ינג’ר, שבימים שלא ידעתי מה הטעם של בירה או של ג’ינג’ר, כבר ניחשתי שהיא מתוקה ומרה ומשום מה אגוזית. אבל יותר מהכל, הכי מלהיבות הן מסיבות התה של אחרי הצהריים, ובראשם הפיקניקים בספריה של אניד בלייטון. האירועים האלה לא היו לגמרי ארוחת בוקר, או צהריים, או ערב – רק הפוגה נעימה מהרפתקאות ומעללים. מפה משובצת ביום שמש, תמיד מול נופים מרהיבים של צוקים ואגמים ובריכות קטנות לרחוץ בהן, בנות אמיצות ובנים שראויים להן, רקיקים ופרוסות לשון קרה (אגב, המנה היחידה שממש הכרתי מהבית), ותה מתוק, וכריכי מלפפונים ולימונדה ורודה.

אניד בלייטון

לכבוד השמש האביבית ועונת התותים בזול, הכנתי עוגה שכל כולה הומאז’ לאניד בלייטון, לפיקניקים עליזים וללימונדה ורודה. זה נכון שללימונדה ורודה יש טעם של, ובכן, לימונדה (גם כריכי מלפפונים זה לא כזה שוס במציאות), אבל היא באה ללמד אותנו שלפעמים תדמית זה כל מה שצריך בשביל להפוך מסטנדרטי למעורר חלומות. העוגה הזו מנסה ללכת בדרכה – אבני בניין של עוגת טורט, קרם וניל (מפודינג! אינסטנט!) ותותים מצטרפים לקרם לימון וליקר PIMM’S והופכים אינטרפטציה משעשעת על פיקניק אנגלי.

 

העוגה מבוססת על טורט תותים עם קצפת וניל של עוגיו נט. הטורט שלה קלה לאפייה, ותוספת של אבקת אפיה הופכת אותה כמעט חסינת תקלות.
למילוי הקרם והתותים הוספתי למון קרד (ממרח לימון מתוק, והו, כה בריטי) שקונים מוכן בצנצנת, ואת העוגה הרטבתי בלימונדה מעושרת ב PIMM’S NO1 – ליקר בריטי שנהוג לשתות עם לימונדה בימים חמים. כמחווה לכריכי המלפפון העוגה היא בעצם סנדוויץ ענק.

photo 1

חומרים לעוגה:
6 ביצים
200 גר’ סוכר (כוס)
220 גר’ קמח (כוס וחצי ועוד כף)
שקית אבקת אפיה (אני השתמשתי בחצי שקית, כי זה מה שהיה…)
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון מחצי לימון
כפית תמצית וניל

אופים את העוגה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מפרידים 6 ביצים.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר: מתחילים להקציף, ואחרי שנוצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. הקצף צריך להיות יציב אבל לא יבש.
4. טורפים את החלמונים עם הלימון גרידת הלימון והוניל. מוסיפים לחלבונים תוך הקצפה.
5. מקפלים את הקמח ואבקת האפיה לתוך העיסה.
6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור חם חצי שעה (עד שיוצא קיסם יבש)

למילוי פודינג וניל ותותים:
מיכל שמנת מתוקה
200 מ”ל חלב
חבילה פודינג אינסטנט וניל
סלסלה וחצי של תותים
חצי צנצנת למון קרד (ממרח לימון מתוק, אנגלי, וטעים. אפשר לעשות לבד, אבל כיף לקנות מוכן)

1. שוטפים את התותים. שומרים כמה תותים קטנים ויפים בצד!
2. חותכים את התותים לקוביות.
3. מכינים קרם וניל – מקציפים את החלב, השמנת והפודינג במיקסר.

לסירופ לימונדה ורודה:
סוכר
מים
מיץ לימון
והמרכיב הסודי: PIMM’S NO1

1. מכינים סירופ סוכר מכמויות שוות של סוכר ומים (אפשר להתחיל בחצי כוס על חצי כוס)
2. מוסיפים לסירופ מיץ לימון – זה צריך להיות טעים, מתוק וחמוץ בו זמנית (ודי מרוכז)
3. מוסיפים כף או שתיים או שלוש של PIMM’S (עד שטעים ונעים)
4. מה עושים עם השאריות? מוסיפים סודה או מים, פרוסות לימון, קוביות תותים ואפילו פרוסות מלפפון. שותים ולא מתחרטים.

1

מרכיבים את העוגה:
1. חותכים את העוגה לשתי שכבות.

איך חותכים ישר? משתמשים בסכין ארוכה ומשוננת (זו של הלחם). חותכים רבע חיתוך בצד העוגה (ככה ששולי הסכין נשארות מחוץ לעוגה). מסובבים את העוגה וחותכים ככה בכל הצדדים – כל פעם רק רבע מרחק. עכשיו, כששכבות העוגה מחוברת רק באמצע, מעבירים את הסכין בתוך העוגה, בחיתוכים שנוצרו קודם.

2. מניחים חצי עוגה בתבנית (הופכים אותה – כך שהתחתית הישרה תהיה תיקרת העוגה המוכנה). מסדרים סביב השוליים נייר אפיה (או שקף מיוחד, אבל נייר אפייה זה מספיק בהחלט)
3. משקים את העוגה בלימונדה. היא צריכה להיות לחה, אבל לא ספוגה. לא לשכוח להשקות גם את החצי השני!
4. מורחים למון קרד על העוגה, ומפזרים עליו תותים. כדאי לשים את התותים בקצוות התבנית, כדי שאחר כך יציצו מתחת לקרם.
5. עורמים את כל הקרם על התותים – ומיישרים.
6. מניחים את השכבה השניה.
7. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

לפני ההגשה:
מוציאים את העוגה מהתבנית. מסירים את נייר האפיה.
מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בתותים היפים ששמרנו בצד.
מגישים לחברים, רצוי על מפה משובצת ועם קנקן PIMM’S.

 

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תצוגה מקדימה

מייד אין צ'יינה: רשמים קולינריים מטיול בסין

  תה ואורז יש בסין, וזה פחות או יותר כל מה שידעתי על האוכל הסיני לפני שנסעתי לשם. וזה לא שלא ניסיתי לברר: אבל האנשים שהיו שם, גם כאלה ששהו בסין תקופות ארוכות, לא הצליחו...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה