הבלוג של חן קלימן

מערבלת

תסריטאית ועורכת, מבשלת ואופה, מערבלת ומקציפה.

עדכונים:

פוסטים: 26

החל ממרץ 2014

10 מחשבות על עוגות גבינה ולמה זה הרבה יותר קל ממה שחושבים, והוראות הרכבה לעוגת גבינה ניו יורקית עם בלונדיז של שוקולד לבן ולוטוס, שבעצם היא קלי קלות.

27/05/2017

cak10

1. עוגות גבינה נחשבות למסובכות – הן נופלות, מתבקעות, משחימות שלא לצורך ובגדול עושות חיים קשים לאופה. אבל אם עושים עוגת גבינה ניו יורקרית, שהמסה שלה כבדה יותר ולא מבוססת קצף ואוריריות, אז קל יותר.

cak7

2. בעצם, המסה עצמה היא עוגה בחושה לכל דבר – מערבלים במיקסר את החומרים. אני אפיתי לפי המתכון של נירה רוסו שפורסם בידיעות, אבל ההבדלים בין הגירסאות הם מינורים, ובעצם המפתח הוא גבינת פילדפיה שהיא יקרה אבל שווה. במתכון שרוסו פרסמה והוא של ליאור משיח מוסיפים גם קצת שמנת חמוצה ושמנת מתוקה – ומצאתי לכם אותו כאן (תורידו את היוזו והלימון, תוסיפו קצת תמצית וניל).

cak1

3. הבסיס הוא עוגיות (לוטוס) טחונות עם קצת חמאה. מכניסים למקפיא קודם, ואז אופים 15 דקות בחום בינוני (180).

cak4

4. מקפידים על סובלנות וחום תנור נמוך – טיפ מעולה של נירה רוסו: מכניסים לתנור תבנית נוספת עם מים (מניחים את העוגה על רשת, ועל רשת נוספת שמתחתיה מכניסים תבנית עם מים). חוסך את כל עיטופי העוגה בניירות רטובים וכו’ (אני אפיתי בתבנית ששוליה סיליקון)

5. עם יד על הלב, פרוסה מעוגת גבינת שמנת לבנה וגבוהה לא צריכה כלום (חוץ מעוד פרוסה) – אבל אנחנו במחלקת הרושם, ודווקא עוגת גבינה משתדכת עם מלא דברים נורא בכיף. למשל שוקולד, שהיה טרנדי מאד בשנה שעברה כשכולם אפו עוגת גבינה עם בראוניז (אבל לטעמי הגבינה והשוקולד מחזקים את הטעמים החמוצים אחד של השני וזה פחות כיף)

cak3

6. השנה אנחנו חזק בלוטוס, כמו שבטח כבר הרגשתם. לדעתי הלוטוס יותר מחמיא לחמיצות והעדינות של הגבינה – אז מה יותר טוב מלקחת את עוגת השקולד בראוניס ולעשות לה גירסה עם בלונדיז ולוטוס?

cak2

7. הבלונדיז האלה של נעמה גאון נפלאים בפני עצמם עד מאד. אל תקמצנו במלח – זה מעצים את הטעמים ושובר את המתוק. אני אפילו פיזרתי קצת מלח (סגול) מעל העוגה. ועוד מילה – אחרי האפייה הם נראו לי קצת יבשים ומבאסים, אבל אחרי הקירור הם קיבלו ברק ורכות. נהדר.

cak6

8. את הבלונדיז דוחפים לתוך המסה קצת אחרי תחילת האפייה, בשביל שלא יצללו לתחתית. הציפוי שלה הוא ממרח לוטוס, שמחממים קצת במיקרו ושופכים על העוגה. זה אחלה ציפוי שאני אאמץ גם לעוגות אחרות (בחושות למשל) כי הוא מתקשה כבר בטמפרטורת החדר וגם ממש טעים.

cak99. על העוגה עורמים מלא בלונדיז (אפשר לחתוך אותן לחתיכות קצת פחות קטנות מאלו שנכנסות לעוגה), קצת שבבים של שוקולד לבן (עם קולפן, כשהשוקולד קר מהמקרר), ומלח (אטלנטי, או סול דה פלר, או מלח סגול שיש לכם במקרה בבית)

cak810. אז מה היה לנו? בלונדיז (עוגה בחושה), בתוך עוגת גבינה (כמעט עוגה בחושה), על בסיס עוגיות (קללללל) וציפוי בלי עבודה. הכינו את הכפיות וא תגלו כמה זה קל. חג שמח!

(בא לכם משהו אחר לגמרי? נסו את הקונקורדינה! זו עוגת מרנג גבינה! ודובדבנים!)

עוד מהבלוג של חן קלימן

תצוגה מקדימה

תעשו פו: מרק עוף ויאטנמי

בואu נתחיל עם מה זה לא: זה לא המרק עוף של הסבתות עם התפוחי אדמה המתפוררים ועיגולי הגזרים, זה לא המרק הצח של ליל הסדר עם הפטרוזיליה והשמיר, וזה לא המרק עוף שהוא רק תירוץ.
מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לימונדה ורודה: עוגת תותים במצב רוח בריטי

יש מאכלים שלנצח יציתו לי את הדמיון: אלה שקראתי עליהם לפני שאכלתי אותם. המעדן התורכי מספרי נרניה, למשל, שהסעיר את ילדותי (כמה טעים צריך להיות דבר ששווה למכור את נשמתך עבורו?)...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ואמוס ארגנטינה! אמפנדס תירס וירקות צמחוני

לא מבינה כמעט כלום בכדורגל (למרות שאם תבקשו יפה אני אסביר מה זה נבדל), אבל יש משהו מקסים במונדיאל. אפשר לדמיין את כל המדינות יוצאות למחנה קיץ משותף, וגם אם לפעמים צובעים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה